Střídání Langšádlové. Je opodstatněná existence strany, která není schopna zajistit ani dva ministry

06.05.2024 13:10  Když minulý pátek odcházející ministryně Helena Langšádlová na sociální síť X napsala, že to je její poslední den v úřadu, stalo se cosi paradoxního. Pod jejím příspěvkem jí za její práci děkovali zástupci domovské TOP 09 i dalších koaličních stran. Původně zamýšlený nástupce Pavel Tuleja se mezitím do historie české politiky zapsal jako jedna z nejsmutnějších postav, jejímž největším přínosem bylo, že se kvůli jejím akademickým pochybením začalo víc řešit, jak funguje výzkum v Česku.

Státní Explosia má za sebou další rekordní rok, za pětinou obratu je Ukrajina

06.05.2024 13:10  Výrobce výbušnin a střeliva Explosia Pardubice loni zvýšil zisk před zdaněním meziročně o 86 milionů na rekordních 284 milionů korun. K růstu přispěl zájem o výbušniny. Obrat se meziročně zvýšil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun.

Liberty Ostrava chce odstavit koksovnu, tvrdí odbory. Podle nich by šlo o nevratný krok

06.05.2024 13:10  Huť Liberty Ostrava plánuje, že zcela odstaví svou koksovnu, která je od prosince v takzvaném teplém útlumu, kdy se udržuje teplo podstatně nižší než při běžném provozu. Vedení firmy to v pátek sdělilo odborářům, uvedl předseda základní organizace OS KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Uvedl, že firma rovněž za březen nezaplatila za zaměstnance dvě třetiny sociálního a celé zdravotní pojištění. 

Argentinský prezident Javier Milei přijede do Prahy, převezme Výroční cenu Liberálního institutu

06.05.2024 13:10  V závěru loňského roku zvolený argentinský prezident Javier Milei přijal pozvání Liberálního institutu a Anglo-American University a přijede 18. června do Česka, aby převzal Výroční cenu Liberálního institutu. Milei, který je vedle své podpory minimální role státu ve společnost proslulý i mnoha nekonvenčními výroky, na pozvání Liberálního institutu vystoupí s přednáškou v paláci Žofín. Mediálním partnerem akce je e15.

Ranní check: Domácí tech firmy se zbavují lidí, Praha přetéká pozemky

06.05.2024 08:30  Dobré ráno! Je 127. den roku, svátek má Radoslav. V tento den v roce 1889 byla v Paříži otevřena Eiffelova věž.  Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Odbory zoufale hledají úspěch v náruči ANO

06.05.2024 08:30  Odboráři svolali na 21. květen do Prahy na Malostranské náměstí demonstraci na protest proti chystaným změnám v zákoníku práce a proti důchodové reformě. Nemusíme si dělat velké iluze o skutečném účelu: Jde o ryze politickou věc, která má před volbami posílit opoziční strany. Ve druhém plánu vidíme snahu odborů znovu se etablovat po sérii skandálů a neúspěchů. 

Budoucím důchodcům hrozí chudoba, varuje stát dnešní třicátníky a čtyřicátníky

06.05.2024 08:30  Od poloviny čtyřicátých let budou lidé na odpočinku více ohroženi chudobou než současní senioři. Před poklesem životní úrovně budoucích penzistů z generací dnešních třicátníků a čtyřicátníků varuje ministerstvo práce a sociálních věcí v předběžné zprávě o stavu důchodového systému a o jeho předpokládaném vývoji. Materiál vzniká každých pět let, jeho konečnou podobu bude vláda schvalovat příští měsíc. O zprávě měl jednat šéf rezortu práce Marian Jurečka s představiteli hnutí ANO. Ti ale na plánovanou schůzku na Hradě nedorazili.

Izrael zahájil evakuaci Rafáhu, připravuje se na ofenzivu na jihu Pásma Gazy

06.05.2024 08:30  Izraelská armáda zahájila evakuaci části Rafáhu na jihu Pásma Gazy před dlouho chystanou ofenzivou v této oblasti, informoval o tom deník Haarec a server The Times of Israel . Podle nich izraelská armáda vyzývá k evakuaci civilisty ve východní části Rafáhu. Armáda ale tuto informaci zatím oficiálně nepotvrdila.

Křetínský podal nabídku na převzetí francouzské technologické firmy Atos, má dva konkurenty

06.05.2024 08:30  Podnikatel Daniel Křetínský potvrdil zájem o francouzskou technologickou společnost Atos a předložil nabídku na její převzetí. Atos oznámil, že celkem obdržel od investorů čtyři různé nabídky na restrukturalizaci dluhu a vložení hotovosti do podniku. Firma by se měla do konce měsíce rozhodnout, kterou nabídku přijme.

Jet lag: Hlad po letadlech láme rekordy. Může toho využít nový příchozí?

05.05.2024 22:30  Z vývoje v letecké dopravě a v letectví obecně by se v posledních letech jednomu zamotala hlava. Aerolinky nejdřív vyčerpal covid, nyní se pro změnu jejich zaměstnanci moc nevyspí, když se vypořádávají s přílivem obnovené poptávky. A mnohé investory, kteří před lety vsadili na výrobce dopravních letadel, teď asi trápí nepěkné žaludeční obtíže. I takové symptomy má pásmová nemoc neboli jet lag. Nyní souhrnně v přehledu ze světa letecké dopravy na e15.

Vláda odvolala velvyslance v Moskvě, řekl Lipavský. Nástupcem může být Koštoval

05.05.2024 17:30  Vláda odvolala českého velvyslance v Rusku Vítězslava Pivoňku, řekl dnes v diskusním pořadu televize Nova Za pět minut dvanáct ministr zahraničních věcí Jan Lipavský . Ministerstvo zahraničních věcí na dotaz doplnilo, že Pivoňka skončí ke konci května. Lipavský již dříve Pivoňkovi za jeho působení v Moskvě osobně poděkoval, doplnila diplomacie.

Netanjahu odmítl podmínky Hamásu, nechce jej nechat u moci. Jednání o příměří se zasekla

05.05.2024 17:30  Izraelský premiér Benjamin Netanjahu dnes ostře odsoudil požadavky Hamásu na ukončení války výměnou za propuštění rukojmích, protože by to palestinskou skupinu udrželo u moci a představovalo hrozbu pro Izrael, napsala agentura Reuters. V

Česká spořitelna chce přesunout Reico, ČT chystá propouštění, kouzlo ETF na bitcoin mizí

05.05.2024 17:30  Obří přesun v rámci Erste. Reico s nemovitostmi za 38 miliard může opustit Českou spořitelnu. Česká televize škrtne desítky míst. Podle ředitele je to nutné, ať už to s poplatky dopadne jakkoli. Kouzlo ETF na bitcoin vyprchává. Investoři houfně vybírají peníze, na ceně kryptoměny je to znát. Podívejte se na výběr zpráv, které jsme vám v týdnu přinesli.

Konec Al-Džazíry v Izraeli. Země schválila zákaz katarské televizní sítě

05.05.2024 17:30  Izraelská vláda dnes jednomyslně schválila ukončení činnosti katarské televizní sítě Al-Džazíra v zemi. Uvedla to agentura Reuters s odvoláním na vládní prohlášení. Hlavní izraelský poskytovatel satelitní a kabelové televize krátce poté zastavil vysílání zpravodajské stanice. Al-Džazíra obvinění odmítla jako nebezpečnou a směšnou lež ohrožující její novináře a hodlá se proti rozhodnutí právně bránit.

Únava nebo odpor k úkolům. I to jsou projevy syndromu vyhoření, trpí jím pětina populace, tvrdí odbo

05.05.2024 17:30  Pokud se vám ráno nechce do práce, sevře se vám žaludek při představě, že vyřizujete další e-mail, případně se začnete vyhýbat kolegům, mohou to být příznaky začínajícího syndromu vyhoření. Jde o závažný problém, který by lidé neměli podceňovat. Podle psychoterapeuta z pražského Motio centra Jana Piskače, který byl hostem pořadu FLOW balance, je jím ohrožená pětina české populace.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.