Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení

19.05.2024 13:50 Sněmovna bude příští týden schvalovat sporné zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky a vyšší sankce za nezaevidování léků v lékárnách. Před schvalováním je také například předloha, která má přispět ke zvýšení počtu pěstounů.

VIDEO: V Londýně hořel autobus. Hasiči požár zvládli až po více než hodině

19.05.2024 13:50 Pět hasičských vozů a třicet hasičů zasahovalo v sobotu odpoledne v Twickenhamu na jihozápadě Londýna, kde z dosud neznámých důvodů hořel autobus. Podle policie šlo o jednopodlažní naftové vozidlo, z něhož se všem pasažérům i řidiči podařilo vyváznout bez zranění.

Na trhaviny pro Ukrajinu přispěli Češi téměř komplet, sbírka na vrtulník vázne

19.05.2024 13:50 Nadační fond pro Ukrajinu známý jako Dárek pro Putina od jara 2022 vybírá prostředky pro obranu proti ruské agresi. Téměř 300 tisíc dárců přispělo 827 miliony korun na nákup prostředků protivzdušné obrany, dronů a tak podobně. Nejnovější sbírka na patnáct tun plastické trhaviny je téměř vybraná. Naopak sbírka na vrtulník BlackHawk Čestmír není ani po půl roce v polovině. Stroj ovšem také stojí mnohonásobně víc.

Česku dnes hrozí krupobití a lokální bouřky, přívalové srážky už ne

19.05.2024 13:50 Na většině území Česka se dnes odpoledne a večer mohou objevit bouřky s kroupami a silnými dešti. Bouřky se ale budou vyskytovat jen ojediněle, v malých oblastech. Oznámil to dnes Český hydrometeorologický ústav . Upřesnil tak svou sobotní výstrahu, podle které by bouřky zasáhly celé Česko.

Fico je mimo ohrožení. Pellegrini: Na hovor o uklidnění situace nedozrál čas

19.05.2024 13:50 Na jednání stran k uklidnění situace na Slovensku patrně nedozrál čas, uvedl zvolený prezident Peter Pellegrini. Se stávající prezidentkou Zuzanou Čaputovou navrhovali schůzku na úterý, ta se ale zřejmě neuskuteční. Slovenský premiér Robert Fico, který je po středečním postřelení atentátníkem hospitalizován, je mimo ohrožení života. Jeho stav je ale vážný, informovala nemocnice.

Vozidlo skončilo v poli úplně zdemolované, hasiči vyprostili tři lidi

19.05.2024 13:50 Tři muži se zranili v sobotu večer při vážné nehodě nedaleko Uhřic na Blanensku. Řidič auta značky Audi zřejmě ve vysoké rychlosti nezvládl řízení, prorazil zábradlí a skončil s vozidlem v poli. Tříčlenná posádka zůstala uvnitř zcela zdemolovaného vozu zaklíněná.

Řidičku překvapila mokrá silnice, dodávka skončila po nehodě na střeše

19.05.2024 13:50 Mokrá silnice zřejmě překvapila řidičku Škody Fabie, která způsobila v neděli dopoledne nehodu obce Libivá na Olomoucku. S autem se dostala do protisměru, kde se srazila s protijedoucí dodávkou. Nákladní auto skončilo na střeše.

Čeští politici jsou v bezpečí. Slovensko musí situaci zklidnit, řekl Lipavský

19.05.2024 13:50 Slovenský tisk atentát na Fica označuje za ránu do srdce tamní společnosti, která čelí pokročilému rozkladu bezpečnosti a společenskému chaosu. Ministr zahraničí Jan Lipavský a stínový ministr zahraničí Jaroslav Bžoch nabádají v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News Slovensko k hledání dialogu a zmírnění napětí. Neobávají se ale o bezpečnost politiků v Česku.

Babiš s ruskou vlajkou byl trefný, míní Lipavský. Jitří to společnost, řekl Bžoch

19.05.2024 13:50 Ministr zahraničí Jan Lipavský považuje kampaň, ve které byl zparodován vizuál hnutí ANO, za trefný. Řekl to v pořadu Partie Terezie Tománkové na CNN Prima News. Andrej Babiš s Klárou Dostálovou v něm mají na tvářích vlajky Ruska.

Malostranský zápisník: Chcimír, nebo mírotvorce? Kdo spolkl ropuchu?

19.05.2024 13:50 Nechceme slevu zadarmo – a při hlasování o skvělém migračním paktu se statečně zdržíme! ODS už šmíruje ve slepičárnách – a kdy se přiváže k Temelínu? A kdo nečekaně objevil ve slovníku všeslovanské slovo „mír“?

Ukrajina zničila ruskou minolovku, drony poškodila rafinerii ve Slavjansku

19.05.2024 13:50 Zničili jsme minolovku ruské černomořské flotily, ohlásili v sobotu večer ukrajinští námořníci. V neděli pak Ukrajinci zaútočili ze vzduchu, a to na ruskou rafinerii v Slavjansku na Kubáni. Ta v důsledku dopadu šesti dronů přerušila provoz, informoval ropný podnik. Nepřátelské vzdušné útoky ráno hlásily z řady míst ruské i ukrajinské úřady. Moskva údajně sestřelila přes 100 dronů.

Poštovní známka po bagetě i voní. Francie uctila symbol gastronomie

19.05.2024 09:20 Francouzská pošta představila novou známku s obrázkem bagety převázané stužkou v barvách trikolory. Vzdává tak hold symbolu francouzské gastronomie, který je od roku 2022 na seznamu nehmotného dědictví UNESCO. Známka navíc obsahuje mikroskopické kapsle s aromatem a po promnutí voní jako tradiční bageta, napsala na svém serveru stanice BFM TV.

Nizozemec si na zahradě postavil hrad, jeho interiér láká turisty z celého světa

19.05.2024 09:20 Šestasedmdesátiletý Nizozemec Gerry Halman si na své zahradě postavil pětipatrový hrad. V interiérech jsou rytíři v brněních nebo knihovna, na střeše stojí drak. Stavbu Halman pojmenoval Olt Stoutenburght, vybavení a historické předměty pro něj vozil z desítek cest po celém světě, píše agentura AFP.

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19.05.2024 04:21 Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty, ale i pokročilé stíhačky se zde vyrábějí desetiletí. S rozvojem dronů se čím dál více prosazují noví výrobci, kteří se uplatňují především v zahraničí, včetně konfliktu na Ukrajině. To však česká armáda zatím nezohledňuje a přednost dává zahraniční technice, případně vývoji z dílen státních podniků.

Řekni, kde ti muži z Gazy jsou. Otazníky ohledně obětí: násobně více dětí a žen

19.05.2024 04:21 V Gaze je problém, na který upozorňovala už Marlene Dietrichová. Teď si s ní notují demografové a statistici. Každý den tiskové agentury i Organizace spojených národů jako stroje přebírají z Gazy a posílají dál do světa údaje o počtech mrtvých v tamní válce. Mají zásadní slabinu, že je dodávají tamní instituce ovládané Hamásem, ale toho si dávno nikdo nevšímá. Teď s tím však brutálně zamíchala OSN.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.