Odreagujte se na paddleboardu

Datum: 24.03.2022

Paddleboard je vodní sport, který vychází z longboardu. Je zábavný a má mnoho výhod pro vaše zdraví. Moderní sport, který vám otevře nové možnosti a pomůže načerpat energii z přírodního prostředí.

Paddleboard je vodní sport, který vychází z longboardu. Je zábavný a má mnoho výhod pro vaše zdraví. Moderní sport, který vám otevře nové možnosti a pomůže načerpat energii z přírodního prostředí.

Co je to paddleboard

Paddleboard je sport prováděný na vodě, který spočívá v tom, že jezdec je na prkně, které plave na hladině. Může na něm sedět, stát nebo klečet. Dají se provádět také různé triky a postoje. Základní pozice je vsedě. K paddleboardu patří pádlo, které je prodloužené, aby se dalo pádlovat i ve stoje.

Je to sport, který rovnoměrně procvičí celé tělo. Zatíženy jsou svaly lýtek, zad, břicha a svalů na rukou. Je to aerobní sport, který spaluje tuky a napomáhá při redukční dietě a hubnutí.

Způsoby jízdy na paddleboardu

Paddleboardových jezdců existuje několik druhů. Nejčastější jsou ti sportovci, kteří jezdí na poklidných říčních tocích nebo stojatých jezerech. Tato forma paddleboardingu se hodí pro začátečníky, seniory i děti. Užívat si klidnou jízdu na paddleboardu mohou rovněž dospělí, kteří mají raději pohodové sporty.

Kromě sjíždění řek a jezer je také adrenalinový paddleboarding, kdy se jezdí na divokých peřejích. V těchto případech je dobré mít nafukovací paddleboard, který je lepší při manévrování na zpěněné vodě a kamenech. Tak snadno se nepřevrhne a je lehký i při přenášení v místech, kde řeka nejde projet.

Cvičení na paddleboardu

Paddleboarding je sport, který vznikl v roce 1960 na Havaji. Vychází ze surfování. Jezdci, kteří zrovna nesurfovali, se nechávali okolními turisty fotit a nesjížděli vlny, jen si tak pádlovali v moři. Přičemž zkoušeli různé triky a postoje. Tato zábava se stala samostatným sportem.

Cvičení na paddleboardu se nazývá fit – sup. Je efektivní a procvičí celé tělo, zároveň posílí rovnováhu. Základem je balancování na prkně, které je na vodě. K cvikům slouží také různé držení pádla. Cviky připomínají jógu. Základem je klečení či stoj na prkně a zvedání či protahování nohou nebo rukou.

Můžete vyzkoušet dřep i stoj na hlavě. Ten spadá pod těžší cviky, je však hodně možností, jak provádět lehčí cviky, které nejsou příliš složité.

Zdravotní výhody paddleboardu

Jízda a cvičení na paddleboardu podporuje hubnutí. I v pomalejších variantách cvičení na paddleboardu spalujete kalorie, stačí samotné ježdění a pádlování.

Zlepšuje rovnováhu a posiluje celé tělo. Stojem na prkně, které je vratké, si pocvičíte záda a správné držení páteře. Nezatěžuje šlachy, klouby, ani vazy a je dobrý také jako rehabilitace.

Paddleboard je skvělý proti stresu a napětí. Už jenom samotný pobyt v přírodě je pozitivní pro duši a pohled do zelené krajiny působí pozitivně. Sport v přírodě uvolňuje hormony štěstí, které působí proti stresu. Jezdí se za hezkého počasí. I když je velké horko, stačí se jen smočit ve vodě.

Paddleboard je také bezpečný. Prkno je oblé a nemá žádné výstupky, o které byste se mohli praštit. V klidné vodě můžete padat, aniž byste se zranili. Při extrémním ježdění na divokých řekách je lepší mít ochranné prvky, jako vestu, helmu a chrániče.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.