Proběhl již 2. ročník konference o výživě FOOD21, tentokrát na téma "Vliv stravy na lidskou psychiku!"

Datum: 19.12.2016
Praha 19. prosince (PROTEXT) - Koncem tohoto listopadu proběhl již druhý ročník největší české konference zaměřené na současné trendy ve výživě - FOOD21, tentokrát s podtitulem "Vliv stravy na lidskou psychiku a duševní zdraví člověka". Celkem 400 návštěvníků...
Praha 19. prosince (PROTEXT) - Koncem tohoto listopadu proběhl již druhý ročník největší české konference zaměřené na současné trendy ve výživě - FOOD21, tentokrát s podtitulem "Vliv stravy na lidskou psychiku a duševní zdraví člověka". Celkem 400 návštěvníků se sešlo, aby si v prostorách hotelu Grandior poslechlo přednášky předních českých odborníků o tom, jaké jsou nejnovější poznatky v oblasti výživy a psychologie stravování a jak si správně nastavit svůj životní styl pro optimální fungování jak těla, tak "duše". Celý program doplnila panelová diskuse známých českých osobností, které promluvili o svém životním příběhu a o tom, jak se mj. za pomoci správné stravy vypořádali se zlomovými okamžiky v jejich životě. Program konference zahájil známý český moderátor Jan Tuna, po kterém následovala hned první přednáška prof. Anny Strunecké na téma "Zdravou výživou k prevenci cukrovky, vysokého krevního tlaku a dalších tzv. civilizačních nemocí". Prof. Strunecká jako známá autorka českých bestsellerů velice jednoduše a srozumitelně auditoriu objasnila problematiku tzv. civilizačních nemocí a vysvětlila, jak se těmto neduhům moderní doby efektivně bránit za pomoci správné výživy, resp. vhodné prevence. Řečnickou "štafetu" převzal velmi zkušený a vyhledávaný odborník, profesor 1. lékařské fakulty UK v Praze, Libor Vítek, který nepochybně všechny zúčastněné fascinoval svou obsáhlou, přesto velmi jasnou a konkrétní přednáškou o roli lidského mikrobiomu na "duševní zdraví" lidského organizmu. V přednášce zmínil hned několik konkrétních příkladů a situací, které rozhodně posunuly dál současný pohled na roli lidského mikrobiomu a správnou funkci střev obecně. Následovala přednáška zkušeného farmakologa, Richarda Pflegra, který navázal na přednášku prof. Vítka a zcela otevřeně mluvil o hlavních chybách ve stravování současné (nejenom) české populace - ve vztahu k našemu celkovému zdraví. Hovořil o tom, jak je to ve skutečnosti s lepkem, kaseinem či umělými sladidly. Na tyto otázky od něj pak dostali všichni účastníci vědecky a empiricky prokázané odpovědi. Posléze Ing. Ivan Mach jako zkušený odborník a především skvělý řečník názorně vysvětlil princip závislostí (nejen) na jídle. Protože jak uvedl, obézní lidé za své nekontrolované přejídání již skutečně sami nemohou. Tak zněla hlavní myšlenka této přednášky, která předestřela „biologickou rovinu“ nadváhy a obezity, resp. jak jsou tito lidé vlastně zajatci svých chutí a chybných signálů ve svém těle. Dopolední blog uzavřel velmi zkušený a vtipný psychiatr MUDr. Radkin Honzák, který ve své přednášce nesmírně pobavil publikum naprosto praktickými příklady a ukázkami psychologie lidského stravování a také tím, jak vlastně vytvořit „ve své hlavě“ takové prostředí, které povede k těm správným stravovacím návykům. Hned po obědě následovala již zmíněná panelová diskuse známých českých osobností, konkrétně Hanky Kynychové, MUDr. Dity Pichlerové a Zdeňky Polreich, které zcela konkrétně a otevřeně odpovídali plénu na dotazy, jaké vlastně byly ony klíčové body a faktory úspěchu v jejich kariéře či překonávaní těžkých životních etap. Jejich osobní příběhy tak inspirovaly posluchače, např. v tom, jaký byl jejich jídelníček v době, kdy neprocházely jednoduchým obdobím v životě. V dalším bloku přednášek vystoupili Ing. Vít Syrový a Ing. Hanka Střítecká, kteří ve dvou samostatných přednáškách naprosto otevřeně "odtajnili" nabídku potravin na českém trhu. Konkrétně hovořili o tom, jaké potraviny vybírat, co v nich hledat, čemu se naopak vyhnout a jak si vlastně efektivně poradit s širokou nabídkou velkoobchodních řetězců při nákupu potravin nejen pro účely vlastní, ale také pro své děti či další příbuzné. MUDr. Ondřej Nývlt, jako velmi zkušený a věcný přednášející konkrétně a prakticky vysvětlil roli vody a správného dýchaní (nejen) v procesu hubnutí a optimalizace životosprávy. Věci, které mnozí již tušili, byly správně pojmenovány a zasazeny do kontextu životního stylu „moderního jedince“. V přednášce doporučil, jaké tekutiny pít, v jakém množství, kdy a proč a jakým způsobem z toho udělat ty správné a efektivní návyky. Na závěr Ján Staš ve své prezentaci uvedl jaké jsou současné trendy v hubnutí (low carb dieta, bullet proof dieta), zmínil některé praktické ukázky toho, kam by mohla směřovat současná výživa směrem k pozitivní adaptaci našeho těla a tak mj. i k vytouženému zdraví a estetice. Během celého dne hodnotných, avšak zajisté také vyčerpávajících přednášek, mohli návštěvníci doplňovat svou energii v předsálí konference, kde na ně čekal bohatý tematický catering od mnoha partnerů konference ve stylu moderních superpotravin. Hlavním partnerem konference se stala Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR, která v rámci podpory prevence, zlepšení kondice a celkového zdraví stojí za projektem Zdraví jako vášeň: http://zdravijakovasen.cz/, jehož součástí je např. tříměsíční kurz pro klienty s názvem "Změním se!" Zde se pod vedením specialisty na zdravou výživu a tváře ZP MV ČR Petra Havlíčka učí, jak žít a stravovat se zdravěji. Efektem po absolvování kurzu bývá kromě změny přístupu k jídlu a pohybu i mnohem štíhlejší postava. Nestihli jste nebo jste se nemohli zúčastnit 2. ročníku konference #FOOD21? Chcete si připomenout v klidu v průběhu Vánoc skvělé přednášky na téma: "Jaký má strava vliv na lidskou psychiku?" Zde máte možnost vidět všechny přednášky, vč. prezentací: https://slideslive.com/food21/food-21-druhy-rocnik A jak to vše ve zkratce proběhlo?: https://www.youtube.com/watch?v=7-kgtarsdNo V tuto chvíli organizátoři konference připravují již 3. ročník konference FOOD21, která se bude konat 8.4. 2017, tentokrát v prostředí výstaviště PVA Letňany a na téma Dětská výživa. Konference se tak stane hlavním doprovodným programem veletrhů FOR KIDS a FOR FAMILY. Organizátorkou eventu FOOD21 je Michaela Výtisková, která se řadu let podílí na organizaci konferencí a zároveň se věnuje problematice výživy a sportu. Více informací naleznete na www.food21.cz. Kontakt pro média: Ing. Michaela Výtisková Organizátor konference Tel. 602 208 712 | michaela@food21.cz https://www.facebook.com/konferencefood21/?fref=ts ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.