Veletrh FOR GASTRO & HOTEL představuje letošní novinky a trendy oboru i nejlepší kuchaře z Česka
Datum: 08.10.2019
Praha 8. října (PROTEXT) - Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL vstupuje do 9. ročníku. Ve dnech 10. až 13. října představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč segmentem HoReCa, nové technologie i...
Praha 8. října (PROTEXT) - Mezinárodní veletrh hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL vstupuje do 9. ročníku. Ve dnech 10. až 13. října představí v PVA EXPO PRAHA novinky a trendy napříč segmentem HoReCa, nové technologie i produkty, nejlepší kuchaře v Česku i soutěže a exhibice barmanů a baristů. Odborným vrcholem veletrhu je kongres s tématem Úspěšný podnik v digitální době. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD.
Přesně 320 vystavovatelů z 16 zemí představí své produkty a technologie ve svých expozicích na 9. ročníku mezinárodního veletrhu FOR GASTRO & HOTEL. Letos poprvé je první den akce, čtvrtek 10. října, zaměřen výhradně kontraktačně. Je tedy určen profesionálům z oboru, kteří se na veletrh předem registrovali. Od pátečního rána již bude akce, která je v souběhu s veletrhem nábytku, interiérů a bytových doplňků FOR INTERIOR, přístupná i široké veřejnosti.
Největší odborné setkání
Ve čtvrtek 10. října bude o digitálním trhu v pohostinství na celodenním KONGRESU FOR GASTRO & HOTEL hovořit prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek, o budoucnosti technologií pro hotely a restaurace Petr Mára, expert na využití moderních technologií. Jak zkrotit rizika bezpečnosti potravin díky aplikaci SafeOps, poradí v případové studii Airport Food Services Hana Brožková, Lead Auditor FOOD. Tajné recepty z kuchyně digitálního marketingu prozradí Vladimír Buťa z Mediatelu a Pavel Suchánek s Alešem Markvartem ze společnosti MAKRO budou přednášet na téma: Měla by restaurace fungovat jako továrna na pantofle?
V průběhu programu přítomní hosté uvidí také Rostislava Sedláčka z Firmy.cz při rozboru tipů pro efektivní online kampaně nazvaném Ukažte se tomu, kdo vás hledá. Sladkou tečku kongresu dá prestižní šéfkuchař Radek David, který předvede své umění v kuchařské show. Návštěvníci kongresu se budou moci těšit také na křest a autogramiádu knihy Kuchařka Zlatého kuchaře a odnést si z Letňan recepty kuchařských hvězd.
Seznamte se (nejen) s Kuchařem roku
V rámci veletrhu se uskuteční také tradiční klání Kuchař roku, které proběhne pod taktovkou Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Během čtyřdenní soutěže se představí 12 profesionálů, kteří v předchozích kolech nejvíce oslovili odbornou porotu a postoupili do velkého finále. Na FOR GASTRO & HOTEL se ovšem budou udělovat i další tituly. Pro své ceny si sem přijdou mladí talentovaní kuchaři a vítězové Kuchařského MAKRO pětiboje.
Na veletrhu bude také připraven atraktivní program GASTRO TOUR, který přinese zajímavé přednášky, workshopy, semináře s ochutnávkami i setkáními s řadou špičkových gastronomů. Tyto osobnosti seznámí účastníky s aktuálními trendy a rády se podělí o své znalosti a vědomosti přímo v PVA EXPO PRAHA. Program se zaměří na kuchaře nové generace, uvede kuchařskou exhibici národního týmu AKC ČR i debatu na téma Je česká kuchyně stále sexy?
Jednou z nejvýraznějších expozic letošního ročníku veletrhu bude stánek společnosti MAKRO. Dominantou bude obrovská expozice masa z celého světa s velkým množstvím druhů i řezů. Přímo před diváky se bude krájet sušená šunka Prosciutto di San Daniele a na své si přijdou i milovníci ryb, mušlí a ústřic ve speciální sekci. V Makro restauraci se zájemci mohou edukovat v otázce párování jídla s pivem a s čajem. Chybět nebude ani prezentace lokálních pekařů, široká paleta bylinek a zajímavosti z oblasti ovoce a zeleniny.
O atraktivní podívanou se postará také Česká barmanská asociace, která představí soutěžní a exhibiční program barmanů, baristů, teatenderů a pivních specialistů. Pestrou show mohou návštěvníci sledovat první den veletrhu v Hale 1.
Pracovní portál Gastro-Jobs.cz ve čtvrtek 10. října na FOR GASTRO & HOTEL rozbalí burzu pracovních příležitostí v gastronomii a hotelnictví. Zúčastní se jí desítky vystavovatelů z řad významných hotelových řetězců a restaurací, které nabídnou příležitosti pracovníkům v oboru HoReCa nebo zájemcům o ni.
Nováčkem letošního ročníku FOR GASTRO & HOTEL bude projekt WINE ZONE & TAPAS. Ten v Letňanech ve dnech 11. až 13. října představí široké veřejnosti malá a střední evropská vinařství, vinotéky a pohostinská zařízení. Chybět nebudou ani degustace či prodej nabízených produktů. Na druhé straně nesmí pochopitelně chybět něco pro milovníky zlatavého moku. Své pěnivé klenoty na veletrhu představí i řemeslné minipivovary.
Více informací najdete na www.for-gastro.cz.
ZÁKLADNÍ STATISTICKÉ ÚDAJE VELETRHU FOR GASTRO & HOTEL 2019:
Počet vystavovatelů: 320
Počet zahraničních vystavovatelů: 29
Počet států: 16
Čistá výstavní plocha (v m2): 8036
Hrubá výstavní plocha (v m2): 16 300
Kontakt:
Lucie Bártová
Vedoucí PR oddělení ABF, a.s.
bartova@abf.cz
Reklama
Srdcetvor.cz - handmade
Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.
Lavivasex.cz - erotické pomůcky
Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.
Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting
Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.