Úsvit: Ať sněmovna vyzve Junckera k rezignaci

Datum: 28.06.2016
Praha 28. června (PROTEXT) - Británii podpořme Czexitem! Právě dnes a zítra Sobotka rozhoduje o osudu ČR v Evropě. Činí tak bez jasného mandátu Poslanecké sněmovny a to v situaci, která by ve vyspělé demokracii vyžadovalo dohodu i s parlamentní opozici. Úsvit z tohoto důvodu...
Praha 28. června (PROTEXT) - Británii podpořme Czexitem! Právě dnes a zítra Sobotka rozhoduje o osudu ČR v Evropě. Činí tak bez jasného mandátu Poslanecké sněmovny a to v situaci, která by ve vyspělé demokracii vyžadovalo dohodu i s parlamentní opozici. Úsvit z tohoto důvodu navrhne ve sněmovně zařazení mimořádného bodu s názvem Výzva ČR k odstoupení předsedy Evropské komise Jeana-Clauda Junckera. A dále bude žádat předřazení ústavního zákona, který umožňuje vypsání referenda o setrvání ČR v EU. Koalice ČSSD, KDU a ANO blokuje již více než půl roku projednání referenda na plénu sněmovny. Sobotkova koalice nemá odvahu odmítnout tento ústavní zákon navržený Úsvitem, a proto brání jeho demokratickému projednání na plenu sněmovny. Přitom se jedná o jediný legislativní podklad v Poslanecké sněmovně, který umožňuje vypsání referenda. "Ministr zahraničí již v neděli v OVM souhlasil s tezí, že Juncker je zodpovědný za brexit a měl by odstoupit. Vyzývat ho k tomu však nechce. ČR musí být sebevědomou zemí a proto když pan ministr zahraničí k tomu nemá odvahu, musí výzvu místo něj formulovat Poslanecká sněmovna ČR," uvedl k věci předseda Úsvitu válečný veterán Miroslav Lidinský. Úsvit ve výzvě k odstoupení Junckera žádá o to, aby Brusel nevyhrotil jednání s Velkou Británii a naopak si nejprve zametl před vlastním prahem. Předseda poslaneckého klubu Marek Černoch připomněl aktuální analýzu ekonoma Pavla Kohouta, podle jehož knihy Úsvit se politická strana jmenuje. Pavel Kohout k brexitu uvedl: "K vítězství brexitu přispěl i předseda Evropské komise Jean-Claude Juncker, který vynadal Britům do dezertérů. Což je urážka, kterou zvláště Britové nesou velmi těžce. Nechápu, jak mohl Juncker udělat takovouhle drzost. Zvláště když si uvědomíme, že nebýt Británie, je Lucembursko nevýznamný okres na okraji Německa." Dále zdůraznil, že česká ekonomika podle něj britské rozhodnutí výrazně nepocítí. Kontakt: Jan Zilvar, tiskový mluvčí Úsvit - Národní Koalice Sněmovní 1 118 26 Praha 1 tel.: 725 044 980 e-mail: info@usvitnarodnikoalice.cz http://www.usvitnarodnikoalice.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.