E15.cz - Názory 10.05.2023 08:31  Jeden procentní bod dolů. Přesně takový je výsledek českého boje s inflací za uplynulých dvanáct měsíců. Právě před rokem tehdejší prezident Miloš Zeman jmenoval na pozadí šestnáctiprocentní české inflace novým guvernérem centrální banky Aleše Michla. Tehdejšího radního ČNB známého jako odpůrce zvyšování sazeb. Zemi tehdy čekal velký měnový experiment na pomezí filozofie chytré horákyně spočívající v léčbě inflace s jednou rukou složenou v klíně a liberálního přístupu centrálních bankéřů k závěrům svých vlastních ekonomických modelů. Po dvanácti měsících klidu sazeb se Česko pere s patnáctiprocentním tempem růstu cen a experti bijí na poplach, že inflace v Česku už stačila zakořenit.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.