E15.cz - Názory 24.06.2023 14:21  V otevřený vojenský konflikt přerostly dosavadní rozepře mezi šéfem Wagnerovců Jevgenijem Prigožinem a oficiálním ruským vedením. Jednotky Wagnerovců po sobotním poledni ovládali města Rostov na Donu, Voroněž a Lipeck. Souhrn aktuálního dění v Rusku Jednotky Wagnerovců během soboty vnikly do ruských měst Rostov na Donu a Voroněž. V Rostově na Donu sídlí velitelství ruského ministerstva obrany pro operace na Ukrajině Wagnerovci ve Voroněži obsadili vojenská stanoviště ruského ministerstva obrany, Rusko odpálilo sklady paliva pod kontrolou Wagnerovců Prigožin vyhrožuje pochodem na Moskvu, chce se setkat s ministrem obrany Šojguem a šéfem operací na Ukrajině Gerasimovem Vladimir Putin označil postup wagnerovců za ozbrojenou vzpouru Své žoldnéře poslal do Rostova na Donu i čečenský vůdce Ramzan Kadyrov, mají bojovat proti Wagnerovcům Rusko zavřelo třísetkilometrový úsek dálnice mezi Rostovem na Donu a Moskvou, kudy by směřoval případný konvoj wagnerovců V sobotu kolem 14. hodiny byli wagnerovci zhruba 120 kilometrů za Voroněží ve městě Lipeck, Moskva je z Voroněže vzdálená kolem 450 kilometrů Měsíce doutnající spor dřívějších pragmatických spojenců z ukrajinské fronty prozatím vyvrcholil v sobotu ráno před budovou velení operací na Ukrajině v ruském Rostově na Donu. Velitelství obklíčili ozbrojenci nejasného původu, kteří podle ruských nezávislých médií patří wagnerovcům. Putin hovoří o vzpouře, Prigožin hrozí postupem na Moskvu. Rusko jako celek pak může stát na pokraji masivního vnitřního konfliktu. Wagnerovci na sociální síti Telegram už zvěstují příchod nového ruského prezidenta.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.