E15.cz - Názory 17.07.2023 08:30  Česko ustrnulo. Lidské pracovníky, kteří na trhu takřka nejsou, nahrazuje roboty příliš pomalu a Západu se dívá dál na záda. „Za poslední čtyři roky jsme se dostali do situace, kdy produktivita práce roste pomaleji než mzdy. Konvergence vůči bohatším zemím se víceméně zastavila okolo roku 2010. Ano, dál rosteme, ale už jen podobně rychle jako Západ. Nedoháníme jej jako v předchozích dekádách,“ říká generální ředitel švédsko-švýcarského gigantu ABB pro Česko Vítězslav Lukáš. V rozhovoru pro E15 popisuje, jak se propojuje fyzická síla robotů s umělou inteligencí, jak automobilky teprve poznávají baterie do elektromobilů a co jsou největší hrozby a příležitosti pro Česko.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.