E15.cz - Názory 05.10.2023 22:10  Po loňském rekordním růstu se ceny lithia v letošním roce výrazně propadly a aktuálně míří na svá dvouletá minima. Pokles cen suroviny, od jejíž hodnoty se odvíjejí ceny lithiových baterií, je dobrou zprávou především pro výrobce elektromobilů. Cena 99procentního uhličitanu lithného se v Asii od začátku roku propadla o 70 procent, což má negativní dopad na ceny akcií těžařů lithia, jako jsou americká firma Albemarle nebo australská Mineral Resources. Zde je vhodné podotknout, že i přes současný cenový propad se aktuální ceny lithia nacházejí stále vysoko nad průměrnými cenami z let 2015 až 2020 a jeho producenti jsou schopni i letos dosahovat vysokých zisků.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.