E15.cz - Názory 01.12.2023 15:10  Patnáct let poté, co Česko vstoupilo do Evropské kosmické agentury ESA, vykvetl v zemi velmi specifický druh průmyslu, který přináší přidanou hodnotu. Kosmické aktivity přilákaly jak velké evropské firmy, tak podnítily vznik řady původních českých společností. Jakkoliv se to zdálo ještě před pár lety nemožné, právě jejich přičiněním jsou nyní nachystány dvě původní české mise, každá s rozpočtem 30 milionů eur, které podpořilo ministerstvo dopravy. Česko tak bude mít své oko namířené na srážky neutronových hvězd nebo v druhé misi na samotnou Zemi a bude přinášet snímky ve vysokém rozlišení. Oba projekty - QUVIK a AMBIC představilo podrobně ministersto na akci Czech Space Week. „S českou družicovou platformou můžeme přitáhnout široké spektrum zákazníků z řad jiných států i soukromého sektoru,” říká Václav Kobera, šéf odboru kosmických aktivit a nových technologií mInisterstva dopravy a předseda správní rady Agentury Evropské unie pro kosmický program . E15 je hlavním mediálním partnerem Czech Space Weeku.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.