ReceptyNaDoma.cz 14.06.2024 16:20 Nastal čas zase o něco vylepšit svoje bydlení a volba padla na rekonstrukci kuchyně? Nebo si zařizujete svoje první bydlení a kuchyň je jednou z místností, kterou musíte řešit? Není proč zoufat, kuchyně se zařizuje jedna radost. Stačí znát dispozice místnosti a styl, který preferujete. Kuchyně jako jedna z nejdůležitějších místností Bez kuchyně se skoro nikdo neobejde, právě tady vznikají snídaně, svačiny, obědy i večeře, tady připravujeme slavnostní pohoštění, tady si povídáme se svými nejbližšími. Aby šlo o příjemně strávený čas, je třeba kuchyň zařídit podle svých představ a možností. Jak na to? Má prostor nějaká specifika? Pravidlo číslo jedna zní při zařizování kuchyně měřit a kreslit. Každý prostor vypadá jinak, máme jinak rozmístěná okna, odpady, v místnosti se může nacházet nějaký výklenek apod. To vše je třeba zakreslit, změřit a díky tomu si rozmyslet, jak kuchyň zařídíte. Jaký zvolíte tvar linky? Tvar vybírejte s ohledem na dispozice místnosti, velkým pomocníkem vám bude plánek z předchozího kroku. Někde není moc na výběr a jednořadá linka je jediným řešením, jinde si můžete dovolit například kuchyňskou linku do tvaru L. Když vás prostor netrápí, můžete popustit uzdu kreativitě a vsadit na linku do U nebo linku s ostrůvkem, který může opticky rozdělit i kuchyň a obývák v případě, že je máte v jedné místnosti. Vyberte si ty pravé spotřebiče Co by to bylo za kuchyni, kdyby v ní nebyly spotřebiče jako varná deska, trouba, chladnička, mikrovlnná trouba, robot, mixér apod.? Velkým pomocníkem jsou i multifunkční hrnce, které nahradí i několik různých spotřebičů, záleží na tom, jak jste zvyklí připravovat pokrmy a kolik místa na spotřebiče obětujete. Náš tip: Při rozmístění spotřebičů respektujte tzv. kuchyňský trojúhelník, díky kterému si kuchyň zorganizujete tak, abyste měli vždy vše po ruce. Vrcholy trojúhelníku tvoří chladnička, dřez a varná deska, mezi nimi je pracovní plocha. Nepodceňujte ani osvětlení Správné osvětlení je důležité v každé místnosti, v kuchyni to platí dvojnásob. Přece jen tu trávíme hodně času a pracujeme i s noži. Základem je centrální stropní svítidlo, které doplní osvícení kuchyňské linky, nástěnná svítidla a světlo nad jídelním stolem. Barvu světla vybírejte podle části, kde bude sloužit. Nad kuchyňskou linku dejte přednost neutrální bílé, která vás udrží ve střehu, nad jídelní stůl je lepší teplá bílá, která se postará o tu správnou atmosféru. Víte, že stejně jako světlo je důležité i stínění? Aby vám při práci do očí nesvítilo sluníčko, je dobré na okna nainstalovat žaluzie nebo .

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.