ParlamentniListy.cz 21.06.2024 22:40 Když se tak rozhlížím po okolní krajině dneška, čím dál častěji a více čtu jenom poezii, verše obzvláště mi blízké, zejména z české slovesnosti 20. století, tak plodné na báječné a nadčasové autory, z nichž se dozvíte většinou tisíckrát víc než ze všech dnešních médií. Vypsali totiž svou zkušenost ze světa. Pokud ji dokážeme naslouchat, bude se nám žíti sice nikoli snadněji, ale s větším nadhledem a pohledem do vzdálenějšího horizontu, než je špička vlastního nosu. S několika velkými básníky vás zkusím postupně seznámit i na tomto místě. Možná to odložíte jako staré haraburdí, možná strnete, jak silně vaše vlastní pocity vyjádřili lidé před sto a více lety. Nemohu začít u nikoho jiného, než je můj nejmilejší básník Josef Kainar.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.