ParlamentniListy.cz 01.07.2024 08:40 První kolo voleb ve Francii vyhrála pravicová strana Národní sdružení Marine Le Penové, která získala 29,25 % hlasů. Levicová koalice skončila druhá, zatímco centristická koalice prezidenta Emmanuela Macrona obsadila třetí místo s 20,04 % hlasů. Večer po volbách se na pařížském náměstí Republiky konaly protesty levicových voličů, kteří vyjádřili své zklamání nad výsledkem. Lídr RN Jordan Bardella ve svém projevu vyjádřil naději, že druhé kolo proběhne klidně a poctivě, a vyzval voliče, aby zůstali mobilizovaní. Marine Le Penová prohlásila, že výsledky RN téměř vymazaly macronistický blok, a varovala před snahami udržet současný systém pomocí neopodstatněného strachu.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.