ParlamentniListy.cz 11.07.2024 20:30 Podzemní páteř pražské veřejné dopravy, ikonický a nadčasový design, rychlost a efektivita, propojování architektury a umění ve veřejném prostoru, evropský standard a milion cestujících každý den. To je pražské metro, jehož linka C v roce 2024 slaví 50 let provozu. Namísto ochutnávky legendárního černobílého metro dezertu, který se servíroval při jeho otevření, slaví jeho výročí Dopravní podnik hl. m. Prahy spolu s Galerií hlavního města Prahy sérií uměleckých intervencí na vybraných stanicích této linky v rámci projektu LCL. První dvě díla se nacházejí ve stanici metra Florenc, kde Michal Škapa a Matěj Olmer během nočních pauz provozu metra namalovali dva obrovské muraly, které může veřejnost dokončené obdivovat od konce prvního prázdninového týdne. Pro veřejnost je připraveno představení dokončených muralů a setkání s oběma umělci a kurátorkami ve čtvrtek 11. 7. 2024 v 18 hodin přímo na platformě nástupiště stanice Florenc.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.