Týden.cz - Auta 23.07.2024 05:30 Fénix a silueta vojáka s puškou byly znakem řecké diktatury z let 1967 až 1974, jejíž vůdci se vydávali za tvůrce "nové řecké civilizace", bránící zemi před komunistickým převratem a šířící vlastenectví, národní spásu a sociální spravedlnost. Skutečnými motivy převratu "černých plukovníků" však byly touha po moci a obavy z podlomení vlastních pozic v případě vítězství levice ve volbách. Za vlády junty, která 23. července 1974 předala moc civilní vládě, uprchly z Řecka tisíce jejích politických odpůrců a intelektuálů, další lidé byli v zemi vystaveni pronásledování a věznění.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.