SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 07.08.2024 09:30  Komplexní rozbor problematiky hmotného a nehmotného majetku z pohledu daní a účetnictví, se zaměřením zejména na vymezení odpisovaného majetku, správné určení vstupní ceny a souvisejících odpisů, a se zdůrazněním účetních a daňových souvislostí včetně aktuálních novinek v této oblasti. Výklad bude ilustrován na příkladech a bude doplněn stanovisky MF a GFŘ k dané problematice. Konkrétní dotazy účastníků k dané problematice budou zodpovídány v průběhu semináře. * • vymezení hmotného a nehmotného majetku dlouhodobý, drobný, rozdílné hranice v účetním a daňovém pojetí, technické zhodnocení daňově a účetně, změněné hranice pro hmotný movitý majetek a pro technické zhodnocení, • vstupní cena a její stanovení pro účely daňové i účetní, omezení vstupní ceny u osobních automobilů, vyvolaná investice a další, • účetní odpisy zásady pro účetní odpisování, komponentní odpisy, metoda zbytkové hodnoty a další způsoby odpisování, odpisový plán, • daňové odpisy hmotného majetku vymezení odpisovatele, odpisovaný a neodpisovaný majetek, rovnoměrně a zrychlené odpisy a jejich srovnání, mimořádné odpisy v roce 2024, další možnosti odpisování vč. odpisů při technickém zhodnocení, • nehmotný majetek možné způsoby odpisování, odpis v případě technického zhodnocení, • daňové odpisy ve speciálních případech při pozbytí majetku, případy pokračování v odpisování, odpisy při zvýšení spoluvlastnických podílů, pro technické zhodnocení provedené ekonomickým uživatelem, a další, • další související problematika např. zůstatková cena a její daňový režim, zásady tvorby rezervy na opravy majetku a další. Odpovědi na dotazy. ...1. VOX a.s.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.