E15.cz - zprávy z ekonomiky, byznysu a financí 08.08.2024 00:25  Ceny potravin jsou sice v  kontextu měnové politiky upozaděny vzhledem k významnému vlivu externích faktorů na jejich vývoj, ve spotřebitelském koši jsou ale pochopitelně vysoce zastoupeny. Ne nutně tak odrážejí fundamentální cenové tlaky, mají ale zásadní vliv na kupní sílu domácností. Jejich růst výrazně přispěl ke zvýšení cenové hladiny o  více než třetinu od roku 2021, letos ale jejich mírný pokles pomáhá udržet inflaci v tolerančním pásmu ČNB. Prostor pro další zlevňování potraviny zřejmě stále mají, postupně se ale již zužuje.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.