ParlamentniListy.cz 11.08.2024 22:10 Provozní zisk před odpisy dosáhl v I. pololetí 69,2 mld. Kč, což znamená meziroční nárůst o 6,8 mld. Kč. Čistý zisk dosáhl 21,1 mld. Kč, meziročně o 1,2 mld. Kč méně. Zvýšení EBITDA je způsobeno zejména ukončením povinnosti odvodů z nadměrných příjmů z výroby v ČR, které zatížily náklady loňského prvního pololetí částkou 11,1 mld. Kč. Naopak negativně působí zejména nižší zisk z obchodování s komoditami a vliv rozdílných harmonogramů odstávek jaderných zdrojů. Skupina ČEZ navýšila výhled hospodaření na celý rok 2024 na úrovni EBITDA, a to na 118 až 122 mld. Kč, a potvrdila očekávaný čistý zisk očištěný ve výši 25 až 30 mld. Kč.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.