SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 01.09.2024 06:41  Na kurzu  získáte přehled o účtování v NNO a rozdílech od účtování podnikatelských subjektů, seznámíte se se základními principy zdaňování nevládních neziskových organizací v oblasti dani z příjmů a DPH. Naučíte se správně zaúčtovat každodenní účetní operace a získáte ucelený přehled rozdílů od účetnictví podnikatelů.  * Kurz je určen začínajícím účetním a také stávajícím účetním, které - kteří se chtějí zorientovat v zákonné úpravě a účetnictví vést také nestátním neziskovým organizacím tj. organizacím nezaloženým za účelem podnikání, které  účtují dle vyhlášky č.  504 - 2002 Sb. a jsou veřejně prospěšnými poplatníky – tj. např. spolky, nadace, nadační fondy, obecně prospěšné společnosti, ústavy, církevní organizace, školské právnické osob, politické strany.  Kurz je vhodný také pro odpovědné pracovníky nevýdělečných organizací, kteří chtějí získat základní přehled o účtování, způsobech financování a hospodaření nevládních neziskových organizací. Program Obsah kurzu: základní charakteristiky jednotlivých NNO   vymezení pojmu „veřejně prospěšný poplatník-   členění neziskových organizací, způsoby jejich financování a specifika zdaňování   základní legislativní rámec pro NNO   rozlišení činností NNO – hlavní, vedlejší, podnikání     základní kroky a specifika při vedení účetnictví nestátních neziskových organizací    zúčtování daní a dotací   časové rozlišení N a V, dohadné položky   kurzové rozdíly   účtování o dlouhodobém majetku, fondech   rozlišení pojmů - dar x reklama x sponzoring   účtování darů …….     postup při zpracování účetní závěrky účetní uzávěrka,  rozvaha, výsledovka, příloha   výroční zpráva, audit, veřejné rejstříky a sbírka listin     daň z příjmu u NNO   příjmy, které jsou předmětem daně x nejsou předmětem daně x jsou od daně osvobozené   zdanění bezúplatných příjmů   rozdíly mezi širokým a úzkým základem daně   stanovení základu daně   možné snížení základu daně dle § 20 a podmínky použití   příklad pro stanovení daně z příjmu u VPP s úzkým a širokým ZD     vybraná problematika DPH   osoba povinná k dani, plátce daně, identifikovaná osoba   druhy plnění: zdanitelná, osvobozená, plnění, která nejsou předmětem daně   nárok na odpočet DPH: v plné výši, v krácené výši koeficient, v poměrné výši, bez nároku na odpočet   problematika přenesené daňové povinnosti RCH       ...InAkademia s.r.o.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.