E15.cz - Technologie a média 05.09.2024 10:10  Předseda Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže Petr Mlsna soustřeďuje ve svých rukou obrovskou moc. Má zásadní slovo v dohledu nad zakázkami v hodnotě zhruba 900 miliard korun ročně a kontroluje mnohamiliardová spojení velkých byznysmenů. Právě nyní se projednávají dva návrhy, které mohou fungování Mlsnova úřadu podstatně změnit. Vládní novela rozšiřuje možnosti narušování oligopolů, kam zatím úřad úplně nedosáhne. Druhá novela ministerstva pro místní rozvoj naopak míří přímo na postavení předsedy úřadu, který v Česku dnes může v některých věcech rozhodovat i sám. „Třeba za rok 2022 předseda rozhodoval v 75 věcech ze 16 tisíc zakázek, což je 0,4 procenta veškerých zakázek,” brání se Mlsna omezení vlastní moci.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.