E15.cz - Auto, moto 09.10.2024 14:25  Česko se blíží do bodu, kdy nebude schopné se dostatečně postarat o své seniory. Už dnes se potýkáme s nedostatkem míst v domovech pro seniory i pečujícího personálu. Za deset let však bude podle analýzy, kterou Boston Consulting Group zpracovalo s ministerstvem práce a sociálních věcí, chybět dalších přibližně 15 tisíc lůžek v domovech pro seniory a 16 tisíc pečovatelů. Zároveň bude ve státním rozpočtu chybět 70 miliard korun ročně na zajištění chodu potřebných služeb. To jinými slovy znamená, že pokud nezačneme situaci hned řešit, budeme se muset v budoucnu připravit buď na ještě vyšší rozpočtové schodky, nebo skousnout vyšší daně. Včasné řešení celého problému přitom nejen ušetří kumulativně stovky miliard korun, ale především zlepší kvalitu života českých seniorů.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.