SKOLENI-KURZY.EU - nové kurzy [CZ] 10.10.2024 14:31  Jak už se stalo tradicí v průběhu tohoto semináře se budeme z účetního hlediska zabývat tím, „co dal a vzal rok 2024- a co se připravuje pro rok 2025. Na semináři se seznámíte s praktickými postupy účetních operací nezbytných pro správné uzavření účetnictví za rok 2024 a sestavení účetní závěrky podnikatelských subjektů. Zaměříme se i na časté chyby, kterých se dopouští účetní jednotky. * Ve vazbě na přípravu účetní závěrky za rok 2023 si připomeneme na co před uzavřením účetních knih nesmíme zapomenout např. inventarizace a inventarizační rozdíly, účetní operace týkající se konce roku v oblasti zásob, ocenění krátkodobého i dlouhodobého finančního majetku k rozvahovému dni, na co nezapomenout u pohledávek a závazků, kapitálové účty a dlouhodobé závazky k rozvahovému dni, odpisy a oprávky, opravné položky, rezervy, daň z příjmů – splatná i odložená. Program V průběhu tohoto semináře se budeme věnovat i následujícím aktuálním tématům: daňové novinky ve vazbě na účetnictví např. mimořádné odpisy hmotného majetku – co platí pro roky 2020-2023 a co platí od roku 2024 daňová limitace pro odpisy osobních aut platná od roku 2024 nová sazba daně z příjmů právnických osob a její vliv na odloženou daň, vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně   dopady povodní do účetnictví a vliv na základ daně z příjmů za rok 2024   interpretace Národní účetní rady k výpočtu odložené daně z titulu vyloučení nerealizovaných kurzových rozdílů ze základu daně   novela zákona o účetnictví coby součást „konsolidačního balíčku- nová definice „ročního úhrnu čistého obratu- a její dopady na kategorizaci ÚJ a následně povinnost auditu ÚZ, lhůtu pro podání daňového přiznání k dani z příjmů právnických osob a sestavení účetní závěrky   možnost vedení účetnictví v jiné než české měně tzv. funkční měně a vazba na daň z příjmů   zavedení nové povinnosti sestavit Zprávu o udržitelnosti a Zprávu o daních z příjmů     projednávaná novela zákona o účetnictví pro rok 2025   informace o tvorbě nového zákona o účetnictví   Novinky pro rok 2025 budou zmíněny podle legislativního stavu, který bude znám ke konci listopadu.   Posluchači obdrží písemný materiál lektorky.   ...InAkademia s.r.o.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.