E15.cz - Auto, moto 11.10.2024 15:50  Česká republika je stát, kde je typické velké množství malých obcí, ve kterých bydlí nepatrný počet lidí. Máme 6254 obcí, více než polovinu z nich ale obývá méně než 500 lidí. Více než polovina obecních úřadů funguje pro méně než osm procent českých občanů. Taková čísla jsou v Evropě zcela unikátní. Podobně pesimisticky pro Česko vyznívá i podíl výdajů vládního sektoru na místní samosprávu, který se blíží 30  procentům. Tím značně převyšuje průměr EU. Víc je to už jen ve Skandinávii, kde ale municipality mají rozsáhlejší kompetence, především v  oblasti sociální politiky.

Číst celý článek >>

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.