Kultura - Zábava

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Ranní check: Spasí nové iPady skomírající trh? Cermat zveřejnil opravené testy

13.05.2024 07:50  Dobré ráno! Je 134. den roku, svátek má Servác. V tento den před 23 lety český reprezentační tým se potřetí po sobě stal mistrem světa v ledním hokeji. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí uplynulých hodin.

Muniční šero ubírá české iniciativě, která má pomoci napadené Ukrajině, body

13.05.2024 07:50  Jsou to téměř tři měsíce, co na mnichovské bezpečnostní konferenci „leaknul“ český plán na dodávky stovek tisíc kusů dělostřelecké munice Ukrajině a Praha se pro světová média rázem stala téměř hrdinným partnerem vzdorujícího Kyjeva. Byl to i vynikající krok české diplomacie – téma rezonovalo globálně.

Konference, která se dlouhodobě zabývá digitalizací státní správy, právě začíná

13.05.2024 07:50  Digitalizace státní správy a samosprávy? Problém, který trápí Česko už nějaký ten pátek. A i proto se už po 26. v řadě koná konference ISSS, jejímž mediálním partnerem je i e15. Konference proběhne ve dnech 13. - 14. května. Slavnostní zahájení se koná už od 10 hodin v Hradci Králové a zúčastní se ho například šéf senátu Miloš Vystrčil, předseda Pirátů Ivan Bartoš nebo ministr práce a sociální věcí Marian Jurečka. 

Na resort obrany loni padlo méně peněz, řekla Černochová

13.05.2024 07:50  Česko loni vydalo na obranu 1,37 procenta hrubého domácího produktu . České televizi to dnes řekla ministryně obrany Jana Černochová  . Výdaje tak dosáhly zhruba 101 miliard korun, přibližně o deset miliard korun méně, než se čekalo. NATO odhadovalo, že Česko loni vydalo na obranu 1,5 procenta HDP. Letos by se výdaje podle Černochové měly pohybovat okolo dvou procent HDP.

Cermat zveřejnil opravené testy přijímaček na střední školy. Dostalo se přes...

12.05.2024 20:20  V elektronickém systému podávání přihlášek na střední školy jsou k dispozici opravené testy jednotné přijímací zkoušky na střední školy. Na síti X to dnes uvedlo ministerstvo školství a Českému rozhlasu to řekl ředitel organizace Cermat, která je za přijímací řízení zodpovědná, Miroslav Krejčí. Testy si můžou prohlédnout uchazeči, kteří podávali přihlášky elektronicky nebo hybridně. To, na jakou školu byli přijati, se v systému dozví ve středu. Šéf Cermatu ale už prozradil, že na střední školu se dostalo v 1. kole přijímacího řízení přes 90 pct dětí, řekl Radiožurnálu.

Kijonková rozjíždí nový byznys, Vlček opouští Avast, Babišův fond končí

12.05.2024 20:20  Zakladatelka Zásilkovny Simona Kijonková vydělala miliardy a teď cílí na singles. Rozjíždí nový byznys. Jeden z nejviditelnějších českých manažerů Ondřej Vlček odejde z pozice prezidenta společnosti Gen Digital. Babišův fond, který měl nakopnout ekonomiku, zavřel brány. e se na výběr zpráv, které jsme vám v týdnu přinesli.

Jet lag: Ryanair rozpoutal právní válku proti všem. Mnohdy vítězí, má to ale...

12.05.2024 20:20  Z vývoje v letecké dopravě a v letectví obecně by se v posledních letech jednomu zamotala hlava. Aerolinky nejdřív vyčerpal covid, nyní se pro změnu jejich zaměstnanci moc nevyspí, když se vypořádávají s přílivem obnovené poptávky. A mnohé investory, kteří před lety vsadili na výrobce dopravních letadel, teď asi trápí nepěkné žaludeční obtíže. I takové symptomy má pásmová nemoc neboli jet lag. Nyní souhrnně v přehledu ze světa letecké dopravy na e15.

Dubnové mrazy budou likvidační pro mnoho palíren, uvedla Unie destilatérů

12.05.2024 15:30  Dopad dubnových mrazů a zvýšení spotřební daně bude podle Unie destilatérů pro mnoho pěstitelských palíren likvidační. Jen za leden letošního roku ukončilo činnost 20 palíren, což je zhruba pět procent z celkového počtu. Během letošního roku pak unie očekává, že provoz neotevře 20 až 30 procent z nich. ČTK to řekl tajemník unie Jakub Gottwald.

Cermat zveřejnil opravené testy přijímací zkoušky na střední školy. Pořadí se...

12.05.2024 15:30  V elektronickém systému podávání přihlášek na střední školy jsou k dispozici opravené testy jednotné přijímací zkoušky na střední školy. Na síti X to dnes uvedlo ministerstvo školství a Českému rozhlasu to řekl ředitel organizace Cermat, která je za přijímací řízení zodpovědná, Miroslav Krejčí. Testy si můžou prohlédnout uchazeči, kteří podávali přihlášky elektronicky nebo hybridně. To, na jakou školu byli přijati, se v systému dozví ve středu.

Spasí nové iPady skomírající trh tabletů? Věřit tomu nelze

12.05.2024 09:50  V úterý pořádal Apple svou Keynote Let Loose, při níž ukázal nové iPady Pro, iPady Air a také příslušenství pro ně, k tomu zajímavějšímu patří Apple Pencil Pro. Tabletům, a nejen těm od Applu, se ale poslední roky v prodejích příliš nedaří. A ani omlazené portfolio tohoto amerického technologického gigantu na tom nejspíš nic nezmění.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.