Sport - Domov

OBRAZEM: Už jsi měl vyhrát čtyři derby. Fandové Slavie pochodovali na Letnou

11.05.2024 20:31 Ze Staroměstského náměstí za doprovodu policie až na stadion na Letné. Touto cestou se v sobotu brzy odpoledne vydaly stovky fanoušků pražské Slavie, chystaly se na večerní derby se Spartou v nadstavbové části fotbalové ligy. Podívejte se, jak jejich putování zachytil fotoreportér vydavatelství MAFRA Tomáš Krist.

Třetí medaile v sezoně. Přívratský byl v Baku třetí v třípolohové střelbě

11.05.2024 20:31 V olympijské sezoně nabírá Jiří Přívratský vynikající formu, v sobotu obsadil na Světovém poháru v Baku třetí místo v třípolohové střelbě z libovolné malorážky. Český reprezentant po čtvrtečním čtvrtém místě tentokrát dosáhl na pódium, od druhé příčky jej dělily jen čtyři desetiny bodu. V pohárovém seriálu třiadvacetiletý český Střelec roku 2023 získal letos třetí medaili po triumfech z Káhiry v třípolohové střelbě a Granady v disciplíně vzduchová puška.

Naše plány vyšly skvěle, pochvaloval si Karafiát těsnou výhru v Ostravě

11.05.2024 20:31 Jediná vydařená akce už ve druhé minutě poslala fotbalisty Mladé Boleslavi na čtvrté místo první ligy. Andrej Kadlec vysunul Antonína Vaníčka, po jehož přihrávce a souboji Júsufa Hilála s domácím Jiřím Boulou skončil míč v brance. „Je to skvělé, jsme z výsledku nadšení,“ prohlásil mladoboleslavský kapitán Ondřej Karafiát po těsném vítězství 1:0 na ostravském Baníku.

Mostecké házenkářky si v prvním finále vybudovaly pětigólový náskok

11.05.2024 20:31 Mostecké házenkářky zvítězily v prvním finálovém utkání českého play off interligy v hale Kynžvartu 25:20 a po loňském stříbru vykročily za desátým mistrovským titulem.

Koubek: Šulcův odchod? Jedině top pětka. Když někdo přijde, poblahopřeju

11.05.2024 20:31 Možná byl v posledních minutách trochu nervózní. Nakonec ale jeho svěřenci zvládli utkání strhnout na svou stranu, zejména díky hattricku záložníka Pavla Šulce. Plzeňští fotbalisté porazili ve druhém kole ligové skupiny o titul Slovácko 4:2. „Udělali jsme spoustu změn a Slovácko dobře napadalo. Ve druhém poločase jsme měli převahu a jsme rádi, že se konec utkání takhle povedlo,“ hodnotil průběh duelu spokojený domácí trenér Miroslav Koubek.

Sparta - Slavia 0:0, derby vládli brankáři, domácí hráli dlouho v deseti

11.05.2024 20:31 Ani v druhém jarním ligovém derby branka nepadla. A stejně jako v březnu Sparta dohrávala v deseti. Slávističtí fotbalisté však víc než třicet minut hry v přesile nevyužili, přestože si vypracovali dvě šance. Sparta mohla rozhodnout v první půli, i ona však narazila na skvělého brankáře soupeře. Tři kola před koncem sezony tak v tabulce dál zůstává rozdíl mezi oběma rivaly čtyři body. Spartě k obhajobě titulu stačí dvě výhry.

Vondroušová ani Nosková osmifinále v Římě nevybojovaly, skončil i Nadal

11.05.2024 20:31 Markéta Vondroušová ani Linda Nosková na antuce v Římě do osmifinále nepostoupily. Světová šestka Vondroušová podlehla ve 3. kole rumunské tenistce Soraně Cirsteaové 6:7, 3:6, Nosková prohrála se sedmou nasazenou Číňankou Čeng Čchin-wen 6:3, 1:6, 2:6.

Hanzlíčková ani Varga v olympijské Paříži zápasit nebudou

11.05.2024 20:31 Česká zápasnická jednička Adéla Hanzlíčková si účast na olympijských hrách v Paříži nevybojovala. Bronzová medailistka z letošního mistrovství Evropy neuspěla na světovém kvalifikačním turnaji v boji o tři zbylá místa ve váze do 68 kilogramů. V Istanbulu vyhrála dva zápasy, k účasti v Paříži potřebovala ještě dvě vítězství.

ONLINE: Norsko - Česko 0:1. Červenka oslavuje jubileum vstřeleným gólem

11.05.2024 20:31 Po necelém dni se opět vrhají do akce. Čeští hokejisté zakončují sobotní program domácího světového šampionátu duelem proti Norsku. Po těsném úvodním vítězství 1:0 v nájezdech nad Finy se pokusí přidat výhru i proti druhému severskému soupeři. Přednost v brance tentokrát dostává Petr Mrázek, dvousté reprezentační utkání čeká kapitána Romana Červenku. Jak se národnímu týmu vede, můžete sledovat v podrobné online reportáži.

Vyškov i Táborsko mají baráž o první ligu jistou, Kroměříž sestupuje

11.05.2024 20:31 Fotbalisté Vyškova a Táborska mají jistotu, že si zahrají nejhůře baráž o nejvyšší soutěž. Oba celky v redukovaném pořadí bez B-týmů, které do boje o postup mezi elitu zasáhnout nemohou, neskončí hůře než třetí. Definitivu sestupu má po remíze 1:1 s Chrudimí nováček soutěže z Kroměříže. Stejným výsledkem se ve 28. kole druhé ligy rozešly i Příbram v záchranářském duelu s Jihlavou a Líšeň v brněnském derby se Zbrojovkou.

Britové potrápili Kanadu i díky Kirkovi. Kazachstán si poradil s Francií

11.05.2024 17:10 Favorizovaná Kanada ve svém úvodním vystoupení na mistrovství světa v hokeji nezaváhala. Proti Velké Británii se však zámořští hokejisté možná až nečekaně nadřeli, když vyhráli především díky třem brankám ve druhé části 4:2. Plný počet bodů bere i Kazachstán, který si poradil s Francií 3:1.

Říkali mu Pinďa. Vzpomínky zůstanou celý život, vypráví trenér Jana Marka

11.05.2024 17:10 Památka hokejisty Jana Marka žije v srdcích jeho fanoušků a trenérů i nadále. Jan Hanzálek, který mladého Marka vedl, vzpomíná na jeho hokejovou chytrost a nezdolnou vůli k vítězství.

Zločin na hokeji. První den šampionátu v ČR přinesl desítky falešných vstupenek

11.05.2024 17:10 Na stovky se v pátek 10. května vyšplhal počet fanoušků, kteří se během prvního dne hokejového mistrovství světa nedostali do O2 Areny. Marně se těšili, že zhlédnou odpolední vítězství Švýcarů nad Norskem a zejména pak večerní zápas českého týmu s Finy. Z dění na ledě neviděli nic, ačkoli si s předstihem pořídili vstupenku. Přesněji: měli ji zaplacenou. Za její cenu si však koupili pouze zklamání: šlo o falešný lístek.

Expert? Spíš člověk z oboru, říká Olesz. Nominaci Čechů se podivil

11.05.2024 17:10 /ROZHOVOR/ Dvakrát byl na mistrovství světa jako hráč, nyní si vyzkouší na vrcholné akci novou roli, v níž fungoval už během uplynulé sezony. Bývalý hokejový reprezentant a kapitán extraligových Vítkovic Rostislav Olesz bude v Ostravě expertem České televize. „Je to výjimečné, protože se mohu na takové události podílet ve městě, kde žiji. Moc se těším,“ líčí v obsáhlém rozhovoru pro Deník, přičemž vyjádřil svůj pohled na nominaci Čechů, další „domácí“ tým Slovensko, favority, nebo shrnul svou druholigovou sezonu v Novém Jičíně. Bude ještě pokračovat?

Bobky a boby z hokejové Prahy. Pastrňák mezi fotoreportéry a tahání za vemínko

11.05.2024 12:31 Zákulisí i hlavní scéna hokejového mistrovství světa očima a objektivem fotoreportéra Deníku Františka Bílka. 

Jsem rád, že to vyšlo, radoval se po výhře nad Finy a první nule Dostál

11.05.2024 12:31 První zápas na domácím mistrovství světa v hokeji, čisté konto po šedesáti minutách i pětiminutovém prodloužení a navrch vynulování finských protivníků i v samostatných nájezdech. To je bilance, kterou se může pochlubit český reprezentační gólman Lukáš Dostál. Třiadvacetiletý brankář byl jedním z hlavních strůjců vítězství nad Finskem. Po úspěšném utkání ale chválil především své spoluhráče.

Vzteklí fanoušci Bostonu neunesli Laukovo vyloučení. Nepokoje přerušily zápas

11.05.2024 12:31 Hokejisté Bostonu sice prohráli s Floridou 2:6 a v semifinále Východní konference ztrácejí 1:2 na zápasy, pro jednoho hráče Bruins byl ale zápas výjimečným. Jakub Lauko totiž poprvé v kariéře skóroval v bojích o Stanley Cup. Český hokejista byl ale také u situace, která pořádně namíchla fanoušky jeho týmu.

Frýdek by bral Ševčíka, Šenkeřík pak Haraslína. V derby věří každý svému

11.05.2024 07:00 /FOTOGALERIE/ Derby pražských "S" patří mezi ozdoby sezony. I když se zápasy někdy zvrhnou v přehlídku emočních výbuchů na hřišti i v hledišti a disciplinární komise i policejní složky mají poté spoustu práce, pořád platí, že tyto souboje dvou nesmiřitelných rivalů jsou těmi největšími a nejsledovanějšími zápasy. A stejně tomu bude tuto sobotu, derby Sparty a Slavie s pořadovým číslem 311 navíc může hodně napovědět, jak to bude letos s titulem. Ale také ještě nemusí…

Narození dcery, pak výhra nad Finskem. Nejhezčí den života, usmíval se Kubalík

11.05.2024 07:00 Na úvod hokejového mistrovství světa má za sebou pořádně hektický den. Dominik Kubalík se ráno odpojil od reprezentace, vyrazil z Prahy do Plzně a byl svědkem narození své dcery. Už odpoledne se ale vyhlášený kanonýr zase hlásil na srazu týmu, jemuž pomohl k vítězství 1:0 na nájezdy nad Finskem. „Hrozně náročný den, zároveň ale nejhezčí den života,“ vykládal po utkání osmadvacetiletý hráč Ottawy.

Hokejovou romantiku zkazil blackout. Lidé prchali od Jezera Most domů

11.05.2024 01:51 /FOTO, VIDEO/ Bylo to jako ze špatného sportovního snu. Sledujete vyrovnaný hokejový zápas, ve kterém ještě nepadl gól a najednou bum – obrazovka zčerná. Začnete lovit mobilní telefon a zjistíte, že Češi právě vstřelili Finům první branku. Jen jste to bohužel v přímém přenosu neviděli.  

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Místopředseda Senátu Drahoš se chystá na Tchaj-wan, chce posunout čipovou...

11.05.2024 15:20  První místopředseda Senátu České republiky Jiří Drahoš se podle informací e15 v červnu chystá na oficiální cestu na Tchaj-wan. Naváže tím na svoji předchozí návštěvu v roce 2022 a na delegace dalších vysokých ústavních činitelů, a sice předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové a předsedy Senátu Miloše Vystrčila.

ODEMČENO: BlackRock vsadil na Monetu, Síkela lobboval v USA, Cetin kupuje...

11.05.2024 10:40  Americký BlackRock koupil akcie Monety za stamiliony, investoři by si toho neměli všímat. Síkela lobboval v USA za pražské datové centrum Microsoftu. Firmu ale odrazuje česká byrokracie. PPF kupuje dalšího poskytovatele internetu. Doplní miliardové investice Cetinu do optické sítě. odemykáme pro vás tři premiové články z uplynulého týdne

Americký protekcionismus sílí. Tamní vláda se chystá zčtyřnásobit cla na...

11.05.2024 10:40  Americká administrativa prezidenta Joea Bidena se chystá uvalit vysoká cla na čínské elektromobily a další zelené technologie vyrobené v této asijské zemi. Píše to agentura AP s odkazem na nejmenované zdroj z americké vlády. Nová či vyšší cla podle ní Washington oznámí v úterý.

Dozvuky havárie na Aljašce. Přeživší Horváth zveřejnil dosud neznámé detaily...

11.05.2024 10:40  Jediný přeživší pádu vrtulníku na Aljašce, při kterém zemřel v roce 2021 český miliardář Petr Kellner, popsal stanici Alaska´s News Source, co se stalo po nehodě. Čech David Horváth vzpomíná, že po pádu zůstal uvězněný ve vrtulníku. Proto žádal o pomoc Kellnera, kterému se podařilo vyprostit z havarovaného stroje. Ten se však nakonec od něj vzdálil. Horváth reakci přičítá šoku.

Chladný západ a servilní východ. Návštěva čínského prezidenta dala vzpomenout...

11.05.2024 00:10  Prezident Si Ťin-pching v pátek zakončil svoji první návštěvu Evropy od propuknutí covidové krize před pěti lety. Vůdce druhé největší ekonomiky světa ji využil především k upevnění svého vlivu v Maďarsku, které má v době zhoršujících se vztahů mezi Čínou a Evropou pomoci Pekingu v zachování přístupu na unijní trhy. Naopak Siho schůzka s lídry západní Evropy žádný obrat k lepšímu nepřinesla.

Pražská burza poprvé v tomto týdnu oslabila, index PX klesl o 0,09 procenta

11.05.2024 00:10  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Demonstranti se vrhli na továrnu Tesly blízko Berlína. Vadí jim kácení stromů...

10.05.2024 19:50  Ekologičtí aktivisté z Německa, kterým už delší dobu leží v žalůdku Tesla, která vykácela několik lesů v okolí Berlína, aby zde mohla vzniknout továrna na výrobu nejprodávanějších elektrických vozidel na světě, v pátek zaútočili na zmíněnou továrnu. Podle policie situace zůstává nadále dynamická, napsal státní DW.

Home Credit prodává své podnikání v Indii za téměř dvě miliardy korun

10.05.2024 19:50  Skupina Home Credit, která patří české investiční společnosti PPF, prodává své podnikání v Indii. Za 80 milionů eur je získá skupina investorů vedená společností TVS Holdings. Transakci ještě musejí schválit indické regulační orgány, uzavřena by měla být do konce roku, uvedla dnes firma na svém webu.

Palestina by se měla stát plnohodnotným členem OSN, rozhodlo valné...

10.05.2024 19:50  Valné shromáždění OSN přijalo rezoluci, podle níž by se Palestina měla stát plnohodnotným členem organizace. Schválený návrh uvádí, že je k tomu připravená, a vyzývá Radu bezpečnosti OSN, aby takový krok schválila. Minulý měsíc v Radě bezpečnosti možnost palestinského členství ve světové organizaci vetovaly Spojené státy.

Korespondenční volba z ciziny je ve Sněmovně před závěrečným schvalováním

10.05.2024 19:50 Zavedení možnosti korespondenční volby pro Čechy žijící v zahraničí je ve Sněmovně před závěrečným schvalováním, mohlo by se uskutečnit ještě tento měsíc. Poslanci opozičního hnutí ANO navrhli další úpravy koaliční volební novely, SPD prosazuje její zamítnutí. Mimořádná schůze svolaná z koaličního podnětu k nynějšímu druhému čtení předlohy trvala dva jednací dny, debata vyplnila zhruba 20 hodin čistého času. Skončila dnes odpoledne.

Nejsou dostupné aktuálně žádné články.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.