"Osmileté dítě mi řeklo, že nechce zemřít." Náměstek generálního tajemníka OSN mluvil s obyvateli Pá

31.10.2023 19:00 Náměstek generálního tajemníka OSN pro humanitární záležitosti Martin Griffiths uvedl, že se cítil bezmocně, když v úterý telefonoval s palestinskými rodinami uvězněnými v pásmu Gazy v době konfliktu mezi Izraelem a militantním hnutím Hamás.  

Facebook a Instagram v Evropě zavádí placené verze. Síť X představila nové tarify

31.10.2023 19:00 Nejpopulárnější tuzemské sociální sítě postupně přicházejí s novými či aktualizovanými metodami monetizace. Ačkoliv lze Facebook, Instagram a někdejší Twitter, nyní síť X, nadále užívat zdarma, všechny tří sociální sítě také zavedly možnost předplatného. Kolik stojí a co za ně dostanete?

Mezi Izraelem a Hamásem probíhají hluboko v Pásmu Gazy intenzivní boje. Válčí se i v tunelech

31.10.2023 19:00 Mezi Izraelem a palestinským militantním hnutím Hamás probíhají v úterý "hluboko v pásmu Gazy" intenzivní boje, uvedla izraelská armáda. 

Další průšvih Černochové při kritice OSN. Írán dosadila za ČR do čela lidskoprávní rady

31.10.2023 19:00 Ministryně obrany Jana Černochová pokračuje v kritice fungování OSN. V úterý ale mylně uvedla, že Radě pro lidská práva bude přesedat Írán, který podporuje radikály z hnutí Hamás. Tvrzení opravila poté, co reagovalo ministerstvo zahraničí. Diplomacie zdůraznila, že Radě nadále předsedá Česká republika.

Fiala připustil růst cen elektřiny. Kdo říká, že stoupnou o desítky procent, podle něj lže

31.10.2023 19:00 Ceny elektřiny v příštím roce se sice zvýší, premiér Petr Fiala ale ujistil veřejnost, že nárůst nepřekročí jednotky procent. Dnes na tiskové konferenci vysvětlil, že dramatické zdražení elektřiny o desítky procent není na pořadu dne. Přesto však zmiňuje možnost, že návrh Energetického regulačního úřadu bude ještě revidován.

Stíhačky F-16 pro Ukrajinu dorazí do Nizozemska do dvou týdnů. Ukrajina je zatím nedostane

31.10.2023 14:00 První kusy stíhaček F-16, které Nizozemsko daruje Ukrajině, dorazí do výcvikového střediska v Rumunsku během následujících dvou týdnů. V pondělí to prohlásil nizozemský premiér Mark Rutte. 

Hrstka konvojů nestačí, v Pásmu Gazy umírají i humanitární pracovníci, bije na poplach UNRWA

31.10.2023 14:00 Generální komisař Agentury OSN pro pomoc a práci ve prospěch palestinských uprchlíků tvrdí, že omezený počet humanitárních konvojů vstupujících do pásma Gazy nepostačuje k uspokojení "bezprecedentních humanitárních potřeb" tamních civilistů.

Covid je tu stále s námi, případů přibývá. Experti připomínají, jak omezit šíření virů

31.10.2023 14:00 V populaci se na podzim šíří nejen koronavirus, ale také další viry vyvolávající respirační onemocnění, například chřipku. Odborníci proto doporučují lidem očkování a zároveň připomínají vhodná preventivní opatření, která mohou přinejmenším omezit šíření virů. 

Putin obvinil Západ ze zorganizování ničivého chaosu na Blízkém východě

31.10.2023 14:00 Ruský prezident Vladimir Putin v pondělí obvinil Spojené státy ze zorganizování "ničivého chaosu" na Blízkém východě. Za nedělní nepokoje na letišti v Machačkale obvinil Západ a Ukrajinu. 

USA odmítají podpořit příměří mezi Izraelem a Hamásem. Chtějí do Gazy dostat sto humanitárních vozid

31.10.2023 14:00 Spojené státy v současné době nepodporují množící se výzvy k příměří ve válce mezi Izraelem a islamistickým hnutím Hamás v pásmu Gazy. V pondělí to řekl mluvčí prezidenta USA pro národní bezpečnost John Kirby.

Rusko přišlo ve válce o 300 tisíc vojáků, tvrdí Kyjev. Nikdo neví, co to znamená

31.10.2023 14:00 Generální štáb ozbrojených sil Ukrajiny uvedl, že ztráty Ruska dosáhly od začátku invaze na Ukrajinu 300 810 vojáků. Co toto číslo znamená ale vlastně nikdo neví, stejně jako není známo, nakolik je reálné. Ani Rusko ani Ukrajina skutečné počty padlých a zraněných vojáků nezveřejňují.

Přátelé poprvé reagovali na smrt Matthewa Perryho. Byli jsme rodina, uvedli herci

31.10.2023 14:00 Hvězdy kultovního seriálu Přátelé se poprvé vyjádřily k náhlému víkendovému úmrtí kolegy Matthewa Perryho, který v sobotu zemřel ve věku 54 let. Losangeleská policie událost vyšetřuje, populární herec se podle dostupných informací utopil. 

Zdravotnická situace v Pásmu Gazy je kritická. Lékaři už nemocnice ani neopouští, nutně potřebují do

31.10.2023 14:00 Zdravotnická situace v Pásmu Gazy je kritická. Lékaři se obracejí na dobrovolníky, aby jim pomohli s provozem záchranných služeb, protože sanitky se v enklávě čelící bombardování a náletům izraelské armády jen s obtížemi dostávají ke zraněným. Zásoby paliva jsou na minimu a zdravotnický personál pracuje téměř nepřetržitě. Situaci v oblasti, kterou obývají zhruba dva miliony lidí, zmapovala agentura Reuters.

Dominik Feri je opět před soudem. Žalobkyně pro něj navrhla tříletý trest

31.10.2023 14:00 U Obvodního soudu pro Prahu 3 v úterý začaly závěrečné řeči v kauze exposlance Dominika Feriho, který je obžalován ze dvou znásilnění a pokusu o další. Ferimu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody, rozsudek může padnout ještě tento týden. Žalobkyně pro něj dnes navrhla tříletý trest. 

Zástupci Izraele si v OSN připnuli Davidovu hvězdu. Válka s Hamásem tříští Radu bezpečnosti

31.10.2023 14:00 Během mimořádného zasedání Rady bezpečnosti OSN v New Yorku, které bylo věnováno válce Izraele proti militantům z Hamásu v pásmu Gazy, izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan vyvolal rozruch tím, že si připnul Davidovu hvězdu na chlopeň svého saka s nápisem "Nikdy víc". Tuto gesto provedli také jeho spolupracovníci.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.