ONLINE | Volby na Slovensku: Čeká se na první výsledky

30.09.2023 22:40 Slovensko netrpělivě očekává první odhady výsledků předčasných parlamentních voleb. Volební místnosti se uzavřely ve 22 hodin, vyjma dvou, ve kterých bylo hlasování kvůli problémům prodlouženo. Zveřejnění prvních odhadů proto bude ve 22:45. Sčítání výsledků slovenských voleb pro vás sledujeme živě.

Exit poll: Ve volbách na Slovensku uspělo sedm stran, vítěz má 23 a půl procenta

30.09.2023 22:40 Slovensko si vybralo nové složení Národní rady. Podle "slepého" exit pollu televize Markíza se do jednokomorového parlamentu probojovalo sedm subjektů. První průběžné výsledky mohou být zveřejněny až ve 22:45, kdy skončí moratorium. To se prodloužilo kvůli incidentům, které na několika místech prodloužily hlasování. 

I mafián Fico může nyní vypadat jako někdo, kdo zajistí fungování Slovenska, říká publicista Kosatík

30.09.2023 22:40 Volby na Slovensku míří do finále a zřejmě během neděleních brzkých ranních hodin se dozvíme, kdo ovládne tamní jednokomorový parlament. Na situaci u našeho východního souseda se EuroZprávy.cz ptaly publicisty, spisovatele a odborníka na česko-slovenskou historii Pavla Kosatíka. 

Matovičovi poškodili neznámí vandalové Fiaty. Jeden vůz skončil na zákazu parkování

30.09.2023 22:40 Desítky vozů Fiat, které byly nedílnou součástí kampaně slovenského hnutí OĽaNO bývalého premiéra Igora Matoviče, byly poškozeny. Podle serveru Pravda.sk to uvedl poslanec a kandidát za tutéž stranu Jozef Pročko. 

Znepokojující krok Ruska. Země NATO bije na poplach

30.09.2023 22:40 Rusko "aktivně a neustále" narušuje GPS komunikaci lodí v rumunských teritoriálních vodách, řekl generál Daniel Petrescu. Rumunská armáda varuje spojence NATO před možnými kolizemi a problémy s řízením raket. Na bezpečnost ohrožující miny plovoucí v Černém moři upozorňuje i rumunská armáda. Informovala agentura Ukrinform.

Vít Rakušan o českém boji s dezinformacemi: Zákazy či nařízení jsou mi cizí

30.09.2023 22:40 Ministr vnitra Vít Rakušan , po jehož odvolání z vlády v posledních dnech usiluje opozice, naznačil, jak by Česko mělo bojovat s dezinformacemi. K tématu promluvil na konferenci, během které BIS oznámila odhalení ruského agenta. 

Štěnice zamořily Francii: Jsou doma, v metru - všude. „Nikdo není v bezpečí“ varuje náměstek starost

30.09.2023 22:40 Náměstek pařížského primátora varuje, že „nikdo není v bezpečí“, protože hmyz sající krev je viděn v metru, vysokorychlostních vlacích, kinech a hlavním pařížském mezinárodním letišti. 

Zemřel novinář Daniel Anýž, referoval o dění v USA

30.09.2023 22:40 Ve věku 59 let zemřel novinář Daniel Anýž, který naposledy působil v Hospodářských novinách a na serveru Aktuálně.cz. V textech se věnoval především dění ve Spojených státech amerických. Anýž podlehl vážné nemoci. 

Tragická nehoda školního autobusu u Liverpoolu: Zemřel řidič a 14letá dívka. Dvě děti jsou v kritick

30.09.2023 22:40 Na dálnici M53 nedaleko Liverpoolu se převrátil autobus plný školáků. Zahynul řidič a 14letá dívka. V autobuse cestovalo celkem 54 cestujících, převážně žáků Chlapeckého gymnázia Calday Grange a dívčího gymnázia West Kirby.

Zelenskyj oznámil založení mezinárodní aliance obranného průmyslu. Česko bylo v Kyjevě taky

30.09.2023 17:50 Ukrajina se má stát jedním z největších výrobců zbraní na světě. Bude vytvořena aliance, jejímž základem je prohlášení, které dosud podepsalo 13 zbrojních společností. Na zahájení prvního mezinárodního fóra obranného průmyslu v Kyjevě to v pátek řekl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Informovaly o tom agentury DPA a AFP.

Člověk zemřel poté, co velryba u pobřeží Sydney převrátila rybářský člun

30.09.2023 17:50 Rybářský výlet se změnil v tragédii, když muž zemřel a další byl převezen do nemocnice poté, co velryba zasáhla jejich loď u pobřeží Sydney, informují agentury Reuters a AFP.

Slovensko nemá jednoduché vyhlídky. Vláda může být opět nestabilní, boj přijde po volbách

30.09.2023 17:50 Volby na Slovensku jsou tady, jejich výsledek ale nezaručí klid. Jakákoliv spolupráce nejsilnějších stran Smer-SD a Progresívne Slovensko nepřipadá v úvahu. Ať zvítězí kdokoli, musí vyvinout značné úsilí k vytvoření vládní koalice. A ta podle všeho bude velice nestabilní. PS dokáže vytvořit koalici s řadou ideologicky různě zaměřených stran, Smer zase s krajně pravicovou Republikou. 

Čaputová odvolila v předčasných volbách, moratorium se zřejmě prodlouží

30.09.2023 17:50 Voliči na Slovensku od rána odevzdávají hlasy v předčasných parlamentních volbách, už tak učinili i tři nejvyšší ústavní činitelé. Prezidentka Zuzana Čaputová i premiér Ľudovít Ódor nabádali občany, aby šli volit. Hlasování probíhá až do 22:00, moratorium se zřejmě prodlouží.

Z Karabachu už uprchlo přes 100 tisíc etnických Arménů. Lidé potřebují pomoc

30.09.2023 17:50 Už přes 100 tisíc etnických Arménů odešlo ze sporného území Náhorního Karabachu do Arménie, vyplývá to z nejnovějších údajů Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky . V oblasti žilo před poslední etapou letitého konfliktu zhruba 120 tisíc lidí. 

Petr Pavel navštíví Belgii a Francii, ve středu promluví v Evropském parlamentu

30.09.2023 17:50 Prezident Petr Pavel v příštím týdnu navštíví belgické Bruggy a francouzský Štrasburk. Nejdůležitějším bodem zahraniční cesty, která proběhne v úterý a ve středu, bude vystoupení v Evropském parlamentu. 

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.