Kyjev: Rusko tento týden zasáhlo Ukrajinu přes 400 raketami. Posílíme protivzdušnou obranu, zní z US

31.08.2024 23:30 Ukrajinští představitelé, včetně ministryně hospodářství Julije Svyrydenkové, ministra obrany Rustema Umerova a vedoucího kanceláře prezidenta Andrije Jermaka, zahájili návštěvu ve Washingtonu, oznámila ukrajinská prezidentská kancelář.

Své soupeře v Evropské lize zná Slavia i Plzeň. Do Edenu zavítá Mourinho, do Plzně Manchester United

31.08.2024 23:30 Po pražské Spartě, která zjistila své soupeře v rámci hlavní fáze Ligy mistrů ve čtvrtek, se v Monaku v pátek rozhodlo o složení hlavní fáze mimo jiné Evropské ligy. Té se kromě jiných účastní hned dva čeští zástupci Slavia Praha a Viktoria Plzeň. Shodou okolností se oba kluby střetnou s pěti stejnými následujícími soupeři: Frankfurt, PAOK Soluň, Ludogorec Razgrad, Anderlecht Brusel a Bilbao. Vedle nich se pak Slavia třeba utká s Ajaxem Amsterdam nebo Fenerbahce Istanbul s koučem José Mourinhem. Plzeň pak přivítá především anglického giganta Manchester United. 

Sparta se už těší na podzim. Venku se utká se Citizens či Leverkusenem, doma s Atléticem či Interem

31.08.2024 23:30 Čtvrteční los v Monaku rozhodl o soupeřích pražské Sparty v nejprestižnější evropské klubové soutěži Lize mistrů, kam se dokázala probojovat poprvé od roku 2005. Protože se od této sezóny hraje hlavní fáze této soutěže v novém formátu, v tzv. švýcarském systému, kdy místo dosavadních osmi skupin po čtyřech bude jedna velká ligová tabulka se všemi 36 účastníky, přičemž každý z nich bude mít osm svých soupeřů , se kterými se každý tým utká vždy jednou , nové bylo i losování soutěže.

Francouzská politická scéna na nohou: Ve hře je i odvolání Macrona

31.08.2024 23:30 Krajně levicová strana Nepoddajná Francie v sobotu vyzvala ostatní politické strany, aby podpořily její dlouhodobou snahu o odvolání prezidenta Emmanuela Macrona z funkce za jeho "vážná selhání" při plnění ústavních povinností. Uvedl to server Le Monde.

Vučić mírní očekávání. Srbsko se členem EU jen tak nestane

31.08.2024 23:30 Je nepravděpodobné, že by se Srbsko stalo členskou zemí Evropské unie do roku 2028, uvedl v sobotu srbský prezident Aleksandar Vučić, informuje agentura Reuters.

Princezna vyrazila královské rodině dech. Provdala se za šamana

31.08.2024 23:30 Norská princezna Märtha Louise se v sobotu vdala za amerického šamana Dureka Verretta, známého pro svou vášeň pro alternativní medicínu. Obřad se konal v malebné vesnici Geiranger, která leží na břehu jednoho ze západonorských fjordů.

Harrisová se pokouší ztrapnit Trumpa. Chce pro příští debatu nová pravidla

31.08.2024 23:30 Viceprezidentka Spojených států Kamala Harrisová v sobotu vyzvala svého republikánského protivníka v prezidentských volbách, Donalda Trumpa, aby měl během jejich nadcházející televizní debaty neustále zapnutý mikrofon. 

Ukrajina ostřelovala ruský Belgorod. Odsuďte brutální teroristický útok, vyzvalo Rusko svět

31.08.2024 23:30 Ukrajinské ostřelování ruského města Belgorod v pátek mělo tragické následky, když si vyžádalo alespoň pět životů a dalších minimálně 37 lidí, včetně šesti dětí, utrpělo zranění.

3 dny, 640 000 dětí, 1,3 milionu vakcín. V Pásmu Gazy odstartovalo masivní očkování

31.08.2024 17:40 Zdravotníci zahájili v sobotu v Pásmu Gazy rozsáhlé očkování proti dětské obrně, uvedl server Washington Post. Podle serveru Times of Israel je cílem kampaně naočkovat dvoudávkovou vakcínou více než 640.000 dětí za pouhé tři dny.

Stoltenberg: Ukrajina měla plné právo zaútočit na Rusko

31.08.2024 17:40 Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl v rozhovoru pro německý deník Die Welt, že Ukrajina měla plné právo zahájit přeshraniční ofenzívu v ruské Kurské oblasti jako akt sebeobrany. 

Ukrajinská protivzdušná obrana sestřelila polovinu ruských dronů

31.08.2024 17:40 Ukrajinská protivzdušná obrana v noci na sobotu zlikvidovala 24 ze 52 dronů, které na zemi vypustilo Rusko. Podle ukrajinských vzdušných sil byly útoky zaměřeny na osm různých oblastí v zemi. Uvedl to server Ukrajinska pravda.

V Rusku se ztratil vrtulník s 22 lidmi na palubě

31.08.2024 17:40 Ruští záchranáři pokračují v pátrání po vrtulníku s 22 lidmi na palubě, který zmizel z radarů v sobotu na jihu poloostrova Kamčatka. Uvedla to agentura Reuters.

Experti: EU si musí nejprve vyjasnit, v jakých oblastech chce s Čínou soupeřit

31.08.2024 17:40 Evropská unie si musí nejprve vyjasnit, v jakých oblastech chce s Čínou soupeřit a na základě toho zvolit své kroky. Jedním z cílů by mohlo být vytvoření diverzifikovaného globálního hospodářství, které dokáže odolávat politickým tlakům. 

EU vycvičí dalších 15 tisíc ukrajinských vojáků

31.08.2024 17:40 Výcvik ukrajinských vojáků v rámci mise Evropské unie by měl probíhat co nejblíže Ukrajině, ale mimo její území. Na tomto postupu se shodli ministři obrany členských zemí během neformálního setkání v Bruselu, uvedl šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell.  

Izraelci zabili při útoku čtyři osoby doprovázející humanitární konvoj

31.08.2024 12:20 Čtyři osoby doprovázející konvoj americké humanitární organizace Anera přišly ve čtvrtek o život po izraelském leteckém útoku v Pásmu Gazy. Podle pátečního vyjádření izraelské armády šlo o eliminaci ozbrojených útočníků.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.