Hokejky pro zlaté hochy se vyráběly v Rychnově. Jejich sny pohřbily uranové doly

10.05.2024 14:50 Na konci rychnovských Chaloupek je dům čp. 393, kde žil a měl svoji dílnu kolář Oldřich Šklíba , výrobce hokejek pro československé národní mužstvo v letech 1947-1949. Na brankářskou hůl, s níž na mistrovství světa ve Stockholmu v zimě 1949 hrál legendární Boža Modrý, měl Oldřich Šklíba dokonce patent .

Poslední rozloučení. V minulých dnech nás navždy opustili z Rychnovska a okolí

10.05.2024 09:00 Přinášíme seznam zemřelých z Rychnovska a okolí, kteří nás opustili v minulých dnech. Pozůstalým rodinám a dalším blízkým vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Tragické osudy Adély Poláčkové a Karla Lederera připomínají kameny zmizelých

10.05.2024 09:00 /FOTO, VIDEO/ Sklopte zrak a uctěte tak jejich památku. Už 31 jmen je otisknuto do mosazných destiček kamenů zmizelých v ulicích Rychnova nad Kněžnou. Za každým z nich se skrývá tragický příběh, který se na dlouhá desetiletí vytratil z lidských pamětí. Stejně jako ze dne na den zmizela během druhé světové války řada obyvatel Rychnova nad Kněžnou, kteří bývali součástí zdejšího koloritu života. Patřila k nim i Adéla Poláčková, bývalá manželka spisovatele Karla Poláčka, či obchodník Karel Lederer. Jejich jména byste nyní našli v chodníku před domem vedle Staré radnice v Rychnově nad Kněžnou.

Sportujme a soutěžme s hasiči: Liga hasičské mládeže zavítala do Bystrého

09.05.2024 21:21 Za slunečného počasí zavítala družstva mladých hasičů okresu Rychnov nad Kněžnou poslední dubnovou sobotu do Bystrého na další ročník Memoriálu Josefa Dusílka. Po zimní přestávce soutěžilo 17 soutěžních družstev ve štafetě CTIF a požárním útoku CTIF.

Ukliďme hřebenovku. Dobrovolníci se zapojí do očisty přírody Orlických hor

09.05.2024 21:21 Už tuto sobotu můžete vyrazit do přírody Orlických hor a pomoci ji. Uskuteční se tu totiž akce Ukliďme hřebenovku. Zvou na ni obec Deštné v Orlických horách, místní sbor dobrovolných hasičů a deštenské muzeum.

Kam o druhém květnovém víkendu na akce na Rychnovsku? Máme pro vás bezva tipy

09.05.2024 21:21 Jestli nevíte, kam o druhé květnovém víkendu vyrazit, z této nabídky si určitě vyberete. Na Rychnovsku tentokrát nebudete vědět, kam dřív skočit. Nebo vykročit? Co třeba na Pochod přes tři hrady, do zámeckého parku v Opočně, za zábavou do Vamberka či Malé Záhornice, nebo raději za historií do rychnovského muzea či Čánky? Někoho však třeba zláká i Férová snídaně v Kostelci nad Orlicí.

Dětská míle v Opočně bavila a pomáhala. Běželo se pro nemocného Filípka

09.05.2024 15:50 /FOTO, VIDEO/ Den vítězství oslavili pohybem. A někteří také vítězstvím, kluci a holčičky z Opočna a okolí. V zámeckém parku u letohrádku se totiž ve středu 8. května konal jubilejní desátý ročník Dětské míle. Běžeckých závodů se každoročně mohou zúčastnit děti od 2 do 15 let, pořadatelé vypisují závod i pro jejich rodiče. Akce opět pomáhala, a to rodině nemocného Filípka.

Tunel Homoli na D35 vyhloubit nebo kopec zmrazit neprošlo. Bude se injektovat

09.05.2024 15:50 /FOTO, VIZUALIZACE/ Tunel Homole na dálnici D35 na úseku Ostrov – Vysoké Mýto, ačkoliv je pouze půl kilometru dlouhý, dá stavařům pořádně zabrat. Půjde o hodně komplikovanou stavbu ve složitém terénu, která nemá v Česku obdoby. Společnost Eurovia na stavbě tunelu spolupracuje s experty ze Švýcarska. Na stole byl i unikátní návrh razit tunel zmrazeným kopcem, to ale neprošlo. Projeďte se celým úsekem budované dálnice včetně tunelu pod Homolí už nyní ve vidovizualizaci. 

Nehoda nákladního a osobního auta se zraněním poblíž obce Rájec uzavřela silnici

09.05.2024 15:50 Uzavření silnice si vyžádala ve čtvrtek dopoledne nehoda osobního a nákladního auta u obce Rájec na Rychnovsku. Na místo vyrazily složky integrovaného záchranného systému. Událost se neobešla bez zranění.

FOTO: Kraj ocenil hasiče, policisty a záchranáře za jejich obětavou práci

09.05.2024 10:20 U příležitosti státního svátku Dne vítězství 8. května Královéhradecký kraj ocenil zástupce složek integrovaného záchranného systému a poděkoval jim za jejich obětavou a důležitou práci.

Co může za požáry v Česku? Každý třetí je v domácnosti, prim hraje nedbalost

09.05.2024 04:21 Čtvrtý den v květnu každoročně patří mezinárodnímu dni hasičů. Ti nejčastěji vyjíždí k technickým haváriím, dopravním nehodám a také požárům. Právě na boj s plameny se při této příležitosti zaměřila datová redakce Deníku.

Synagogou zněly hlasy rychnovského sboru X-Tet. Město má další kameny zmizelých

08.05.2024 18:11 /FOTO, VIDEO/ V pondělí 6. května zněl rychnovskou synagogou zpěv místního sboru X-Tet. A to u příležitosti uctění památky dalších rychnovských obětí holokaustu, kterým byly v jejich městě položeny kameny zmizelých. Ty poslední jsou připomínkou Karla Lederera a Adély Poláčkové, bývalé manželky spisovatele Karla Poláčka.

Velichovky si připomněly, že Československo neosvobodila jen sovětská armáda

08.05.2024 18:11 /FOTO, VIDEO/ Lázeňské městečko Velichovky na Náchodsku si připomíná ojedinělou akci americké armády. Američané se na sklonku 2. světové války pokusili doručit informaci o kapitulaci německých ozbrojených sil veliteli německé skupiny armád Střed polnímu maršálu Ferdinandu Schörnerovi. Do Velichovek dorazil konvoj ráno 8. května 1945 a prakticky se tak jedná na nejvýchodnější postup Američanů v okupovaném Československu.

Před policisty skočil z půdy a pak jim ujížděl po státovce na elektrokoloběžce

08.05.2024 12:10 /VIDEO/ Odsouzený 40letý muž ze Sobotecka na Jičínsku, kterému se evidentně nechtělo do výkonu trestu, se snažil policistům, kteří si pro něj přišli domů, utéct. Skočil z půdy rodinného domu, přitom si poranil nohu, sednul na elektrokoloběžku a snažil se na ní policiii ujet po státovce I/16. Policisté ho dopadli až u Jičína, kde mu zabloklovali cestu. Podívejte se ve videu. 

FOTO: Náklaďák převážející nové škodovky skončil u Jaroměře na boku v příkopě

08.05.2024 12:10 Nákladní auto převážející nová osobní vozidla značky Škoda havarovalo v úterý pozdě večer u Velké Jesenice poblíž Jaroměře na Náchodsku. Kamion skončil na boku v příkopě, spadla z něj i část naložených aut. 

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.