Dana Morávková: Těším se na všechny role, které přijdou

14.05.2024 17:00 Česká herečka, moderátorka, choreografka a bývalá krasobruslařka Dana Morávková vystudovala herectví na DAMU a choreografii na HAMU. Téměř celý život pracuje na volné noze a nezastaví se. Miluje nejen divadlo, ale také tanec a svoji rodinu, kterou jako typický Lev ochraňuje v každé situaci.

Adéla Gondíková to umí rozjet

14.05.2024 12:30 Herečka a moderátorka Adéla Gondíková zahájila spolu s kolegy rok oslav 85. narozenin nejstaršího big bandu v Evropě, Orchestru Karla Vlacha. Na show si oblékla opravdu nepřehlédnutelný outfit a rozjuchaná byla jako zamlada.

Zemský soud v Sasku-Anhaltsku dnes vynese verdikt nad politikem AfD Björnem Höckem za nacistické hes

14.05.2024 12:30 Zemský soud v Sasku-Anhaltsku dnes vynese verdikt nad vlivným politikem pravicově populistické Alternativy pro Německo Björnem Höckem, který se zodpovídá z použití zakázaného nacistického hesla Vše pro Německo . V takovýchto případech hrozí pokuty, možné je ale uložit až tříletý trest vězení.

Na francouzské Riviéře dnes začíná 77. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes

14.05.2024 12:30 Na francouzské Riviéře dnes začíná 77. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes. O hlavní cenu, Zlatou palmu, se utká 22 snímků z evropské i hollywoodské produkce. O vítězi rozhodne porota, jíž bude předsedat americká režisérka Greta Gerwigová. Americká herečka Meryl Streepová dnes při zahajovacím ceremoniálu dostane čestnou Zlatou palmu.

Prezident Pavel s manželkou Evou zakončí první kolo návštěv po krajích na Pardubicku

14.05.2024 12:30 Prezident Petr Pavel s manželkou Evou příští týden v úterý a ve středu navštíví Pardubický kraj. Jde o poslední ze 14 krajů, do kterého dosud oficiálně nezavítal. Jednat bude s hejtmanem Martinem Netolickým , navštíví továrnu na výrobu výbušnin a střeliva Explosia nebo Centrum leteckého výcviku.

Peruánka Medinová porodila v pěti letech, dodnes je nejmladší matkou na světě

14.05.2024 07:40 Peruánka Lina Medinová, která 14. května 1939 přivedla ve věku pět let, sedm měsíců a 21 dní na svět císařským řezem chlapce, zůstává dodnes nejmladší známou matkou na světě.

Cermat: Některé SŠ daly špatné pořadí uchazečů, hledá se řešení

14.05.2024 02:20 Některé střední školy daly státní organizaci Cermat špatné pořadí uchazečů o studium. ČTK to dnes řekl ředitel organizace Miroslav Krejčí. Podle mluvčí ministerstva školství Terezy Fojtové se jedná o drobné chyby, které se ředitel Cermatu snaží opravit. Krejčí ujistil, že chyby nebudou mít pro uchazeče o studium žádné důsledky.

ČR zaostává ve využití geotermie, do r. 2030 by mohly vzniknout první elektrárny

14.05.2024 02:20 Česká republika v současnosti v Evropě zaostává ve využití geotermální energie, která je výsledkem působení tepla ze zemského jádra. Zatímco jinde v Evropě v posledních deseti letech vzniklo několik desítek geotermálních elektráren a na kontinentu jich je nyní 139, Česko nemá dosud žádnou. Do roku 2030 by podle současných vizí mohlo v ČR vzniknout zhruba pět geotermálních elektráren a deset geotermálních výtopen. Vyplývá to z údajů oborového serveru geotermie.cz.

Praha doplní plastiku Moskva-Praha ve stanici metra Anděl vysvětlující tabulkou

13.05.2024 21:50 Vedení pražského magistrátu nechá k bronzové plastice s nápisem Moskva-Praha ve vestibulu stanice metra B Anděl doplnit vysvětlující tabulku. Bude na ní uvedeno, že tehdejší Československo bylo okupováno Sovětským svazem a přátelství mezi oběma zeměmi bylo pouze propagandistickým tvrzením. Vyplývá to z dokumentu, který dnes schválili pražští radní. Město zároveň spolu s dopravním podnikem a Galerií hlavního města Prahy vypíše výtvarnou soutěž na úpravu reliéfu.

Inflace v dubnu zrychlila na 2,9 procenta, hlavně kvůli zdražení potravin

13.05.2024 21:50 Meziroční inflace v Česku v dubnu zrychlila na 2,9 procenta z březnových dvou procent. Proti předchozímu měsíci spotřebitelské ceny vzrostly o 0,7 procenta, vyplývá z údajů Českého statistického úřadu .

Jak jsou na tom Češi s úklidem domácnosti

13.05.2024 21:50 Domácí úklid baví asi málokoho, ale sotva se mu vyhneme. V takovém případě je nejlepším pomocníkem vysavač. V některých domácnostech hučí co chvíli, v jiných přijde ke slovu až v nouzi nejvyšší. A vůbec nepřekvapí, že se na tuto nutnost dívají jinak obě pohlaví a také jiné generace.

Izraelská armáda stupňuje útoky v táboře na severu Pásma Gazy i na jihu v Rafáhu

13.05.2024 21:50 Izraelské tanky kryté palbou ze země i ze vzduchu dnes pronikaly do uprchlického tábora Džabálija na severu Pásma Gazy, zatímco v jižní části tohoto palestinského území izraelští vojáci překročili klíčovou silnici na předměstí města Rafáh a letectvo pokračovalo v bombardování pozemních cílů. S odvoláním na místní obyvatele i média hnutí Hamás o tom informovala agentura Reuters.

Česká pošta rozšířila testování mobilní pošty do dvou obcí na Trutnovsku

13.05.2024 21:50 Česká pošta dnes rozšířila testování mobilní pošty do dvou obcí na Trutnovsku. Poštovní dodávka začala jezdit do Vlčic u Trutnova a do Libňatova, přičemž kamenné pobočky v obcích zůstaly zavřené. Od pondělí 6. května tříměsíční zkušební provoz mobilní pošty je ve třech obcích na Rychnovsku, a to v Černíkovicích, Lukavici a v Liberku. Ve třech obcích na Hradecku pošta testování mobilní pošty kvůli odporu starostů musela před týdnem odložit.

V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort

13.05.2024 21:50 V Čáslavi začíná letová část mezinárodního leteckého cvičení Lion Effort, je unikátním spojením dvou odlišných výcviků. Novinářům to dnes v Brandýse nad Labem řekl velitel cvičení Michal Kudyn. Mezi 500 vojáky je asi 150 příslušníků zahraničních armád, z techniky se kromě letounů JAS-39 Gripen zapojí mimo jiné rušicí letoun FA-20.

Členské státy EU dnes definitivně schválily revizi společné zemědělské politiky EU

13.05.2024 17:00 Členské státy EU dnes definitivně schválily revizi společné zemědělské politiky Evropské unie. Informovalo o tom belgické předsednictví v Radě EU. Nová pravidla mají podpořit farmáře, kteří v minulých měsících protestovali v řadě unijních zemí a stěžovali si na nedostatečné výdělky, byrokracii, rostoucí náklady i špatné podmínky při hospodaření.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.