Revoluce v benefitech se s konsolidačním balíčkem nekoná, firmy si je ale musejí hlídat

28.04.2024 05:51  Loňský podzim přinesl firmám a zaměstnancům obavy ohledně možných dopadů vládního konsolidačního balíčku na pracovní nepeněžní benefity. Ačkoliv od letošního ledna na nepeněžní zaměstnanecké výhody nakonec dopadá nový limit pro daňové osvobození na straně zaměstnance do výše 21 983 korun ročně, většina personálních agentur se shoduje, že velké zemětřesení v této oblasti novela nepřinesla. Firmy tak volnočasové benefity ve velkém neruší, mají s nimi jen více papírování. 

Média mohou přijít o návštěvy ze Seznamu. Mocný distribuční uzel obsahu se změní

28.04.2024 05:51  Důležitý „dopravní uzel“ českého internetu čekají zásadní změny. Portál Seznam.cz už dávno není pouze populární český vyhledávač, ale gigantická platforma, jejímž prostřednictvím média distribuují svůj obsah. Stačí jen kliknout na odkaz na Seznamu – a také menší weby mohou zaznamenat až stovky tisíc návštěv u článku, kterého by si jinak tak obrovské publikum nevšimlo. Seznam ale chystá nový systém a nová pravidla, která mohou malá média citelně zasáhnout.

Draslovka chce postavit s rakouskou Petrochemical Holding závod v Egyptě

28.04.2024 01:31  Česká chemická společnost Draslovka chce postavit s rakouskou firmou Petrochemical Holding závod na výrobu kyanidu sodného v Egyptě. Investice by v první fázi měla dosáhnout 3,8 miliardy korun. Pětina produkce skončí v Egyptě, zbývajících 80 procent pak na trzích kolem Středozemního moře, na Blízkém východě a v Africe. Uvedl to server Seznam Zprávy.

Wall Street slaví, dolar má proti jenu navrch nejvíce od počátku devadesátých let

27.04.2024 15:42  Akcie ve Spojených státech v závěru týdne posílily. Nahoru je táhly především velké technologické společnosti po příznivých čtvrtletních výsledcích Alphabetu a Microsoftu. Investory povzbudila i zpráva o inflaci. Na devizovém trhu zpevňoval dolar. 

Chemička Precheza z Agrofertu dostala za únik oxidu siřičitého novou pokutu

27.04.2024 15:42  Přerovská chemička Precheza dostala za únik oxidu siřičitého do ovzduší v říjnu 2014 od České inspekce životního prostředí novou pokutu. Uvedl to server Seznam Zprávy. Podle jeho informací má Precheza zaplatit půl milionu korun. Firma se může odvolat, případ by pak řešilo ministerstvo životního prostředí .

Apple má problém. Evropa mu přivírá dveře k digitálnímu euru, iPhony se jej nenaučí

27.04.2024 15:42  Společnosti Apple hrozí v Evropě problém v chystaném projektu digitálního eura. Alespoň podle člena rady Evropské centrální banky Piera Cipolloneho, podle něhož mobily od americké legendy nejsou s budoucí „virtuální“ podobou společné měny kompatibilní. Cipollone zároveň naléhá na Apple, aby na iPhonech upravil způsob fungování plateb, aby se americká společnost mohla účastnit budoucích plateb digitálním eurem. Tím by Evropané mohli začít platit v horizontu dvou až tří let, zavřené dveře pro Apple by tak mohly teoreticky ohrozit pozici iPhonů na evropském trhu. 

„Politicky mrtvé.“ Hrozí, že reforma výzkumu po odchodu Langšádlové spadne pod stůl

27.04.2024 15:42  Odchod Heleny Langšádlové z postu ministryně pro vědu, výzkum a inovace zřejmě vyústí v to, že se nedotáhne reforma výzkumu a transferu znalostí. Ta měla za cíl zjednodušit akademikům přenos jejich dlouholeté práce do komerční sféry, zlepšit podmínky vědců nebo snížit jejich administrativní zátěž. Insideři se shodují, že s blížícími se volbami bude pro jejího nástupce výrazně složité na její práci navázat tak, aby zvládl do konce volebního období reformu dotáhnout do zdárného konce. O svého spojence zároveň přicházejí i startupy.

Pracovat na důchodové reformě? Babišovo ANO bude raději nahánět migranty

27.04.2024 11:21  Budeme si muset pomalu začít zvykat, že se s nástupem „marketing­‑driven“ populistických projektů politika navždy nenávratně změnila. Přesněji řečeno jsme si na to měli zvyknout už dávno, jen naše zažité konzervativní vnímání nám pořád říká, že by měla být o střetech idejí, soubojích politických programů a podobném starém harampádí. Kdybychom byli připraveni, už by nás odřeknutí hnutí ANO, jež vycouvalo z konstruktivní opoziční práce na reformě důchodů, nemohlo překvapit.

Wall Street slaví, dolar má proti jenu navrch nejvíce od počátku devadesátých let

27.04.2024 11:21  Akcie ve Spojených státech v závěru týdne posílily. Nahoru je táhly především velké technologické společnosti po příznivých čtvrtletních výsledcích Alphabetu a Microsoftu. Investory povzbudila i zpráva o inflaci. Na devizovém trhu zpevňoval dolar. 

V Budapešti demonstrovaly tisíce lidí proti Orbánově vládě

27.04.2024 11:21  Tisíce lidí v pátek vyšly do ulic maďarské metropole Budapešti na protest proti vládě premiéra Viktora Orbána. Demonstranti, vedení někdejším Orbánovým spojencem a nyní hlavním rivalem Péterem Magyarem, rovněž požadovali reformu zákona o ochraně dětí, informovala agentura AP.

Češi létají dál a dál, letenky totiž zlevňují. Vede Asie, namísto Thajska je na špici Japonsko

27.04.2024 11:21  Díky klesajícím cenám Češi podle prodejců letenek na jaře kupují letenky do vzdálenějších destinací než loni. Ze vzdálených míst nejčastěji létají do Asie a Severní Ameriky. Oblíbený thajský Bangkok čeští turisté postupně mění za Japonsko. 

Z magnetu na zahraniční investice otloukánkem. Technologie budoucnosti Česku přetahují sousedé

27.04.2024 06:01  Ze zemí Visegrádské čtyřky se Česku dařilo nejrychleji navyšovat objem přímých investic, které získávalo od zahraničních firem. Vyplývá to z dat Vídeňského institutu mezinárodních hospodářských studií za roky 2012 až 2022. Miliardy korun v tuzemsku průběžně investují například globální podniky jako Amazon, Honeywell, Onsemi či Volkswagen. Ekonomové však varují: technologie budoucnosti v současnosti směřují spíše do Polska či Maďarska. Napravit to má mimo jiné změna systému investičních pobídek.

ODEMČENO: ČNB rozdala tresty úvěrářům, muničky bojují o prach, čínské MG4 překvapilo

27.04.2024 06:01  České muničky bojují o vzácný střelný prach. Mezi sebou i proti evropské a americké konkurenci Zaplo a Profi Credit na pranýři. ČNB rozdala úvěrářům exemplární tresty, zaplatí miliony Čínské MG4 jezdí lépe než řada jeho evropských konkurentů. I když vypadá jako z jiného světa Odemykáme pro vás tři prémiové články

I plot ze starých strojů je cirkulární ekonomika, říká Olšbauer ze Circu

26.04.2024 20:40  Uplynulé čtyři roky ukázaly, že není dobré příliš spoléhat na dodávky čehokoliv z druhé strany světa. Snaha o přesunutí výroby strategických produktů do Evropy je v současnosti patrná z počínání politiků i firem. Nicméně jedná se o běh na dlouhou trať a do té doby je potřeba hledat další řešení, která mohou evropským firmám pomoci snížit závislost na třetích zemích. Zavádění takzvaných cirkulárních principů do firemních procesů může být jedno z nich. V novém díle podcastu Business Club o tom mluvil Ladislav Olšbauer, jednatel společnosti Circu, poradenské a konzultační společnosti zaměřené na cirkulární ekonomiku.

Pražská burza klesla potřetí v řadě, oslabovaly akcie Moneta Money Bank

26.04.2024 20:40  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.