Česko chce nižší cenu za prodloužení pronájmu gripenů, švédská nabídka se vládě nelíbí

31.08.2024 17:30  České ministerstvo obrany není spokojené s nabídkou Švédska na prodloužení pronájmu 14 letounů JAS-39 Gripen po roce 2027 a požádalo švédskou stranu o její úpravu. Jednání budou pokračovat v následujících týdnech. Po sobotním setkání se švédským ministrem obrany Palem Jonsonem v Praze to uvedla ministryně Jana Černochová .

V Praze probíhá bezpečnostní konference Globsec. Evropští politici řeší, zda omezovat Ukrajinu ve vy

31.08.2024 17:30  Ruské imperiální ambice nemají žádná omezení, dokud je nestanovíme. V projevu při zahájení druhého dne bezpečnostní konference Globsec v Praze to řekl ministr zahraničí Jan Lipavský . Vítězství Ruska nad Ukrajinou by vedlo k nestabilitě Evropy, uvedl šéf diplomacie.

Ruské imperiální ambice nemají žádná omezení, dokud je nestanovíme, řekl Lipavský na konferenci Glob

31.08.2024 12:30  Ruské imperiální ambice nemají žádná omezení, dokud je nestanovíme. V projevu při zahájení druhého dne bezpečnostní konference Globsec v Praze to řekl ministr zahraničí Jan Lipavský . Vítězství Ruska nad Ukrajinou by vedlo k nestabilitě Evropy, uvedl šéf diplomacie.

Dva mrakodrapy, koncertní sál a vědecká knihovna. Ostravu čeká velká proměna

31.08.2024 12:30  Ostrava změnila směr a místo dolů do dolu se vrhá směrem k nebi. Stavba nového mrakodrapu, oprava toho starého, koncertní sál, nové divadlo nebo Černá kostka. To je jen malý výčet toho, co Ostravu v nejbližších letech čeká.

S Českem se chceme na prodeji letadel C-390 dohodnout do konce roku, říká manažer Embraeru

31.08.2024 07:20  Smlouva na nákup dvojice transportních letadel Embraer C-390 pro českou armádu se blíží k podpisu, říká šéf bezpečnostní divize brazilského výrobce João Bosco Costa Junior. První letadlo by Česko mohlo dostat během roku 2026.

ODEMČENO: Raškova sázka na kamionový kartel se začíná vyplácet. Strnad posiluje výrobu munice

31.08.2024 07:20  Raškova německá sázka na kamionový kartel vychází. Má první soudní úspěch Strnad investoval čtvrt miliardy korun do výroby na Slovensku Jeden z největších solárních projektů v Česku mění majitele Odemykáme pro vás tři prémiové články z uplynulého týdne.

Pražská burza třetí týden v řadě rostla, index PX posílil o procento

30.08.2024 21:31  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Válka Izraele s Íránem a Hizballáhem by zásadně zasáhla také západní ekonomiku

30.08.2024 21:31  Po událostech z předposledního srpnového víkendu, kdy došlo k vzájemnému ostřelování mezi izraelskou armádou a libanonským militantním hnutím Hizballáh, se opět vynořily obavy z vypuknutí rozsáhlejšího válečného konfliktu na Blízkém východě. Vedle Hizballáhu by se do něj mohl zapojit také Írán, který vyhrožuje odvetným útokem na Izrael už několik týdnů. Jak moc je pravděpodobné, že v regionu dojde k otevření další fronty? A proč se stále nedaří uzavřít příměří v Pásmu Gazy?

Nejlepší aplikace na cvičení: Co nabízí zdarma a za co si připlatíte

30.08.2024 11:50  Titulů na cvičení je v aplikačních obchodech tolik, že často může být těžké vybrat ten ideální. Výhoda je, že i ty nejlepší aplikace jsou zdarma. Na předplatné dojde až s pokročilými funkcemi nebo personalizovanými plány. 

Kvalita životního pojištění roste. Podle čeho vybírají Češi?

30.08.2024 11:50  Lidé se rok od roku lépe orientují v oblasti životního pojištění a při uzavírání smluv se zaměřují na krytí velkých rizik, jako jsou invalidita, trvalé následky úrazu a smrt. A s tím, jak roste kvalita pojištění, roste i pojistná ochrana klientů.

Výkon české ekonomiky ve druhém kvartálu nepatrně rostl

30.08.2024 11:50  Česká ekonomika vzrostla ve druhém čtvrtletí letošního roku meziročně o 0,6 procenta. Oznámil to v pátek Český statistický úřad  ve zpřesněném odhadu. V předběžném odhadu z konce července statistici původně uváděli, že hrubý domácí produkt stoupl oproti loňsku o 0,4 procenta. Mezičtvrtletně se HDP zvýšil podle obou odhadů o 0,3 procenta.

Von der Leyenová ví, proč jsme vybrali Síkelu. S jediným kandidátem nejsme sami, říká Fiala

30.08.2024 06:50  Premiér Petr Fiala byl během výběru kandidáta na post eurokomisaře za Česko celou dobu v kontaktu s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou. Řekl to v pořadu FLOW. Šéfka komise podle něj věděla, že Česko zvažuje tři jména a že jedním z kandidátů je žena. „Důvody toho, proč a jak jsme se nakonec dohodli, předsedkyně zná,“ dodal Fiala. Celý rozhovor s premiérem si pusťte v pondělí na e15.cz.

Skončily dobré časy pro velké pronajímatele? Pro developery jsou opět zajímavější jednotlivci

30.08.2024 06:50  Snižující se úrokové sazby znovu vracejí na bytový trh drobné, individuální kupce. Někteří developeři, kteří se v době útlumu na nemovitostním trhu nebránili prodávání celých projektů na nájemní bydlení, začínají proto obracet list. Od prodávání bytů jednotlivcům si slibují vyšší marže. O český trh s institucionálním nájemním bydlením se začínají zajímat i zahraniční investoři.

Ranní check: Akcie čínských automobilek lákají. Senioři rychle opouštějí „penzijko“

30.08.2024 06:50  Dobré ráno! Je 243. den roku, svátek má Vladěna. V tento den v roce 1963 byla mezi Spojenými státy a Sovětským svazem zřízena tzv. horká linka. Podívejte se na přehled nejdůležitějších událostí posledních hodin.

Hladké přistání inflace, nebo recese? Na pravdu si počkáme, do té doby budou trhy jako na houpačce

30.08.2024 06:50  Zasedání v Jackson Hole se v posledních letech proměnilo z relativně nudného fóra pro tradiční pozorovatele měnové politiky ve zcela klíčovou událost s potenciálem na několik měsíců ovlivnit celkový tržní narativ. Před třemi lety zde šéf Fedu Jerome Powell pronesl dnes již legendární slova, že inflace je přechodná. Dva roky zpět naopak zchladil naděje správců peněz na jemnější přestup ke zvyšování sazeb. Minulý týden na sympoziu definitivně potvrdil dlouho očekávaný holubičí „pivot“.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.