Investoři se do Liberty neženou, Seznam vládne internetu, jak pokračuje vývoj Kingdom Come 2

30.06.2024 18:43  Zkrachovalá Liberty Steel investory zrovna neláká. Proč by měli být případní kupci obezřetní?  Jeden Seznam vládne všem. Firma Ivo Lukačoviče už pomalu objímá celý český internet Proměna Renáty Kellnerové. Po letech v pozadí se v PPF chopila otěží, brání odkaz manžela Rutte bude čelit ruské hrozbě. Hlavně ale musí zajistit jednotu NATO  Vývoj Kingdom Come 2 stojí stovky milionů. Peníze ale dobrou hru nezaručí, ví šéf studia Warhorse Nejmladší Meinl znovu zkouší v Praze štěstí s lahůdkami. Koncept aparthotelů rozšíří do celé Evropy Podívejte se na výběr zpráv, které jsme vám v uplynulém týdnu přinesli.

Přísaha ve volebním modelu posiluje, mimo sněmovnu by zůstali lidovci i TOP 09

30.06.2024 18:43  Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 34 procenty. Na druhém místě by se umístila s výrazným odstupem vládní ODS, které by dalo hlas 16 procent voličů. Z červnového modelua gentury Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že do Sněmovny by se dostali ještě Piráti s devítiprocentní podporou, STAN s 9,5 procenta a hnutí SPD, kterému model přisoudil šest procent hlasů. Pod pětiprocentní hranicí nutnou pro zisk poslaneckých křesel zůstaly TOP 09 i KDU-ČSL. Z mimoparlamentních stran nejvíc posílila Přísaha s 4,5 procenta hlasů.

Patrioti pro Evropu. Babiš se spojil s Orbánem a Rakušany, zakládá novou alianci

30.06.2024 13:32  Hnutí ANO bývalého premiéra Andreje Babiše, maďarská strana Fidesz současného premiéra Viktora Orbána a Svobodná strana Rakouska zakládají novou politickou alianci. Na tiskové konferenci ve Vídni to dnes oznámil šéf FPÖ Herbert Kickl. Ke spolupráci vyzývají i další evropské strany, cílem je založit v Evropském parlamentu novou frakci. Ta může vzniknout, pokud v ní budou europoslanci alespoň ze sedmi různých zemí EU.

Letní rekvalifikace zvýhodní podzimní uchazeče o práci. Stát spouští kurzy v knihovnách

30.06.2024 13:32  Úřad práce eviduje až o osmdesát procent větší zájem o vzdělávací kurzy oproti loňskému roku. Jeho generální ředitel Daniel Krištof označil květnový nárůst rekvalifikací za „raketový“. Nadcházející měsíce jsou podle něj ideálním obdobím, kdy se mohou lidé dovzdělávat a připravit se tak na září. „Absolvování kurzu v létě nejenže může lidem pomoci vydělávat víc, ale také zvýšit šance najít lepší zaměstnání na podzim, kdy je k dispozici víc pracovních pozic,“ vysvětluje.

Lety nad Evropou nabírají zpoždění, nejhůř je na tom Turecko. Problémy se týkají i Čechů

30.06.2024 13:32  Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do Turecka. Vliv to má i na české dopravce a letiště, aerolinky Smartwings jen během soboty zaznamenaly zpoždění všech 30 svých letů z a do Turecka.

Ve Francii začalo první kolo parlamentních voleb, čeká se vítězství Le Penové

30.06.2024 09:00  Ve Francii se dnes ráno otevřely volební místnosti a začalo první kolo předčasných parlamentních voleb. Příležitost rozhodnout o novém složení Národního shromáždění, tedy dolní komory parlamentu, má přibližně 49 milionů oprávněných voličů. Očekává se vítězství opoziční nacionalistické strany Národní sdružení . Nové složení parlamentu, a tedy i vlády, bude jasné až po kole druhém, naplánovaném na 7. července.

Na dovolenou jezdí Češi obvykle na týden. K odpočinku to nestačí

30.06.2024 09:00  Ačkoliv psychologové a odborníci z oblasti lidských zdrojů doporučují pro kvalitní odpočinek plánovat dovolenou alespoň na dva týdny v kuse, Češi obvykle vyjíždějí jen na týden. Vyplývá to ze šetření společnosti Grafton Recruitment, do kterého se zapojilo 350 zaměstnanců. Většina lidí má navíc problém se během volných dnů odpojit od práce, a to i přesto že digitální detox uvádějí jako jednu z priorit při jejich trávení.

Palmovka je blíže proměně. Praha tu chce postavit dva tisíce bytů i kosmické centrum

29.06.2024 13:10  Neutěšené prostředí pražské Palmovky by se do budoucna mohlo stát moderní čtvrtí pro tisíce nových obyvatel. Plány Pražské developerské společnosti jsou nyní blíže realitě, když pražští zastupitelé minulý týden schválili změnu územního plánu, která rozvoj oblasti umožní. Nové sídlo by zde měla najít evropská agentura pro kosmický výzkum EUSPA, která vznikne na místě nedostavěné administrativní budovy, kde měla původně sídlit radnice osmé městské části.

ODEMČENO: Proč musí být zájemci o Liberty opatrní? Protičínská cla dusí akcie evropských automobilek

29.06.2024 08:20  Analýza: Liberty Steel kupce neláká. Proč by měli být obezřetní? Nejlepší navigace do mobilu, které navádějí jinak, než čekáte Cla na čínské elektromobily dusí akcie automobilek v EU. Vznikají ale i příležitosti

Jourová odchází z ANO, plánuje působit v akademické sféře

29.06.2024 03:30  Končící místopředsedkyně Evropské komise Věra Jourová se rozhodla ukončit členství v hnutí ANO. Neslučuje se s jejími plány na budoucnost v nestranické akademické sféře, oznámil dnes na síti X předseda hnutí a bývalý premiér Andrej Babiš. O rozhodnutí na téže platformě informovala i Jourová.

OBRAZEM: Karlovarský filmový festival odstartoval

28.06.2024 22:11  Slavnostním ceremoniálem s bilanční atmosférou plnou archivních záběrů začal v Karlových Varech 58. ročník mezinárodního filmového festivalu, potřicáté s Jiřím Bartoškou v roli prezidenta festivalu. Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografii převzal americký herec a režisér Viggo Mortensen, který na zahajovacím večeru uvede svůj romantický western Až na konec světa.

Lze ještě nahradit Bidena? Demokraty v USA děsí slabý výkon prezidenta v předvolební debatě

28.06.2024 22:11  První předvolební debata mezi americkým prezidentem Joem Bidenem zvoleným za demokraty a jeho republikánským předchůdcem v Bílém domě Donaldem Trumpem oživila úvahy, zda v této fázi kampaně by bylo možné na demokratické kandidátce Bidena nahradit, napsal list The New York Times. 

Pražská burza vzrostla o 1,38 procenta, uzavřela nejvýše za tři týdny

28.06.2024 22:11  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Orbán nastupuje do čela EU. Může zpomalit přístupový proces s Ukrajinou

28.06.2024 22:11  Maďarsko, které má v Evropské unii dlouhodobě nálepku hlavního provokatéra a potížisty, se už v pondělí 1. července ujme rotujícího předsednictví v Radě EU. Příštích šest měsíců tedy bude řídit debaty mezi členskými státy a unijními institucemi a do značné míry může ovlivňovat skladbu témat, která se budou na evropské úrovni řešit. Mnozí politici proto vyjadřují obavy z toho, že Budapešť neodolá příležitosti a pokusí se v nadcházejícím půlroce protlačovat vlastní zájmy a některé klíčové celoevropské agendy bude naopak záměrně zdržovat. 

Buffett věnoval charitám akcie za pět miliard dolarů, největší díl dostala nadace Gatesových

28.06.2024 22:11  Americký miliardář a filantrop Warren Buffett věnoval akcie své firmy Berkshire Hathaway v hodnotě kolem 5,3 miliardy dolarů Nadaci Billa a Melindy Gatesových a čtyřem dalším charitativním organizacím. Jde o Buffettův největší roční příspěvek na těchto pět charitativních organizací od roku 2006, kdy příspěvky začal poskytovat. Informuje o tom televize CNBC.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.