Tesla otevře příští rok v Brně druhou českou pobočku. Hledá nové partnery pro servis

31.10.2023 21:31  K zatím jediné své české prodejně v Čestlicích u Prahy přidá americká automobilka Tesla druhé zastoupení. Mělo by vzniknout do deseti měsíců v brněnských Židenicích, oznámila Tesla během slavnostního večera u příležitosti plánování nové pobočky.

Odboráři vyjdou na konci listopadu do ulic. Kvůli poklesu životní úrovně nebo konsolidačnímu balíčku

31.10.2023 21:31  Odbory vyhlásily na 27. listopadu den protestů proti vládě. Po zasedání rady Českomoravské konfederace odborových svazů to oznámil její předseda Josef Středula. Protesty budou mít různou podobu, včetně stávek.

Popeyes ukázal první českou restauraci. Příští rok chce mít šest poboček a 300 zaměstnanců

31.10.2023 21:31  První česká pobočka fastfoodu s louisianským smaženým kuřetem Popeyes otevře v pátek 3. listopadu na pražském Václavském náměstí v Domě módy. Řetězec chce ještě letos přijít s další pražskou restaurací s možností objednávek přímo z auta, původně plánovaná brněnská pobočka se nakonec otevře v únoru příštího roku. Popeyes má v Česku nyní kolem sta zaměstnanců, kromě celosvětově univerzálního menu nabídne i speciality přizpůsobené místním zákazníkům.     

Facebook a Instagram bez reklam: Poplatky, cena a změny přehledně

31.10.2023 21:31  Kvůli tlaku úřadů Evropské unie se Meta, mateřská společnost sociálních sítí Facebook a Instagram, rozhodla zavést možnost předplatného, které umožní uživatelům vyhnout se zacíleným reklamám. To ale neznamená, že obě sociální sítě budou dostupné jen za poplatek, i nadále bude možné využívat je zdarma.

Válka v Izraeli ONLINE: Egypt vyslal tanky k hranici Pásma Gazy

31.10.2023 21:31  Egypt rozmístil tanky a obrněná vozidla poblíž hraničního přechodu Rafáh u Pásma Gazy, napsal zpravodajský web The Times of Israel. Káhira se podle něj obává přílivu desetitisíců palestinských uprchlíků v důsledku izraelské války proti Hamásu. Konflikt v Izraeli sledujeme v online přenosu níže:

Úvěrář Fair Credit Czech žádá o ochranu před věřiteli. Účty obstavil exekutor, byznys končí

31.10.2023 21:31  Úvěrová společnost Fair Credit Czech na sebe v závěru října podala insolvenční návrh. Důvodem je podle slov firmy především skutečnost, že od konce letošního září byl na společnost vydán Obvodním soudem pro Prahu 10 exekuční příkaz. Firma teď nemůže provozovat svůj byznys, tedy poskytovat nové spotřebitelské půjčky, a zároveň nemůže nakládat se svými účty a platit tak své závazky. Fair Credit Czech byl ještě v loňském roce součástí společnosti Concord Financial Holding. Ta zastřešovala také další firmy v někdejším holdingu Fair Credit, který původně tvořil větší skupinu ovládanou byznysmenem Martinem Nejedlým. Firma jen během října před podáním insolvenčního návrhu třikrát změnila majitele. 

Pražská burza je nejsilnější od srpna, navzdory pokračujícímu pádu Pilulky

31.10.2023 21:31  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Horská střediska investují přes miliardu. Ceny skipasů přesto zůstanou stejné

31.10.2023 17:20  Loňská zima potrápila skiareály vysokými cenami energií. Letos očekávají jejich provozovatelé dopady konsolidačního balíčku, inflace a navíc do nových sjezdovek, lanovek a zasněžovacích zařízení investují přes miliardu korun. Přesto tvrdí, že ceny skipasů nestoupnou. Podle Asociace horských středisek dvě třetiny areálů zachovají loňské ceny, ostatní pak budou zdražovat do dvou procent, některé i o pár procent zlevní. Doufají, že nárůst nákladů vykompenzuje zvýšený příliv tuzemských lyžařů, kteří upřednostní české hory před zdražujícím zahraničím.

ERÚ šroubuje ceny elektřiny na příští rok. Ztratíme konkurenceschopnost, varují podnikatelé

31.10.2023 17:20  Energetický regulační úřad navrhuje výrazné zvýšení ceny regulované složky elektřiny. Pro domácnosti má cena oproti letošnímu roku stoupnout o 71 procent. Ještě výrazněji stoupne regulovaná část ceny elektřiny pro velké odběratele. U plynu bude navýšení regulované části ceny mírnější. Průmysl varuje před ztrátou konkurenceschopnosti. Premiér Petr Fiala reagoval, že návrh ERÚ se ještě může upravit. Koncové ceny elektřiny podle něj v příštím roce stoupnou maximálně o jednotky procent.

Tři roky vězení za znásilnění pro Feriho, navrhla státní zástupkyně

31.10.2023 17:20  Státní zástupkyně navrhla pro bývalého poslance Dominika Feriho obžalovaného ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění trest okolo tří let vězení, uvedla v závěrečné řeči u Obvodního soudu pro Prahu 3, který se případem zabývá. Naopak Feriho obhájkyně tvrdí, že jediným poškozeným v trestním řízení je její klient. Rozhodnutí by soud mohl vynést ve čtvrtek.

Černochová opět střílí do OSN. A znovu vedle. Řešení? Zakázat počítač i vycházky

31.10.2023 17:20  Ministryně obrany si nedá říct. Ačkoliv se na ni snesla velká kritika jak z opozice, tak i z vlády za pozdně večerní sobotní tweet o tom, že bychom měli vystoupit z OSN, šéfka silového resortu buší do klávesnice dál. Tentokrát kritizovala Organizaci spojených národů za to, že údajně od čtvrtka má Radě OSN pro lidská práva předsedat Írán. Jenže se ukázalo, že to není pravda. Proti Černochové se postavilo i ministerstvo zahraničí. Následně se omluvila. Škoda, že ministryně svou nepovedenou střelbou kompromituje závažná témata, v nichž má i částečně pravdu.

Facebook a Instagram bez reklam: Poplatky, cena a změny přehledně

31.10.2023 17:20  Kvůli tlaku úřadů Evropské unii se Meta, mateřská společnost sociálních sítí Facebook a Instagram, rozhodla zavést možnost předplatného, které umožní uživatelům vyhnout se zacíleným reklamám. To ale neznamená, že obě sociální sítě budou dostupné jen za poplatek, i nadále bude možné využívat je zdarma.

Křetínský smí převzít francouzské vydavatelství Editis, rozhodla Evropská komise

31.10.2023 17:20  Evropská komise schválila smlouvu o převzetí francouzského vydavatelství Editis firmou Czech Media Invest českého miliardáře Daniela Křetínského. Editis je po Hachette Livre druhé největší vydavatelství ve Francii.

Z Česka se stává nemocný muž Evropy. Ekonomika uvízla na hraně mírné recese

31.10.2023 17:20  Domácí ekonomika klesla v letošním třetím čtvrtletí meziročně o 0,6 procenta. Oproti předchozím třem měsícům se snížila o 0,3 procenta. V poklesu je tak už třetí kvartál za sebou. Česko tak zklamalo očekávání analytiků a je zároveň poslední zemí Evropské unie, která stále nedosáhla na předpandemickou úroveň HDP z konce roku 2019. Ekonomové a byznysmeni si při hodnocení současné hospodářské situace neberou servítky. 

Kolik stojí život v Německu? Drahý je Mnichov, levné Fojtsko, ale leckdo chce do Hamburku

31.10.2023 17:20  I lidé v Německu, podobně jako v Česku, milují nekonečné srovnávání: úrovně vzdělání, dostupnosti bydlení, cen potravin, životní úrovně. Německý ekonomický institut tak například pravidelně vytváří regionální cenovou mapu, v níž si každý obyvatel Německa může najít své vlastní město či vesnici a porovnat, jak je na tom ve srovnání s ostatními částmi země a zda by nebylo dobré odstěhovat se „za lepším“.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.