Apple jako první firma na světě uzavřel burzovní den s hodnotou přes tři biliony dolarů

30.06.2023 23:11  Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů, navíc se mu jako první firmě podařilo nad touto metou udržet do závěru obchodního dne na burze. Investoři sázejí na to, že výrobce iPhonů bude schopen zvýšit tržby, přestože zkoumá nové trhy, jako je virtuální realita.

Vláda nám nepomáhá, chybí informace, stěžují si obce na omezení podpory pro ukrajinské uprchlíky

30.06.2023 23:11  Ve čtvrtek ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka představil opatření, která budou provázet změnu pravidel finanční podpory pro ukrajinské uprchlíky. Ta přitom vstupují v platnost už v sobotu. Jurečka rychlost změny obhajuje, veškeré informace se podle něj jasně a srozumitelně komunikují už tři měsíce. Obce, které se starají o větší počty uprchlíků, si ale stěžují na špatnou organizaci ze strany vlády.

LSD, ketamin a houbičky si podmaňují Silicon Valley. Berou je i Musk nebo zakladatel Googlu

30.06.2023 23:11  Šéfové rychle rostoucích firem v USA se stále více kvůli velkému tlaku a očekávání okolí uchylují k užívání malých dávek drog, které jim pomáhají zvládat stres a náročnost jejich povolání. Zatímco dříve bylo v kurzu zejména LSD, v dnešní době se více mluví o užívání ketaminu. Mezi experimentátory patří také majitel Twitteru Elon Musk nebo spoluzakladatel Googlu Sergey Brin. 

Pražská burza v týdnu klesla. Sestup vedl ČEZ, poprvé bez nároku na dividendu

30.06.2023 18:31  Uvolněná politika centrálních bank přispěla k výraznému nadhodnocení předních amerických indexů. Část investorů se proto raději rozhodla vyhledávat příležitosti na tuzemském parketu. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika. Každý obchodní den po jeho skončení shrnuje roboticky generovaná zpráva.

Francouzská policie nasadí při nepokojích obrněné vozy. Držte své děti doma, vyzývá Macron

30.06.2023 18:31  Francie se chystá na další večer nepokojů. Nouzový stav zatím ale vláda nevyhlásí, vláda ale žádá, aby byla zastavena většina hromadné dopravy. Velkou roli v propagaci protestů podle prezidenta Emmanuela Macrona hrají sociální sítě jako je TikTok nebo Snapchat, účastní se jich totiž hlavně nezletilí. Nepokoje propukly po úterní smrti mladíka se severoafrickými kořeny, kterého zastřelil policista na pařížském předměstí Nanterre.

Hodnota Applu opět překonala tři biliony dolarů, růstu pomáhají nové produkty

30.06.2023 18:31  Tržní kapitalizace americké společnosti Apple poprvé od loňského ledna znovu překonala hranici tří bilionů dolarů. Investoři sázejí na to, že výrobce iPhonů bude schopen zvýšit tržby, přestože zkoumá nové trhy, jako je virtuální realita, uvedla agentura Reuters. Apple je podle tržní kapitalizace nejhodnotnější společností na světě. Žádné z firem se zatím nepodařilo s tržní kapitalizací více než tři biliony dolarů denní obchodování na burze i uzavřít, Apple k tomu ale nyní vykročil.

PPF zvažuje prodej podílu v telekomunikačních službách do Spojených arabských emirátů

30.06.2023 18:31  Skupina PPF zvažuje prodej podílu v mobilních telekomunikačních službách v Bulharsku, Srbsku, Maďarsku a Slovensku do Spojených arabských emirátů. Do značky Yettel, pod kterou PPF zmíněné služby provozuje, by mohla vstoupit skupina Etisalat. S informací jako první přišel bulharský týdeník Capital, na který se ve svém článku odkazují Hospodářské noviny.

ČNB natruc. Inflace pálí jen naoko, dovolenkářům nevadí ani desítky procent navíc

30.06.2023 18:31  Není všechno zdaleka tak horké, jak se to uvaří. To platí i pro českou inflaci. Lidé halasně křičí, že chléb je drahý, zároveň mezitím už v potravinách online nakupují zájezdy a letenky. Tam přitom desítky procent navíc nevadí a cestovky hlásí pro letošek obdobnou porci byznysu jako před pandemií. A tehdy lidem skutečně nemohlo nic chybět. Ubikace jsou přecpané a o polovinu dražší obědová menu vyprodaná. Je to ale logické, lidé v inflačním prostředí utrácí, dokud na to mají. Ať si říká Česká národní banka, co chce. Pusťte si poslední část letní trilogie o bohatých Češích na dovolené.

Z úplného konce dovozu ruského plynu do EU může Česko profitovat

30.06.2023 13:11  Ceny zemního plynu na evropském trhu zažívají dlouhotrvající postupný pokles. Na začátku června se kontrakty na následující měsíc dostaly hluboko pod 30 eur/MWh. O pár dní později už se opět obchodovaly nad touto hranicí. Krátkodobý růst cen se kryje se servisní odstávkou jednoho ze tří závodů na zpracování norského plynu nečekaně prodlouženou o měsíc. Ta omezí norský export přibližně o ekvivalent toho, co v současnosti EU dováží z Ruska. Vzhledem k rozsahu výpadku dodávek je aktuální cenový výkyv o 10 eur/MWh sice výrazný, ale z hlediska ještě nedávno obvyklých cen v podstatě zanedbatelný.

Zelené střechy už nestačí, připravte se na modrozelenou éru

30.06.2023 13:11  Dopady globálního oteplování jsou v posledních letech vidět všude kolem nás. Na jedné straně svět trápí rostoucí letní teploty a s nimi spojené sucho, na druhé straně se stále častěji objevují silné přívalové deště, které způsobují mnoho škod, zejména ve městech a zastavěných oblastech. Města byla až dosud navrhována tak, aby dokázala co nejrychleji odvést veškerou dešťovou vodu do kanalizace a zlikvidovat ji. Protože však v důsledku klimatických změn hrozí, že do roku 2050 bude celosvětově ve městech vody nedostatek, hledají se způsoby, jak s dešťovou vodou hospodárně nakládat.

Ve Francii po smrti mladíka pokračují protesty. Policie zadržela přes 650 lidí

30.06.2023 13:11  Během třetí a zatím nejbouřlivější noci ze čtvrtka na pátek zadržela francouzská policie 667 lidí. Protestující opět zapalovali auta, došlo i na rabování a útoky na policisty nebo novináře. Nepokoje v zemi propukly po úterní smrti mladíka se severoafrickými kořeny, kterého zastřelil policista na pařížském předměstí Nanterre.

Výrobce obkladů Rako dočasně omezuje výrobu. Čelí nízké poptávce a drahým energiím

30.06.2023 13:11  Rakouská společnost Lasselsberger, která v Česku vyrábí keramické obklady značky Rako, musí kvůli nižší poptávce omezit výrobu. „Další vývoj se bude odrážet od situace na trhu v následujících měsících,“ uvádí manažerka komunikace společnosti Pavla Nováková. V posledních šesti měsících již firma propustila devět desítek zaměstnanců ze zhruba 1500.

Česká ekonomika od začátku roku klesla o půl procenta. Domácnostem klesly příjmy

30.06.2023 13:11  Česká ekonomika v letošním prvním čtvrtletí klesla meziročně o 0,5 procenta. Pokles je po zpřesnění hlubší, než Český statistický úřad uvedl v květnu, kdy informoval o meziročním snížení hrubého domácího produktu o 0,4 procenta. Mezičtvrtletně ekonomika v prvních třech měsících roku stagnovala, potvrdil dnes na svém webu ČSÚ dřívější čísla.

Stát zváží privatizaci hotelu Thermal až po dokončení rekonstrukce. Zájemce se už ozval

30.06.2023 13:11  Vlastně je to docela příznačné. Přestože se právě startující Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech opět koná ve slavném hotelu Thermal a jeho bezprostředním okolí v centru města, všechny největší celebrity se ubytovávají ve dva kilometry vzdáleném Grandhotelu Pupp. Státem provozovaný Thermal je v posledních letech opakovaně ve ztrátě, finančně ho navíc zatěžuje nedokončená více než miliardová rekonstrukce. Vláda se ho ale nadále zdráhá prodat.

„Není nárok na účet v kryptoměně.“ Stanjura zmateně hájil rušení účtů kryptobyznysu

30.06.2023 13:11  Během čtvrtečních interpelací ve sněmovně došlo i na téma kryptoměn. Poslanec Marek Novák vyčetl ministru financí Zbyňku Stanjurovi, že vládní většina brání projednání novely zákona v oblasti práva na bankovní účet pro podnikatele. Tím by prý přestal být pro řadu fintech a kryptofirem problém založit si u místních bank účet. Všechny velké banky v Česku odmítají vést firmám z oblasti virtuálních měn konta. Ministr jejich praktiky hájil. Při svých slovech ale spletl, co je jádrem problému.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.