Chceme rozšiřovat náš byznys s Českem, říká šéf největší tiskařské firmy na Ukrajině

30.09.2023 18:51  Ukrajinská společnost Ukrpol, jejíž závod ve městě Stryj v září navštívil redaktor e15, tiskne vše možné od letáků a knih až po obaly na léky a potraviny. S jejími produkty se můžete setkat například v českých supermarketech Albert nebo v ukrajinském McDonaldu. I její činnost však v posledním roce a půl poznamenala ruská agrese. Podnik bojuje s poklesem tržeb či odvody zaměstnanců na frontu. Přesto se nevzdává a dokonce plánuje nové obchody s partnery v západních zemích, včetně Česka. 

Vertiporty, dobíjecí stanice pro elektromobily Uberu a možná i vodopád. Ruzyně chystá novinky

30.09.2023 18:51  „Nestát, nekoukat, dělat,“ je jedním z mnoha geniálních citátů z Krkonošských pohádek a mohl by posloužit i jako přístup k zavádění novinek, na které si pomýšlí Letiště Václava Havla. Počítá například s budováním vertiportů, tedy ploch pro letadla či drony, které mohou vzlétávat a přistávat vertikálně. Zvažuje také, že by umocnilo dojem cestujících vlastním vodopádem. Bezpodmínečně nutné je i budování dobíjecích stanic pro elektromobily Uberu - oficiální letištní taxi služby - i veřejnosti. V rozhovoru pro e15 to uvedl předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos.

Lidé jsou ochotni platit za šetrnější obal. My jim navíc peníze vrátíme, říká zakladatel ReKrabice

30.09.2023 14:00  Mladí podnikatelé Marek Svitek a Tadeáš Bíbr chtějí změnit zavedený způsob dopravy zásilek z internetových obchodů, založili proto společně startup ReKrabice. Podle nich je na trhu prostor pro jejich řešení znovupoužitelných krabic pro přepravu objednaného zboží. „V rekrabicích je mnohem větší přidaná hodnota, než u klasických krabic, a sice ve formě budování lepšího zákaznického zážitku, marketingu a ekologie,“ říká v rozhovoru jeden ze spoluzakladatelů Tadeáš Bíbr. Mladá firma zvítězila ve Startup Validation Contestu na International E-commerce Summitu, který uspořádal deník e15.

Rána pro americkou ekonomiku. V USA už stávkuje 18 tisíc zaměstnanců automobilek

30.09.2023 14:00  Odborový svaz United Auto Workers rozšiřuje stávku v některých největších amerických automobilkách. Už třetí týden vede spor s vedeními firem o mzdy a lepší pracovní podmínky. Stávka tak může mít na americkou ekonomiku výraznější dopady, než se zdálo. Informuje o tom stanice BBC.

Výroba modelu Škoda Enyaq zůstane v Česku. Pro automobilku je elektromobil klíčový

30.09.2023 09:33  Výroba elektrických vozů Škoda Enyaq zůstane v Mladé Boleslavi. Rozhodla o tom dozorčí rada koncernu Volkswagen, do kterého Škoda Auto patří. Zaměstnance Škody o tom ve společném prohlášení informoval předseda představenstva Škody Klaus Zellmer a šéf odborů Jaroslav Povšík. Povšík dříve pro e15 uvedl, že hrozí přestěhování výroby do Německa. Ještě letos Škoda rozšíří kapacitu výroby bateriových systémů tak, aby vyhověla rostoucímu zájmu o elektrické modely na všech trzích, uvádí prohlášení.

Výsledky slovenských parlamentních voleb 2023

30.09.2023 09:33  Volby na Slovensku rozhodnou o budoucím směřování země. Jak vypadají aktuální výsledky předčasných slovenských voleb? Jak dopadlo sčítání hlasů na Slovensku? Volební průzkumy na Slovensku měly dva favority. Jedním byl Robert Fico ze strany SMER-SD, toho však v záveru dotahoval nebo Michal Šimečka ze strany Progresívne Slovensko. Volební výsledky průběžně aktualizujeme.

Stavařům začnou brzy chybět zakázky i pracovníci. Trh mohou oživit renovace

30.09.2023 09:33  Stavební firmy v současnosti dojíždějí rozdělané zakázky, propad bytové a kancelářské výstavby a počtu veřejných zakázek ale brzy dopadne i na ně. V letošním roce očekávají firmy podle průzkumu analytické společnosti CEEC Research pokles stavebního trhu o 1,5  procenta, v příštím roce čekají stagnaci nebo mírný pokles. Jako v dalších oborech se i zde firmy obávají nedostatku pracovníků, což může ztížit i realizaci velkých státních zakázek.

ODEMČENO: Řecké akcie vládnou Evropě, Sudop investoval do další IT firmy

30.09.2023 09:33  Božský výnos pod Olympem. Řecké akcie vedou burzovní Evropu, vydělávají desítky procent Za problémy firem nemůže ekonomika, říká zakladatel Natlandu Tomáš Raška Sudop koupil další IT firmu. Potichu vybudoval třetí největší skupinu v Česku Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.

ČEPS koupil přepravce plynu Net4Gas, cena může narůst až na pět miliard korun

29.09.2023 19:10  Státní společnost ČEPS koupila firmu Net4Gas Holdings, která v Česku provozuje rozsáhlý systém plynovodů a předávacích stanic. Za zadluženou společnost zaplatí maximálně pět miliard korun, konečná suma však bude záviset na hospodaření podniku a splnění nastavených ekonomických parametrů. Akvizici, kterou ve středu schválila vláda, ještě budou posuzovat regulační orgány.

Pět scénářů povolebního vývoje na Slovensku. Spojit se mohu odpůrci Fica i Šimečky

29.09.2023 19:10  Výsledek předčasných parlamentních voleb na Slovensku, které se odehrají již tuto sobotu, je podle expertů zcela nepředvídatelný. „Za dvacet let, co komentuji slovenskou politiku, si nepamatuji situaci, která by byla tolik zamotaná a nečitelná jako ta letošní,“ říká politolog z Vysoké školy mezinárodního podnikání ISM v Prešově Tomáš Koziak. Redakce e15 se přesto pokusila vybrat pět scénářů, jak může klíčové hlasování u našich východních sousedů dopadnout. 

Pražská burza podruhé za sebou rostla, nejvíce stoupaly akcie Erste Bank

29.09.2023 19:10  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Sazby v USA straší trhy. Strach je ale nutné číst v kontextu skutečné ekonomiky

29.09.2023 19:10  Americká výnosová křivka se napřimuje. Fed se chystá na další zvyšování sazeb. Budoucnost je nejistá. Trhy padají. Takový sled událostí a informací se na nás v posledních dnech hrnul z médií a mohl vyvolat dojem, že jsme na pokraji další velké recese. Bohužel nelze snadno tvrdit, že by to byla přehnaná očekávání. Není to apokalypsa, z amerických trhů ale skutečně jde strach.

Trinity Bank má nové sídlo. Koupila bývalé ústředí Komerční banky v centru Prahy

29.09.2023 19:10  Novoklasicistní budova v ulici Na Příkopě, kterou znají obyvatelé hlavního města hlavně jako sídlo Komerční banky, má nového majitele. Zrekonstruovaný objekt na dohled od Prašné brány, Obecního domu a České národní banky koupila Trinity Bank, kterou ovládá miliardář Radomír Lapčík. Ačkoli přesná cena nebyla zveřejněna, bezpochyby jde o největší akvizici kancelářské budovy v letošním roce.

Raiffeisenbank financuje skupině Winning Group akviziční příležitosti v Německu

29.09.2023 19:10  Raiffeisenbank úspěšně poskytuje finanční podporu skupině Winning Group při strategických akvizicích německých společností z automobilového odvětví. Tato spolupráce posílila konkurenceschopnost Winning Group, zvýšila synergický potenciál na úrovni divizí i celé skupiny a demonstrovala schopnost banky financovat přímé akvizice v zahraničí

Trinity Bank koupila bývalou centrálu Komerční banky v ulici Na Příkopě. Bude se do ní stěhovat

29.09.2023 14:10  Historická budova v centru Prahy, kterou znají Pražané hlavně jako sídlo Komerční banky, má nového majitele. Zrekonstruovaný objekt na dohled od Prašné brány, Obecního domu a České národní banky koupila Trinity Bank, kterou ovládá miliardář Radomír Lapčík. Jedná se o největší akvizici kancelářské budovy v letošním roce.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.