Trupy boeingů opouštěly továrny se závažnými nedostatky, prozradil bývalý inspektor

10.05.2024 00:20  Trupy letadel Boeing, které vyráběl největší firemní dodavatel Spirit AeroSystems, opouštěly továrny pravidelně se závažnými nedostatky. Řekl to bývalý inspektor kvality Santiago Paredes, který ve firmě Spirit AeroSystems z amerického Kansasu dříve pracoval. Stanici BBC prozradil, že na dílech připravovaných k expedici do Boeingu často nacházel až 200 závad.

Ministrem pro vědu bude Ženíšek. Langšádlovou by zkušený politik mohl nahradit příští týden

10.05.2024 00:20  Ministrem pro vědu, výzkum a inovace se pravděpodobně stane dosavadní šéf sněmovního zahraničního výboru Marek Ženíšek. Širší vedení TOP 09 ve čtvrtek schválilo jeho nominaci do funkce. Dosavadní šéfku resortu Helenu Langšádlovou by Ženíšek mohl nahradit příští týden. Politik TOP 09 v úterý řekl, že by za své priority považoval rozpočet pro vědu a chystaný zákon, který by měl reformovat transfer technologií. 

Pražská burza posílila. Nahoru jí opět pomohly akcie skupiny ČEZ, které jsou nejdražší od ledna

09.05.2024 18:20  Český akciový parket představuje pro řadu investorů zajímavé místo, kam v době zvýšených sazeb a účtů za energie uložit peníze. Banky a energetický podnik ČEZ i z toho důvodu patří mezi nejlikvidnější akcie pražské burzy. Jak se těmto a dalším titulům dařilo během posledního obchodního dne? Každý obchodní den po jeho skončení také shrnuje zpravodajství webu e15. Aktuální vývoj indexu PX nabízí automaticky aktualizovaná infografika.

Liberty Ostrava podala soudu návrh na potvrzení svého restrukturalizačního plánu

09.05.2024 18:20  Hutní společnost Liberty Ostrava podala Krajskému soudu v Ostravě návrh na potvrzení svého restrukturalizačního plánu. Vyplývá to z informací zveřejněných na úřední desce soudu. Mluvčí soudu Igor Krajdl řekl médiím, že věřitelé nyní mají 15 dnů na podání námitek. Poté soud o restrukturalizačním plánu rozhodne. V doplnění návrhu firma mimo jiné uvádí, že má v plánu spustit vysokou pec od 1. ledna 2025 a že od skupiny Liberty dosud dostala v přepočtu téměř 970 milionů korun v surovinách a penězích.

Predátoři Nerudová a Tuleja. Vědecké šejdířství něco stojí, výmluvy neobstojí

09.05.2024 18:20  Brzký konec bývalého kandidáta na ministra pro vědu, výzkum a inovace Pavla Tuleji mohl být možná pro leckoho překvapením. A to i v TOP 09, která ho navrhla a její vedení nenapadlo zabývat se něčím takovým, jako jsou predátorské publikace. Dost možná o tomto podvádění s vědeckými zářezy slyšeli vůbec poprvé.

Warner Bros. Discovery trpce zklamal investory. Mediální gigant přitom přilákal více předplatitelů

09.05.2024 18:20  Mediální gigant Warner Bros. Discovery neprožil ideální vstup do nového roku. Od ledna do března utržil méně a ztrátu krotil pomaleji, než se očekávalo. Ani příbytek předplatitelů ve streamingovém byznysu tak neodvrátil pokles akcií „Warnerů“ před otevřením americké burzy o jednotky procent v době přípravy tohoto článku. Místo toho se dočkal lehce posměšných komentářů na sítích typu: „Už ani Batman WBD nezachrání.“

Nissan téměř zdvojnásobil celoroční zisk. Automobilce pomohl i slabší kurz jenu

09.05.2024 18:20  Japonský výrobce automobilů Nissan Motor v uplynulém finančním roce téměř zdvojnásobil čistý zisk na 426,6 miliardy jenů, tedy skoro 64 miliard korun. Firma to ve čtvrtek uvedla ve své výsledkové zprávě. Výsledky podpořil vyšší objem prodeje a slabší kurz jenu, který po přepočtu zvyšuje hodnotu zahraničních příjmů, uvedla agentura Kjódó.

Extrémně nechutné. Na Apple se kvůli nové reklamě na iPad snáší vlna kritiky

09.05.2024 18:20  Na americkou technologickou společnost Apple se na internetu snáší vlna kritiky kvůli reklamě, ve které jsou předměty, včetně hudebních nástrojů a knih, drcené hydraulickým lisem. Video má demonstrovat, jak byla kreativita stlačena do nejnovějšího iPadu. Řada lidí, včetně známých osobností jako je britský herec Hugh Grant nebo americká filmařka Justine Batemanová, však na zobrazenou destrukci reagují se zděšením, upozornila stanice BBC.

V centru Prahy otevřela nová hokejová síň slávy. Chrám hokeje má i svoji digitální podobu

09.05.2024 18:20  Tři dny před startem mistrovství světa v hokeji a téměř rok po zavření reprezentačních prostor v Galerii Harfa byla v úterý v centru Prahy otevřena kamenná Síň slávy českého hokeje. Hokejové memorabilie jsou nyní vystaveny v bývalých prostorách Čedoku v ulici Nekázanka, veřejnosti budou zpřístupněny ve středu.

Miliardové turné Taylor Swift je v Evropě. Zdražuje hotely, mění lety aerolinek a láká i Američany

09.05.2024 13:51  Americká zpěvačka, skladatelka a nejúspěšnější i ekonomicky nejvýkonnější umělkyně současnosti Taylor Swift ve čtvrtek večer odstartuje v Paříži evropskou část své rekordní šňůry The Eras Tour, za kterou jako první hudebnice v historii utržila miliardu dolarů. Dlouho dopředu vyprodaná série osmnácti koncertů v evropských městech ovlivňuje ceny ubytování, lety aerolinek i celkové ekonomické klima v daných místech. 

Přestavba hlavního nádraží a budoucnost dalších pražských stanic. Sledujte e15 REsummit 2024

09.05.2024 13:51  Nejnovější trendy ve výstavbě, udržitelnosti a digitálních technologiích, které ovlivní budoucnost developmentu v Česku, představí konference e15 REsummit 2024. Akci sledujte 13. května od 12:30 na e15.cz v živém přenosu. 

Sev.en přerušuje těžbu uhlí v lomu na Mostecku. Propustí 500 zaměstnanců

09.05.2024 13:51  Severní energetická přerušuje těžbu hnědého uhlí v lomu ČSA na Mostecku. Propustí zhruba 500 zaměstnanců. O ukončení provozu se rozhodne v následujících měsících, uvedla Eva Maříková, mluvčí skupiny Sev.en Česká energie. Podrobnosti společnost teprve oznámí.

Bankovní asociace zlepšila výhled růstu české ekonomiky. Konečně překonává pandemický propad

09.05.2024 13:51  Nová prognóza České bankovní asociace zlepšila pro letošní rok odhad růstu tuzemské ekonomiky na 1,4 procenta. Pro příští rok očekává růst 2,7 procenta. Inflace podle ní letos klesne na 2,3 procenta, v příštím roce by měla zůstat obdobná. Vyplývá to z makroekonomické prognózy, kterou dnes zveřejnila ČBA. V únorové prognóze předpokládala letos růst HDP 1,2 procenta a inflaci 2,7 procenta.

Tržby za kosmetiku stouply oproti loňsku více než o čtvrtinu

09.05.2024 13:51  Maloobchodní tržby v Česku v březnu zrychlily meziroční růst na 6,1 procenta, v únoru po revizi stouply o 2,5 procenta. Nejvíce se dařilo obchodům s kosmetikou a toaletními potřeby. Zvýšení tržeb zaznamenaly i pohonné hmoty. 

Podnikání při zaměstnání: Jaký budete mít důchod?

09.05.2024 13:51  Oblíbeným zdrojem přivýdělku pro řadu zaměstnanců je podnikání. Jak se hodnotí podnikání při zaměstnání pro budoucí výpočet starobního důchodu?

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.