„Dobře, že frakce vznikla.“ Profesor Drulák pochválil spojení Babiše. Ale varuje, čemu se vyhnout

30.06.2024 22:51 „Je dobře, že taková frakce vzniká,“ okomentoval profesor Petr Drulák spojení Babiše, Orbána a rakouských Svobodných. Podle něho by mohla hrát důležitou roli. „Z mého pohledu je podstatné, aby ta nová frakce nebyla tolik atlantistická jako ECR,“ říká dále v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz. Problémem Evropy totiž podle něho je, že je vazalem Spojených států. „Je proto důležité, aby novou frakci tvořily strany, které se na svět dívají evropsky, a ne americky. U strany Marine Le Penové to platí, u Orbána určitě také, u Babiše si to představit dovedu,“ hodnotí.

Jenom prezident může odpálit jaderné zbraně. Jste rádi, že to bude Biden?

30.06.2024 22:51 Po debaklu amerického prezidenta Joea Bidena v první předvolební debatě zaznívají nejen obavy, zdali Biden dokáže v listopadových volbách proti exprezidentu Donaldu Trumpovi uspět, ale také pochybnosti nad tím, jak by dopadlo následné vládnutí současného jednaosmdesátiletého prezidenta v případném dalším volebním období – a to zejména s přihlédnutím k jeho pravomoci použít jaderné zbraně. „Za určitých okolností může být nucen učinit rozhodnutí za méně než deset minut,“ připomíná novinář Michael Tracey a ptá se, zdali toho bude Biden schopen.

„Takový český Biden.“ Markéta Šichtařová ukázala na Drahoše. Ano, také kandiduje

30.06.2024 22:51 INVENTURA MARKÉTY ŠICHTAŘOVÉ Před poslední prezidentskou volbou u nás Václav Klaus rezolutně odmítl jakékoli spekulace o tom, že by znovu kandidoval na funkci hlavu státu, přičemž poukázal na Joea Bidena. „A vidíte, v jakém stavu je 81letý Biden? Pokud by nešel do televizní debaty s Trumpem, ani bychom o jeho mentálním stavu mnoho nevěděli,“ říká pro ParlamentníListy.cz Markéta Šichtařová o průšvihu demokratického kandidáta. To český prezident Petr Pavel by zase svými výroky mohl odstartovat diskusi o kompetentnosti člověka, který volá po praktikách známých z komunistického režimu.

„Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí.“ Tlustý na Fialu použil ošklivé slovo

30.06.2024 22:51 Někdejší ministr financí Vlastimil Tlustý hovořil s moderátorkou Alex Mynářovou v pořadu XTV.cz Podtrženo, sečteno. Řeč byla nejen o americkém kandidátovi na hlavu státu, exprezidentovi Donaldu Trumpovi, ale i o českém premiérovi Petru Fialovi . „Všechno vsadil na válečnou propagandu. Všechno, co dělá, je na objednávku zvenčí. Pro mě je to vlastizrádce,“ zmínil Tlustý.

„Prakticky zlikvidovaný“. Ve Francii Macronova partaj až třetí. Ale levice chystá kulišárnu

30.06.2024 22:51 Národní sdružení Marine Le Penové v prvním kole francouzských předčasných parlamentních voleb podle odhadů výsledků značně porazilo Spolu prezidenta Emmanuela Macrona. Agentura Reuters uvádí, že podle exit pollů společností Ipsos, Ifop, OpinionWay a Elabe získala RN přibližně 34 % hlasů, zatímco Macronovo uskupení mělo obdržet pouze 20,5 až 23 %. Předběhla jej tak zřejmě i levicová koalice Nová lidová fronta. Le Penová výsledky komentovala s tím, že Francouzi Macronovu koalici „prakticky vymazali“.

„Moc ženské.“ Muži už nepodporují v USA demokraty. Zevnitř strany se ozvalo, proč

30.06.2024 22:51 Politický stratég demokratů James Carville míní, že má Demokratická strana vážný problém se svou komunikací, která se nese na vlně „kázajících žen“, jež se snaží voliče vychovávat. Zmínil, že strana používá „kódovaný jazyk“, když například hovoří o „barevných komunitách“, či ztrácí mladé mužské voliče, když jim říká, jak mají žít. Ohodnotil též výkon prezidenta Joea Bidena. „Co nemůže pokračovat… nebude pokračovat,“ zaznělo tvrdě, že Bidenova kandidatura do voleb zřejmě nevydrží.

MŠMT: Finanční gramotnost žáků - PISA 2022

30.06.2024 22:51 Česká školní inspekce zveřejnila národní zprávu z mezinárodního šetření PISA, věnovanou úrovni finanční gramotnosti patnáctiletých žáků. Ve zprávě jsou představeny výsledky žáků České republiky a dalších 19 zemí, které se šetření v roce 2022 zúčastnily.

Zelení: Zelená transformace je klíčovou cestou pro budoucnost Ústeckého kraje

30.06.2024 22:51 Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k účasti prezidenta Pavla na diskuzi o situaci v Ústeckém kraji

Kobza : Francouzský rozstřel

30.06.2024 22:51 Po propadu své strany v eurovolbách vyhlásil francouzský prezident Macron předčasné volby. Bylo to férové, ale taky jediné možné řešení, pokud nechtěl být roznesen na pomyslných kopytech žlutých vest a naštvaných Francouzů všech možných dalších „denominací“.

Generální ředitel ČT u Moravce: My už nemáme kde šetřit

30.06.2024 22:51 „Průměrný starobní důchod od roku 2008 v téhle zemi vzrostl o 114 procent. Příjmová stránka státního rozpočtu o 104 procenta. Průměrná mzda o 90 procent, poplatek se – pokud projde novela – zvyšuje o jedenáct procent,“ řekl k nárůstu koncesionářského poplatku, který minulý týden schválila vláda, ředitel veřejnoprávní televize Jan Souček, jenž byl hostem pořadu Otázky Václava Moravce.

Ministr Síkela: Vytvořením nové sekce zajistíme podmínky pro rozvoj jaderné energetiky

30.06.2024 22:51 Na Ministerstvu průmyslu a obchodu bude od 1. července 2024 zřízena nová Sekce jaderné energetiky a nových technologií. Cílem je napomoci rozvoji jaderné energetiky, jednoho z hlavních pilířů v rámci zdrojů energie České republiky v souladu se Státní energetickou koncepcí i programovými prioritami vlády.

Laudát : Ach jo, Česká televize

30.06.2024 22:51 Reakce na svém veřejném facebookovém profilu na reportáž České televize ke Dni obětí komunismu

Babiš s Orbánem mění směr. V Česku se spustil jekot. I od Miroslavy Němcové

30.06.2024 17:30 České ANO, maďarský Fidesz a rakouští Svobodní zakládají novou frakci v europarlamentu. Uvítáme i další, vyzvali šéfové stran Kickl, Babiš a Orbán. Pátá kolona Ruska v Evropě. Kolaboranti v Evropě. I takové se následně ozývaly hlasy, které založení nové frakce komentovaly.

Macron. Z Francie zní: „Francouzi už jeho pohrdání nesnesou.“

30.06.2024 17:30 „Francouzi už déle nesnesou Macronovo pohrdání a aroganci,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz europoslankyně Mathilde Androuët, která bude v Bruselu a Štrasburku už ve druhém funkčním obdodí hájit barvy Rassemblement National , strany, kterou nyní vede mladý Jordan Bardella, ale v Česku je známá především díky Marine Le Pen. Emmanuel Macron vyhlásil v zemi předčasné volby, ve kterých RN směřuje k vítězství a možná i k sestavení vládního kabinetu. Co Francouzům vadí na Macronovi? Čeho se nyní obávají ve spojení s blížící se olympiádou? Jaké problémy nyní řeší na úrovni EU a proč je zneklidňuje vývoj kolem afrického uranu?

Co za to dostanete? Konečná chtěla vědět, proč je Fiala pro Uršulu von der Leyen

30.06.2024 17:30 Hnutí ANO zakládá v Evropském parlamentu s rakouskými Svobodnými a s maďarským Fideszem novou politickou alianci Patrioti pro Evropu. Co si o tom myslí poslanec ANO Patrik Nacher, končící europoslanec Jiří Pospíšil , europoslankyně Kateřina Konečná a poslanec Petr Letocha , řekli v Partii na CNN Prima News.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.