Bouřky ve Švýcarsku a Francii nepřežilo sedm lidí, živel řádil i v Německu

30.06.2024 21:23 Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých, uvedla v neděli agentura AFP. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100 tisíc blesků.

VIDEO: Průvod sokolů prošel centrem Prahy. Odstartoval tak očekávaný slet

30.06.2024 21:23 Sokolský slet odstartoval v neděli 30. června v deset hodin dopoledne průvodem centrem Prahy. Členové České obce sokolské vyrazili z Václavského náměstí. Policie varovala před dopravními komplikacemi.

Prezident Petr Pavel překvapil návštěvou Bahen. Prohlédl si rušič Starkom

30.06.2024 21:23 Desítky tisíc lidí a nadšenců vojenské techniky neodradila sobotní vedra od toho, aby zamířili na tradiční Bahna nedaleko Strašic na Rokycansku.

Českem procházejí silné bouřky. Na Vysočině padaly velké kroupy i stromy

30.06.2024 21:23 Výstraha meteorologů před silnými bouřkami se začala naplňovat v neděli okolo 15. hodiny na Vysočině. Na Slavonicku a Jemnicku se utvořila supercela. „Přes střední Moravu postupuje k východu linie velmi silných bouřek. Doprovázená je nárazy větru i kolem 100 km/h, kroupami o velikosti i kolem 4 cm a přívalovým deštěm,“ informuje web Českého hydrometeorologického ústavu . Výstraha skončí okolo 1.00 v noci na pondělí.   

U cizinky bez domova objevili nádor. Na operaci nemůže, nemá desítky tisíc korun

30.06.2024 21:23 V pražské ordinaci Armády spásy se objevila Oksana – Ukrajinka ve středních letech, která v Česku skončila na ulici. Stěžovala si na bolesti a lékařka zjistila, že má nádor. Potíž je v tom, že žena nemá zdravotní pojištění, takže další specializovaná vyšetření si musí zaplatit ze svého, což je v její životní situaci velmi složité. Oksana není jediným cizincem, který se v takové situaci ocitl. V některých případech může mít neléčení těchto nemocí fatální následky.

V červnu zemřelo při dopravních nehodách zatím 43 lidí, méně než loni

30.06.2024 21:23 V červnu zemřelo na českých silnicích podle předběžné bilance zatím 43 lidí, o deset méně než loni. Od začátku letošního roku si dopravní nehody vyžádaly 209 obětí na životech. I to je meziroční pokles, za první pololetí minulého roku bylo mrtvých 222. Vyplývá to z dostupných policejních statistik a informací ČTK. Bilanci ještě mohou zhoršit večerní nehody druhého dne letních prázdnin.

Řečtí hasiči bojují druhým dnem s požáry na řadě míst země, hořelo i v Turecku

30.06.2024 21:23 Řečtí hasiči bojují druhým dnem s požáry na řadě míst země, práci jim ztěžuje silný vítr. O víkendu vypuklo v Řecku vlivem horkého a větrného počasí množství požárů a lidé dostali doporučeno, aby se nevydávali do lesnatých oblastí. Informovala o tom v neděli agentura Reuters. S požáry se potýká i Turecko, hasiči je ale většinou zvládají likvidovat.

Popadané stromy, zatopené sklepy. Hasiči řeší následky silných bouřek

30.06.2024 21:23 Hasiči v Jihomoravském kraji zasahovali u spadlých stromů po bouřce, na několika místech čerpali vodu. Evidují zatím 90 událostí, především na Brněnsku a Blanensku, také na Vyškovsku, kde hlavně čerpají vodu. Události jsou bez zranění. ČTK to po 18:30 řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Desítky výjezdů k následkům bouřek hasiči měli také v Pardubickém a Královéhradeckém kraji a na Vysočině, později také v Olomouckém kraji. Na Bruntálsku dopoledne spadl strom na auto, tři lidé utrpěli zranění. Strom zřejmě zlomil silný vítr, uvedla mluvčí moravskoslezské policie Soňa Štětínská.

Lety nad Evropou, hlavně do Turecka, nabírají zpoždění. Problém mají i Češi

30.06.2024 21:23 Letecké spoje nad Evropou nabírají v posledních dnech stále častěji zpoždění, největší problémy vznikají na spojích do Turecka. Vliv to má i na české dopravce a letiště. Aerolinky Smartwings ČTK sdělily, že kvůli špatnému řízení letového provozu nad evropským vzdušným prostorem v sobotu zaznamenaly zpoždění všech svých 30 letů z Turecka a do Turecka a obdobná situace byla i v neděli. Vyzývá k okamžité reakci Evropskou komisi a Evropskou agenturu pro řízení letového provozu . Bez rychlé nápravy situace bude muset část nebo všechny lety do turecké Antalye zrušit.

VIDEO: Čechy v Turecku vyděsil požár. Turisté jsou připraveni na evakuaci

30.06.2024 16:30 /Od redaktora Deníku z Turecka/ Horké chvilky jsme v sobotu večer zažili i s ostatními hosty tureckého hotelu Korunar Ephesus a dalších letovisek egejské riviéry, kousek od turistické destinace Kusadasi. Silný dým za zalesněným kopcem značně vyděsil nejen hotelové hosty.

Blíží se změna v autoškolách? Ministerstvo chystá manuál pro výuku neslyšících

30.06.2024 16:30 Získání řidičského oprávnění je pro osoby se sluchovým postižením často komplikované. Důvodem není česká legislativa, ale neznalost učitelů v autoškolách a zkušebních komisařů, jak s handicapovanými komunikovat. Nově by proto měl na ministerstvu dopravy vzniknout manuál pro autoškoly. Zkušební komisaři následně projdou přeškolením. 

Východní část Česka zasáhnou velmi silné bouřky, hrozí lokální záplavy

30.06.2024 16:30 Velmi silné bouřky s přívalovým deštěm, krupobitím a nárazovým větrem v neděli zasáhnou hlavně východní polovinu země. Odpoledne a večer dorazí do východní části Čech a na západ Moravy a Slezska, až do noci hrozí nebezpečné meteorologické jevy na východě Moravy a Slezska. Aktuální výstraha meteorologů na velmi silné bouřky tam vyprší až hodinu po půlnoci. V oblastech, které zasáhnou vydatné srážky, mohou rychle stoupat hladiny zejména menších řek. Hrozí tam lokální záplavy. 

Schillerová obvinila Stanjuru, že chystá daňový balíček. Ministr to odmítá

30.06.2024 16:30 Ministr financí Zbyněk Stanjura odmítl tvrzení své předchůdkyně a nynější předsedkyně klubu ANO Aleny Schillerové, že chystá další daňový balíček. Schillerová ho v nedělní Partii na CNN Prima News obvinila, že chce připravit daňové poplatníky o miliardy korun v souvislosti s pronájmy majetku. S odvoláním na připomínky Komory daňových poradců uvedla, že ministerstvo financí chce omezit lhůtu, po kterou musí vlastník držet nemovitost, aby nemusel zdaňovat příjem z jejího případného prodeje. Podle ministerstva financí jde o technický problém spočívající v provázání několika ustanovení zákona.

Bezpečný start prázdnin. Děti se hravou formou vzdělaly v dopravě či zdravovědě

30.06.2024 16:30 V pátek 28. června se v areálu koupaliště Třemošnice konala akce Bezpečně na prázdniny, kterou organizovala Kulturní komise města Třemošnice ve spolupráci se spolkem Strobilus. Cílem této akce bylo naučit děti základním pravidlům bezpečnosti během prázdnin a zároveň jim poskytnout zábavné aktivity.  

Volby by ovládlo ANO před ODS, TOP 09 a lidovci by neprošli, ukázal průzkum

30.06.2024 16:30 Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 34 procenty. Na druhém místě by se umístila s výrazným odstupem vládní ODS, které by dalo hlas 16 procent voličů. Z červnového modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že do Sněmovny by se dostali ještě Piráti s devítiprocentní podporou, STAN s 9,5 procenta a hnutí SPD, kterému model přisoudil šest procent hlasů. Pod pětiprocentní hranicí nutnou pro zisk poslaneckých křesel zůstaly TOP 09 i KDU-ČSL. Z mimoparlamentních stran nejvíc posílila Přísaha s 4,5 procenta hlasů.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.