Buďte opatrní. Šíří se podvodné SMS pro řidiče, požadují zaplacení pokuty

31.08.2024 18:51 Kyberzločinci se tentokrát zaměřili na řidiče. Těm rozesílají falešné SMS zprávy s výzvou k zaplacení pokuty za překročení maximální povolené rychlosti. Součástí zprávy je také odkaz na falešné stránky. Pomocí nich se kyberútočníci snaží získat přístupové údaje k internetovému bankovnictví. Odborníci před psaním citlivých údajů do formulářů na neověřených webech varují. Získat zpět peníze je totiž obtížné. 

OBRAZEM: Czech Fashion Week v Brně. Podívejte se, jaké modely oslnily diváky

31.08.2024 18:51 Módní přehlídky Czech Fashion Week se konaly v sobotu 24. srpna na brněnském výstavišti v rámci doprovodného programu veletrhů Styl a Kabo.

V Maršově na Táborsku hořela skládka. Vybuchovaly propanbutanové lahve

31.08.2024 18:51 K požáru skládky izolací a propanbutanových lahví vyjížděli v sobotu před polednem jihočeští hasiči do Maršova na Táborsku. Hořelo tu v budově výkupu druhotných surovin Hokov. Vyhlášen byl 2. stupeň požárního poplachu.

Litvínovská chemička se po odpalu pumy chystá k obnově provozu

31.08.2024 18:51 Chemička společnosti Orlen Unipetrol u Litvínova na Mostecku zahájila práce na postupném obnovení provozu. Po pátečním odpalu pumy i nadále pokračuje kontrola výrobních technologií. Zatím nebyla nalezena významná poškození, která by měla na obnovu provozu vliv. ČTK to řekl mluvčí společnosti Pavel Kaidl.

Pražskými ulicemi burácely stovky motocyklů Harley Davidson

31.08.2024 18:51 /VIDEO, FOTO/ Prahou se v sobotu prohnala spanilá jízda motocyklů Harley Davidson. Ta se konala v rámci festivalu All American Fest.

V nouzi se dnes lehce ocitá i střední třída. Může za to drahé bydlení a energie

31.08.2024 18:51 Do občanských poraden zdaleka nechodí jen sociálně slabí jedinci, nezaměstnaní či handicapovaní. Často sem zavítají i vzdělaní a řádně pracují lidé ze střední třídy. Bytová nouze a vysoké ceny energií totiž dokážou dohnat i je. Deník navštívil jedno z kontaktních míst ve východočeské metropoli v rámci seriálu Příběhy z poraden.

Rekord v Kopřivnici: Člověče, nezlob se tu hráli s největšími figurkami

31.08.2024 14:01 Celkem pětapadesát minut trvala poslední prázdninový pátek na kopřivnickém náměstí partie téměř národní hry Člověče, nezlob se, a to s největšími figurkami v Česku. Padl rekord zaznamenaný oficiálně komisařem Agentury Dobrý den. A vyhrály děti!

Střelba během pronásledování, ujíždějící vůz měl v kufru nádobíčko na drogy

31.08.2024 14:01 Běžná kontrola v silničním provoze se změnila v divokou honičku a nakonec se ozvala i střelba.

Svačiny do školy rodiče i děti odbývají. Vlčí hlad pak krotí sladkým a mastným

31.08.2024 14:01 Minimálně čtyři jídla dostávají každý den předškoláci ve školkách, kterým vaří kuchařky. S přechodem na základní školu se ale role proviantních důstojníků většinově přesouvá na rodiče. Podle průzkumů přitom velká část z nich svačiny do školy neřeší, další rodiče se zase potýkají s nezájmem dětí, kterým domácí kuchyně příliš nevoní. Obě skupiny dětí ale podle odborníků trápí po výuce vlčí hlad, který se snaží zahnat nezdravým jídlem. Tématu se věnuje nový díl seriálu Deníku Zpátky do školy.

Některá místa byste nepoznali. Jak vypadá po deseti letech Díra u Hanušovic

31.08.2024 14:01 Horskou vesnici Vikantice proslavil film Díra u Hanušovic. Od jeho uvedení uplynulo deset let. Deník navštívil filmová místa a zaznamenal, jak vypadají dnes.

Český soused Sasko může v neděli zhnědnout. Dere se tam k moci extrémní pravice

31.08.2024 09:01 Poprvé v historii má extrémně pravicová Alternativa pro Německo šanci nejen vyhrát volby v některé ze spolkových zemí, ale dokonce v ní i vládnout. V Durynsku a Sasku se v neděli konají zemské volby.

Žena v německém Siegenu pobodala pět lidí v autobuse

31.08.2024 09:01 Žena v západoněmeckém Siegenu v pátek zranila nožem pět lidí v autobuse, tři z nich byli v ohrožení života. Informovala o tom agentura DPA, podle níž nic nenasvědčuje teroristickému pozadí činu. Podle informací agentury jsou indicie, že žena trpí duševní nemocí. Dvaatřicetiletá podezřelá byla zadržena, oznámila policie.

Která je levá? Se zelenáči je čím dál větší boj, shodují se majitelé autoškol

31.08.2024 09:01 Deset tisíc? Zapomeňte. České autoškoly za poslední roky výrazně navýšily ceny za své služby, mnohdy o více než dvojnásobek. Majitelé autoškol zdražení omlouvají širokou škálou důvodů a zároveň přiznávají, že práce s mladou generací prahnoucí po řidičském oprávnění je často náročnou výzvou. 

Houbařský zázrak uprostřed sucha. Podívejte se, co les vydal za hodinu a půl

31.08.2024 09:01 Současné sucho sice houbaře od návštěvy lesa odrazuje, ale pokud se ví, kde a jaké houby za ty roky hledání rostou, je úspěch na světě. Povídat by o tom mohl Martin Fuksa z Kluků, který ve čtvrtek 29. srpna našel na jeden zátah přibližně 150 kousků převážně kozáků a křemeňáků.

Pán prstenů: Prsteny moci 2. Pro tvůrce je sousto zvané Tolkien až moc velké

31.08.2024 09:01 Budou se tvůrci druhé řady Prstenů moci držet Tolkienovy předlohy? Ukáže konečně Sauron pořádně svou temnou tvář a v jakých podobách se objeví? Jak budou vypadat nové postavy z Pána prstenů, které dosud nebyly nikým ztvárněny? A konečně nabídnou nové díly divákům lepší podívanou? To jsou jen některé z otázek, které se fanouškům kultovní fantasy honily hlavou. První tři epizody, které jsou k vidění na platformě Prime Video, nabízejí odpověď jen na část z nich. Deník přináší první dojmy kulturního redaktora po zhlédnutí tří epizod nové sezony seriálu Pán prstenů: Prsteny moci 2.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.