Zavírání nůžek, či marxismus? Jak čeští miliardáři vnímají daň pro nejbohatší

30.06.2024 18:54 Jmění nejbohatších v posledních dekádách vystřelilo nahoru, ale na úkor růstu dalších vrstev společnosti. Jak čeští miliardáři nahlížejí na problematiku progresivnějšího danění?

Sabatikl jako seberozvoj. Vlivná manažerka ho proměnila v úspěšný projekt

30.06.2024 18:54 Na sabatikl nemíří jen lidé, kterým hrozí vyhoření. Příkladem je úspěšná česká manažerka Hana Součková, z jejíž cesty do Nepálu vznikl pozoruhodný projekt.

Pád ocelového města. Bylo Göringovo i Gottwaldovo, umírá jako Liberty

30.06.2024 18:54 Nejprve měla být pýchou budování komunismu, pak zářným příkladem podnikání v rámci svobodného trhu. Proč je dnes huť Liberty hynoucím mamutem?

Příspěvek na penzijní připojištění si v červnu zvýšilo mnoho účastníků. Jsou jich statisíce

30.06.2024 18:54 Příspěvek na penzijní připojištění si v červnu zvýšily statisíce účastníků. Důvodem bylo zvýšení minimální částky na penzijní připojištění pro získání státního příspěvku ze tří set na pět set korun měsíčně, které začne platit od pondělí 1. července. Uvedl to mluvčí Asociace penzijních společností Jan Sedláček. „Předpokládáme, že do tří let od platnosti změn si své úložky v souladu

Chtěli rozhýbat lidi a jejich psy. Je z toho úspěšný byznys

30.06.2024 18:54 Rozjeli podnikání, kde hlavní roli hrají člověk, pes a běh. A jejich byznys stále roste.

První část nařízení MiCA je tu. Co konkrétního přináší na trh s kryptem?

30.06.2024 18:54 Jen devět procent společností je připraveno na Nařízení o trzích s kryptoaktivy, známé pod zkratkou MiCA. Jeho první část přitom právě vstoupila v platnost.

Mírný růst tržeb. Český výrobce zdravotnické techniky BTL loni utržil patnáct miliard korun

30.06.2024 13:44 Přední český výrobce zdravotnické techniky BTL Medical Technologies loni utržil 15,43 miliardy korun, meziročně o 1,8 procenta více. Firma s vývojovým centrem v Praze, výrobními závody v Benešově a bulharském Plovdivu se potýkala s poklesem prodejů ve Spojených státech, což ji přimělo k větší aktivitě ve zbytku světa a v konečném důsledku přineslo lepší budoucí stabilitu příjmů, uvedl ředitel BTL Medical Technologies Tomáš Drbal.

Česká měna proti euru, dolaru nebo libře výrazně oslabila, uvedli analytici

30.06.2024 13:44 Česká měna v letošním prvním pololetí proti významným světovým měnám, jako jsou euro, americký dolar nebo britská libra, poměrně výrazně oslabila. K euru koruna klesla o více než procento nad hranici 25 korun/euro, řekl analytik Purple Trading Petr Lajsek. Naopak podstatně posílila k turecké liře a egyptské libře, kterými se platí v oblíbených dovolenkových destinacích. Koruně se první polovina roku příliš

Zbavují kůži chlóru a šetří vodu. Česká funkční mýdla Spaculture míří do světa

30.06.2024 09:10 Česká firma USSPA vyrábí už roky designové vířivky. A teď chce s funkčními mýdly povznést kulturu domácí relaxace.

Odveta nevyšla. Pereira si poradil s Procházkou

30.06.2024 09:10 Ani na podruhé to Jiřímu Procházkovi nevyšlo. Momentálně nejlepší český MMA zápasník v odvetném duelu znovu podlehl Brazilci Alexi Pereirovi a na pás šampiona polotěžké váhy nejprestižnější organizace UFC si tak musí nadále počkat. Na současného vládce kategorie do 93 kilogramů nestačil podruhé během sedmi měsíců. V listopadu loňského roku zápas skončil kontroverzně – podle názoru mnohých odborníků

Šmírák TikTok. Vyhraje strach o data, nebo miliardový byznys?

30.06.2024 09:10 Kauzy čínské sociální sítě TikTok houstnou. Bezpečnostní agentury po celém světě varují před jejím využíváním a na západě visí ve vzduchu zákazy. Jsou na ně připravené firmy, využívající síť pro reklamu? Když se před šesti lety na trhu objevil TikTok, málokdo předpokládal, že bude do pár let formovat podobu sociálních sítí. Zpočátku se zdálo, že půjde o aplikaci

Když je moc horko na vaření. Vyberte si z 16 pomazánek na piknik i studenou večeři

30.06.2024 09:10 Zvyšující se teploty jdou ruku v ruce se snižující se ochotou vařit a konzumovat těžká jídla. V takové dny jsou ideální právě pomazánky, které si dopřejte k lehké večeři, syté snídani nebo na pikniku u vody.

Firmy musejí naučit zaměstnance používat AI. Mají na to jen měsíce

29.06.2024 23:10 Firmy by měly do února 2025 proškolit své zaměstnance k používání umělé inteligence. A to nejen po technické stránce, ale i etické.

Deník z Varů: Zažíváme na festivalu pořád to samé dokola?

29.06.2024 18:32 Viggo Mortensen jako režisér nezazářil, přesto se ale už na úvod festivalu objevil film, který diváky nadchnul. Nejen o něm píše náš recenzent Jan Škoda z Karlových Varů.

EU rozšířila sankce proti Minsku. Nově se týkají i diamantů, zlata, uhlí či ropy

29.06.2024 18:32 Evropská unie rozšířila 29. června sankce proti běloruské ekonomice v reakci na podíl Minsku na ruské agresi proti Ukrajině. Podle komuniké Rady EU nová omezení zahrnují i zákaz dovážet z Běloruska zlato, diamanty, helium, uhlí a ropu. Kromě toho unie zakázala na svém území přepravu nákladů na přívěsech a návěsech zaregistrovaných v Bělorusku a zavedla dodatečná opatření ke kontrole vývozu citlivého zboží a technologií, zbraní a munice.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.