NATO v Česku rozjíždí fond pro technologické startupy, nabízí jim kontakty či 2,5 milionu korun

31.07.2024 19:00 Severoatlantická aliance v Česku spustí startupový akcelerátor pojmenovaný DIANA. Startupy, které budou vybrány, projdou šestiměsíčním programem zaměřeným na rozvoj byznysu zejména v obranném sektoru. Firmy také získají finanční podporu 100 tisíc eur, asi 2,5 milionu korun. Na projektu se u nás podílí CzechInvest.

Soud povolil reorganizaci TV Barrandov

31.07.2024 19:00 Městský soud v Praze dnes povolil reorganizaci společnosti Barrandov Televizní Studio, která provozuje TV Barrandov. Reorganizační plán připravil nový majitel stanice.

Další spojování poskytovatelů internetu na českém trhu. Dragon Internet získal Metronet

31.07.2024 13:20 Po akvizičních šňůrách ČEZu, PPF nebo Starnetu je tu další spojování tuzemských poskytovatelů internetu. Mladoboleslavský Dragon Internet přebral lokálního konkurenta Metronet se sídlem v Kosmonosech.

Nová verze eDokladů už neodesílá citlivá data, říká DIA. Kód aplikace chce zveřejnit

31.07.2024 13:20 Digitální a informační agentura vypustila novou verzi mobilní aplikace eDoklady . Omezila v ní mimo jiné odesílání diagnostických dat, mezi kterými dosud byly i potenciálně citlivé informace o každém ověření dokladů. O problému minulý týden informoval server iRozhlas.cz.

O2 TV přidala všechny stanice Eurosportu i do nižších tarifů

31.07.2024 13:20 Zákazníci O2 TV s tarify Modrá a Bronzová mohou nyní sledovat celou nabídku stanic Eurosportu včetně dočasných kanálů Eurosport 3 až Eurosport 9.

CrowdStrike: budíček proti bezmyšlenkovitému nasazování bezpečnostních nástrojů

31.07.2024 08:21 Několik málo firem v tuhle chvíli představuje v případě jejich rozsáhlejší kompromitace pohodlnou bránu do desítek milionů zařízení po celém světě.

GoodAI Groundstation je nová česká technologie pro ovládání dronů skrze umělou inteligenci

30.07.2024 20:41 Česká společnost GoodAI spouští nový projekt Groundstation. Aktuálně jde o platformu sloužící ke kontrole dronů ve spojení s prvky umělé inteligence.

NÚKIB začal jednat s americkými firmami v čele s Microsoftem kvůli kritice zákona o kyberbezpečnosti

30.07.2024 20:41 Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost se snaží domluvit s Americkou obchodní komorou v ČR na podobě chystaného nového zákona o kybernetické bezpečnosti, který nedávno se z měnou schválila vláda, díky čemuž může zamířit do sněmovny.

Vyšla desátá verze české náhrady Outlooku, nový eM Client integruje i ChatGPT

30.07.2024 15:40 Vyšla jubilejní desátá verze české aplikace eM Client, což je plnohodnotná náhrada Outlooku od Microsoftu. Podle tvůrců jde o největší upgrade v historii, na němž se pracovalo přes dva roky.

Letošní olympijské hry streamuje pětkrát víc lidí než olympiádu z Tokia

30.07.2024 15:40 Americká společnost Warner Bros. Discovery, které patří streamovací aplikace Max a stanice Eurosport, uvolnila některé údaje o sledovanosti letní olympiády. Největší sportovní událost roku jí pomohla získat rekordní počet nových předplatitelů v Evropě.

Rada České televize se mimořádně sejde kvůli ukončení pořadu 168 hodin

30.07.2024 15:40 V pondělí 19. srpna bude mimořádné jednání Rady České televize. Zabývat se bude situací kolem publicistického týdeníku 168 hodin, který se vedení televize rozhodlo ukončit po osmnácti letech vysílání.

Regulace podle NIS2: Bez nových pravidel hrozí miliardové škody denně

30.07.2024 09:41 Nově zveřejněná zpráva o hodnocení dopadů regulace vypočítala náklady spojené s kybernetickými útoky, pokud by kyberbezpečnostní zákon nezačal platit.

Vysílání CNN Prima News doprovázejí automaticky generované titulky

29.07.2024 22:50 Zpravodajská stanice CNN Prima News přidala ke svému vysílání automaticky generované titulky, které vznikají za pomoci strojového učení. Přístupné jsou v DVB-T2 přes funkci skrytých titulků.

Jako Excel před 40 lety. Český datový startup Deepnote kupuje konkurenci ze Silicon Valley

29.07.2024 22:50 Pražský startup Deepnote, který má mezi zákazníky třeba SoundCloud, Webflow, ShipMonk, Harvard či Stanford, udělal svoji první akvizici. Získal amerického konkurenta Hyperquery sídlícího v San Francisku.

X za uživatele povoluje využívání jejich dat pro trénování své AI, regulátorovi se to nelíbí

29.07.2024 17:30 Uživatelé sociální sítě X mají v nastavení ve výchozím stavu zaškrtnutý souhlas s tím, že firma může používat jejich data používat k trénování svého AI chatbota Grok. Jde o veškeré posty, uživatelské interakce nebo výsledky práce s chatbotem.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.