Brazílie začala blokovat sociální síť X. Musk neuposlechl soudní příkaz

31.08.2024 13:55 Spor amerického podnikatele Elona Muska s brazilským Nejvyšším soudem vyústil v soudní příkaz, aby byla Muskova sociální síť X v zemi zablokována poskytovateli připojení. Podle amerického deníku New York Times se už někteří brazilští uživatelé na X nemohou dostat.

Nora Fridrichová na konci srpna odejde z České televize

30.08.2024 15:52 Moderátorka zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová končí v České televizi. Informoval o tom server Médiář. Fridrichová opustí televizi po vzájemné dohodě už 31. srpna.

Stanice Premier Sport se od září přečíslují

30.08.2024 15:52 Od 1. září 2024 nastanou změny ve skupině televizních kanálů Premier Sport. Dosavadní Premier Sport 3 bude nově vysílat pod označením Premier Sport 1. Kanál Premier Sport 4 se změní na stanici Premier Sport 3.

Po CZC skončí i samostatný e-shop Mall.cz, také se přesune na tržiště Allegro

30.08.2024 15:52 Konsolidace e-shopů, které od skupiny Mall Group koupila polská skupina Allegro, pokračuje. Po oznámeném konci samostatného obchodu CZC.cz se rozloučí i Mall.cz. Stejně jako CZC se přesune na tržiště Allegro.cz. Hospodářským novinám to potvrdil mluvčí Allegra.

Bývalá komunistická Evropa vládne výrobě čipů, Lidl má obří cloudový byznys, AMD zdarma zrychlí proc

30.08.2024 10:42 Údajný konec ovládacího panelu ve Windows. OpenAI prodělává miliardy. MacBooky dostanou minimálně 16 GB RAM. Z iOS půjdou odstranit aplikace a nastavit výchozí. Zprávy z IT, každý pátek na Lupě.

TV Barrandov odhalila, co bude vysílat místo Jaromíra Soukupa

29.08.2024 23:50 Televize Barrandov udělala tlustou čáru za érou Jaromíra Soukupa. Do podzimního schématu se nevrátí ani jeden pořad, který moderoval. Zmizí politické diskuse i komentované zpravodajství.

Operátoři, stát a klíčoví provozovatelé internetu podepsali deklaraci na zavedení IPv6

29.08.2024 18:02 Vznikla Společná deklarace o spolupráci a podpoře rozšiřování protokolu IPv6 v České republice. Jejím cílem je rozhýbat nasazení IPv6, což je oblast, která u nás poněkud vázne.

Policie obvinila muže z Prahy, který z lidí skrze falešné e-shopy vylákal 4,5 milionu

29.08.2024 18:02 Policisté z oddělení kybernetické kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje začali trestně stíhat padesátiletého muže z Prahy, který od roku 2018 provozoval podvodné e-shopy. Škoda činí 4,5 milionu korun.

Google zneužívá své dominance, tvrdí v žalobě Yelp

29.08.2024 18:02 Porážka Googlu v antimonopolním řízení u amerického federálního soudu otevřela stavidla dalším uplatněným nárokům. Internetového giganta ve středu u soudu v San Franciscu zažalovala populární internetová služba Yelp, která umožňuje vyhledávat a hodnotit místní podniky. Yelp tvrdí, že Google zneužil své dominantní pozice obecného nebo univerzálního vyhledávače k získání nekalé výhody v oblasti místních vyhledávacích služeb.

CNN Prima News nabídne při krajských volbách predikci výsledků

29.08.2024 12:23 Soukromá zpravodajská televize CNN Prima News zahájí 2. září předvolební vysílání. Odvysílá debaty kandidátů na hejtmany a několik dalších debat s předsedy politických stran.

Ovládnutí Pilulky firmou Tomáše Čupra začal posuzovat antimonopolní úřad

29.08.2024 12:23 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže začal posuzovat plánované spojení firmy Pilulka Lékárny a společnosti Growth Expert. Jde o součást plánu na záchranu online lékárny Pilulka.cz a převzetí kontroly nad ní podnikatelem Tomášem Čuprem.

Brazilský soud hrozí síti X zablokováním, pokud Musk nejmenuje nového zákonného zástupce

29.08.2024 12:23 Sociální síť X dostala v Brazílii 24 hodin na to, aby doručila soudu jméno svého nového zákonného zástupce v zemi. Pokud tak neučiní, hrozí jí pozastavení činnosti. Vyplývá to z rozhodnutí, které zveřejnil brazilský Nejvyšší soud.

Pařížský soud zahájil formální vyšetřování šéfa Telegramu, Durov nesmí opustit Francii

29.08.2024 12:23 Spoluzakladatel a šéf komunikační služby Telegram Pavel Durov se po třech dnech vyšetřovací vazby dostal na svobodu. Nesmí ale opustit Francii a musí se dvakrát týdně hlásit policii. Musel také složit kauci ve výši 5 milionů eur. Pařížský soud mu totiž sdělil předběžná obvinění a zahájil oficiální vyšetřování. Informovala o tom zahraniční média.

Krátké vlny: Telekomunikace v rozhodnutích Nejvyššího správního soudu

29.08.2024 07:10 Zrušení části veřejného oprávnění, zlomyslné volání na linku 158, změna podmínek přidělení kmitočtů nebo spor o snížení cen za mobilní data. Jak rozhodl soud v několika telco kauzách?

Poláci chtějí zrušit televizní poplatky. Nový zákon vyřeší víc problémů najednou

29.08.2024 07:10 Polská vláda chystá velké změny v mediálních zákonech. Národní televize a rozhlas budou nejspíš kompletně placené ze státního rozpočtu.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.