Brazílie začala blokovat sociální síť X. Musk neuposlechl soudní příkaz

31.08.2024 13:55 Spor amerického podnikatele Elona Muska s brazilským Nejvyšším soudem vyústil v soudní příkaz, aby byla Muskova sociální síť X v zemi zablokována poskytovateli připojení. Podle amerického deníku New York Times se už někteří brazilští uživatelé na X nemohou dostat.

Stanice Premier Sport se od září přečíslují

30.08.2024 15:52 Od 1. září 2024 nastanou změny ve skupině televizních kanálů Premier Sport. Dosavadní Premier Sport 3 bude nově vysílat pod označením Premier Sport 1. Kanál Premier Sport 4 se změní na stanici Premier Sport 3.

Po CZC skončí i samostatný e-shop Mall.cz, také se přesune na tržiště Allegro

30.08.2024 15:52 Konsolidace e-shopů, které od skupiny Mall Group koupila polská skupina Allegro, pokračuje. Po oznámeném konci samostatného obchodu CZC.cz se rozloučí i Mall.cz. Stejně jako CZC se přesune na tržiště Allegro.cz. Hospodářským novinám to potvrdil mluvčí Allegra.

Nora Fridrichová na konci srpna odejde z České televize

30.08.2024 15:52 Moderátorka zrušeného pořadu 168 hodin Nora Fridrichová končí v České televizi. Informoval o tom server Médiář. Fridrichová opustí televizi po vzájemné dohodě už 31. srpna.

Bývalá komunistická Evropa vládne výrobě čipů, Lidl má obří cloudový byznys, AMD zdarma zrychlí proc

30.08.2024 10:42 Údajný konec ovládacího panelu ve Windows. OpenAI prodělává miliardy. MacBooky dostanou minimálně 16 GB RAM. Z iOS půjdou odstranit aplikace a nastavit výchozí. Zprávy z IT, každý pátek na Lupě.

TV Barrandov odhalila, co bude vysílat místo Jaromíra Soukupa

29.08.2024 23:50 Televize Barrandov udělala tlustou čáru za érou Jaromíra Soukupa. Do podzimního schématu se nevrátí ani jeden pořad, který moderoval. Zmizí politické diskuse i komentované zpravodajství.

Google zneužívá své dominance, tvrdí v žalobě Yelp

29.08.2024 18:02 Porážka Googlu v antimonopolním řízení u amerického federálního soudu otevřela stavidla dalším uplatněným nárokům. Internetového giganta ve středu u soudu v San Franciscu zažalovala populární internetová služba Yelp, která umožňuje vyhledávat a hodnotit místní podniky. Yelp tvrdí, že Google zneužil své dominantní pozice obecného nebo univerzálního vyhledávače k získání nekalé výhody v oblasti místních vyhledávacích služeb.

Operátoři, stát a klíčoví provozovatelé internetu podepsali deklaraci na zavedení IPv6

29.08.2024 18:02 Vznikla Společná deklarace o spolupráci a podpoře rozšiřování protokolu IPv6 v České republice. Jejím cílem je rozhýbat nasazení IPv6, což je oblast, která u nás poněkud vázne.

Policie obvinila muže z Prahy, který z lidí skrze falešné e-shopy vylákal 4,5 milionu

29.08.2024 18:02 Policisté z oddělení kybernetické kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje začali trestně stíhat padesátiletého muže z Prahy, který od roku 2018 provozoval podvodné e-shopy. Škoda činí 4,5 milionu korun.

Pařížský soud zahájil formální vyšetřování šéfa Telegramu, Durov nesmí opustit Francii

29.08.2024 12:23 Spoluzakladatel a šéf komunikační služby Telegram Pavel Durov se po třech dnech vyšetřovací vazby dostal na svobodu. Nesmí ale opustit Francii a musí se dvakrát týdně hlásit policii. Musel také složit kauci ve výši 5 milionů eur. Pařížský soud mu totiž sdělil předběžná obvinění a zahájil oficiální vyšetřování. Informovala o tom zahraniční média.

Brazilský soud hrozí síti X zablokováním, pokud Musk nejmenuje nového zákonného zástupce

29.08.2024 12:23 Sociální síť X dostala v Brazílii 24 hodin na to, aby doručila soudu jméno svého nového zákonného zástupce v zemi. Pokud tak neučiní, hrozí jí pozastavení činnosti. Vyplývá to z rozhodnutí, které zveřejnil brazilský Nejvyšší soud.

Ovládnutí Pilulky firmou Tomáše Čupra začal posuzovat antimonopolní úřad

29.08.2024 12:23 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže začal posuzovat plánované spojení firmy Pilulka Lékárny a společnosti Growth Expert. Jde o součást plánu na záchranu online lékárny Pilulka.cz a převzetí kontroly nad ní podnikatelem Tomášem Čuprem.

CNN Prima News nabídne při krajských volbách predikci výsledků

29.08.2024 12:23 Soukromá zpravodajská televize CNN Prima News zahájí 2. září předvolební vysílání. Odvysílá debaty kandidátů na hejtmany a několik dalších debat s předsedy politických stran.

Poláci chtějí zrušit televizní poplatky. Nový zákon vyřeší víc problémů najednou

29.08.2024 07:10 Polská vláda chystá velké změny v mediálních zákonech. Národní televize a rozhlas budou nejspíš kompletně placené ze státního rozpočtu.

Krátké vlny: Telekomunikace v rozhodnutích Nejvyššího správního soudu

29.08.2024 07:10 Zrušení části veřejného oprávnění, zlomyslné volání na linku 158, změna podmínek přidělení kmitočtů nebo spor o snížení cen za mobilní data. Jak rozhodl soud v několika telco kauzách?

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.