Na trhaviny pro Ukrajinu přispěli Češi téměř komplet, sbírka na vrtulník vázne

19.05.2024 13:50 Nadační fond pro Ukrajinu známý jako Dárek pro Putina od jara 2022 vybírá prostředky pro obranu proti ruské agresi. Téměř 300 tisíc dárců přispělo 827 miliony korun na nákup prostředků protivzdušné obrany, dronů a tak podobně. Nejnovější sbírka na patnáct tun plastické trhaviny je téměř vybraná. Naopak sbírka na vrtulník BlackHawk Čestmír není ani po půl roce v polovině. Stroj ovšem také stojí mnohonásobně víc. Čtené: (1)

Češi umějí vyrobit řadu vojenských dronů. Ale armáda o ně nestojí

19.05.2024 04:21 Letecká výroba byla v České republice vždy na špičkové úrovni. Menší dopravní letouny, ultralighty, ale i pokročilé stíhačky se zde vyrábějí desetiletí. S rozvojem dronů se čím dál více prosazují noví výrobci, kteří se uplatňují především v zahraničí, včetně konfliktu na Ukrajině. To však česká armáda zatím nezohledňuje a přednost dává zahraniční technice, případně vývoji z dílen státních podniků. Čtené: (1)

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.