Maďarsko zavádí proimigrační politiku. Ale nechce opakovat německý scénář

30.06.2024 18:51 Maďarský premiér Viktor Orbán je znám svým ostrým postojem vůči migraci. Jeho země ale v tichosti schválila nové zákony, které umožňují lidem ze zahraničí vstoupit do země. Budapešť zdůrazňuje, že pravidla se týkají pracovníků z ciziny, nikoliv nelegálních migrantů.

Zámek Tovačov. Schodiště pro radost manželce a věž na truc sousedovi

30.06.2024 18:51 David Gutmann ho nechal opravit, aby byl reprezentativním sídlem pro jednoho z nejbohatších podnikatelů Rakousko-Uherska. Na zámku v Tovačově startuje prvním dílem letní seriál MF DNES věnovaný židovským památkám v Česku.

Kojenecké ústavy končí, chybí však pěstouni. Náhrada v krajích pokulhává

30.06.2024 18:51 Už za půl roku v Česku přestanou fungovat takzvané kojenecké ústavy, které se až dosud měly starat o děti do tří let bez rodiny. Ústavy se mají přeměnit na jiná zařízení, nebo skončit. Rozhodnutí je podle ministerstva práce a sociálních věcí na zřizovatelích, což jsou kraje.

KOMENTÁŘ: Ustupujeme a kličkujeme. Proč chce moje vláda naštvat tisíce lidí?

30.06.2024 18:51 Volil jsem koalici SPOLU a podporuji tuto vládu, protože není jiná volba proti „agrofertizaci“ České republiky a covidové rozpočtové neodpovědnosti. Je veřejně známou věcí, že nebýt vyjednávacích schopností Petra Fialy, byla by vláda dávno v troskách. Je tu však velký problém, píše senátor ODS a starosta Hluboké nad Vltavou Tomáš Jirsa.

Slovenský premiér Fico bude mít po atentátu trvalé následky, řekl Kaliňák

30.06.2024 18:51 Slovenský premiér Robert Fico bude mít po květnovém atentátu trvalé následky, týkají se pohybového ústrojí. Brzy se ale objeví na veřejnosti. V pořadu veřejnoprávní stanice RTVS to v neděli řekl místopředseda vlády Robert Kaliňák.

ANO by vyhrálo s 34 procenty, druhá ODS by měla 16 procent, uvádí Kantar

30.06.2024 18:51 Sněmovní volby by nyní vyhrálo opoziční hnutí ANO s 34 procenty. Na druhém místě by se umístila s výrazným odstupem vládní ODS, které by dalo hlas 16 procent voličů. Z červnového modelu agentury Kantar CZ pro Českou televizi vyplývá, že do Sněmovny by se dostali ještě Piráti s devítiprocentní podporou, STAN s 9,5 procenta a hnutí SPD, kterému model přisoudil šest procent hlasů.

Bouřky se přehnaly přes Švýcarsko, Německo a Francii. Vyžádaly si sedm mrtvých

30.06.2024 18:51 Silné bouřky a přívalové deště, které se v sobotu přehnaly přes Švýcarsko a Francii, si podle úřadů vyžádaly nejméně sedm mrtvých. V Německu bylo podle agentury DPA přes noc více než 100 000 blesků. Ve Švýcarsku zemřeli celkem čtyři lidé a na severovýchodě Francie další tři, informovala AFP. Podrobnosti o okolnostech jejich smrti neuvedla.

Po vážné nemoci zemřel předseda Syndikátu novinářů Adam Černý

30.06.2024 18:51 Bývalý komentátor různých deníků, který spolupracoval s Českým rozhlasem a Českou televizí, zemřel v sobotu po vážné nemoci, uvedl syndikát na svém webu. Členem Syndikátu novinářů byl Černý od jeho vzniku v roce 1990, jeho předsedou se stal v roce 2009.

Černochové vadí Řehkův účet na síti X. Tam ale komunikuje i šéf NATO

30.06.2024 18:51 Ministryni obrany Janě Černochové vadí, že šéf armády generál Karel Řehka si chtěl zřídit oficiální účet na síti X, nyní komunikuje přes svůj soukromý účet. Obrana proto chystá omezení komunikace vojáků, ale i občanských zaměstnanců a nabádá k využívání schválených účtů Obrana Tweetuje a Armáda České republiky. Řehka ale není jediný armádní šéf, který je na síti aktivní.

Muž na Maltě seskočil ze čtyřkolky včas, žena se zřítila z útesu do moře

30.06.2024 18:51 Jednatřicetiletá žena se na ostrově Gozo u Malty poblíž známého vápencového oblouku zřítila s čtyřkolkou do moře a zemřela. Řidič stačil před pádem seskočit a vyvázl se zraněním. Událost vyšetřuje policie.

Nezletilý chlapec smetl na závodech motorek diváka, který mu vstoupil do cesty

30.06.2024 18:51 Nezletilý chlapec srazil v sobotu při závodech motocyklů Fichtl Cup v Těrlicku na Karvinsku jednapadesátiletého muže, který mu na trati vstoupil do cesty. Závody se nekonaly na silnici, ale na poli. I proto se jich mohli účastnit závodníci, kteří ještě neměli řidičský průkaz.

Maskovaní ozbrojenci stříleli na svatbě ve Francii. Zřejmě kvůli obchodu s drogami

30.06.2024 13:42 Jeden člověk přišel o život a čtyři další utrpěli zranění při střelbě na svatbě ve městě Thionville v Lotrinsku na východě Francie. Dva zranění jsou v kritickém stavu. Předpokládaní pachatelé, několik maskovaných ozbrojenců, jsou na útěku. Terčem útoku nebyla svatba, ale hosté. Patrně šlo o vyrovnávání účtů při obchodu s drogami, dodal policista.

Změny ve školství jsou pomalé, sociální dávky potřebují revizi, řekl Pavel

30.06.2024 13:42 Prezident Petr Pavel bude příští týden jednat s ministrem práce a sociálních věcí Marianem Jurečkou o sociálních dávkách. Současný systém potřebuje hloubkovou revizi, řekl v neděli Pavel v pořadu Otázky Václava Moravce České televize . Apeloval také na urychlení reformy vzdělávacího systému.

VIDEA TÝDNE: Nehoda rychlíku, zkáza na Přerovsku a Bidenova proměna

30.06.2024 13:42 Sedm lidí zemřelo na Slovensku po střetu rychlíku s autobusem na železničním přejezdu. Cyklista obžalovaný z napadení se u soudu hájí tím, že si svá zranění a následnou smrt musela řidička způsobit sama a jinde. Průtrž mračen se prohnala obcí Šišma na Přerovsku a nechala za sebou ohromné škody. Prezident Biden vstal z mrtvých. Pár hodin po duelu s Trumpem přímo sršel energií. Ukrajinci sestřelují drony brokovnicí z historického letadla.

Patrioti pro Evropu. ANO založilo novou eurofrakci s orbánovci a Svobodnými

30.06.2024 13:42 Babišovo Hnutí ANO, maďarský Fidesz a Svobodná strana Rakouska zakládají novou politickou alianci Patrioti pro Evropu. Ke spolupráci vyzývají další evropské strany. Založení frakce oznámili v neděli dopoledne na tiskové konferenci ve Vídni.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.