Izrael zasadil zdrcující rány, řekl Netanjahu. Írán chystá odvetu

31.07.2024 23:32 Izrael v posledních dnech zasadil zdrcující rány spojencům Íránu v regionu a je připraven tvrdě oplatit jakoukoli agresi vůči židovskému státu, uvedl izraelský premiér Benjamin Netanjahu. O zabití vůdce palestinského teroristického hnutí Hamás Ismáíla Haníjiho se však výslovně nezmínil. Íránský vůdce Alí Chameneí vydal příkaz k úderům na izraelské území kvůli zabití Haníjiho, tvrdí deník The New York Times s odkazem na své zdroje.

Zoolog přijel zachránit netopýra nakaženého vzteklinou, ten ho pokousal

31.07.2024 23:32 Po zhruba devíti letech se v Česku opět objevila vzteklina u netopýra. Státní veterinární správa ČR ji odhalila u netopýra, který při odchytu pokousal zoologa v Ostravě. Ve středu to uvedl server Tn.cz. Vzteklina je virové onemocnění přenosné i na člověka, které napadá nervový systém a může skončit i smrtí.

V Českém Těšíně hořela střecha školy. Hasiči vyhlašovali třetí stupeň

31.07.2024 23:32 V Českém Těšíně na Karvinsku zasáhl ve středu večer požár střechu Obchodní akademie u Masarykových sadů. Hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř. Při požáru se nikomu nic nestalo. Novinářům to dnes sdělila mluvčí krajských hasičů Kamila Langerová.

Ve Francii velikány uznávají, Češi si těch svých moc neváží, míní velvyslanec

31.07.2024 23:32 Hrdí, nebo nafoukaní a zahledění do sebe? Jak se mění francouzská mentalita a jak se v téhle krásné zemi kdysi žilo českému klukovi, když nerozuměl jedinému slovu? Michal Fleischmann zná Francii od dvanácti let, kdy jeho otce jmenovali kulturním radou ambasády v Paříži. Po okupaci tam s rodinou zůstali v exilu. Nyní v zemi působí jako český velvyslanec.

JAK UŠETŘIT za benzin a naftu. Vyplatí se mobilní aplikace i změna stylu jízdy

31.07.2024 23:32 Stáhněte si aplikaci a hledejte nejlevnější pumpy po cestě, upravte styl jízdy, požádejte o věrnostní kartu a při cestě na dovolenou se podívejte, které země jsou lacinější. Ušetřit se dá i na pohonných hmotách, přibližuje další díl seriálu MF DNES.

Na Ukrajinu dorazily první stíhačky F-16. Západ to stihl tak, jak slíbil

31.07.2024 23:32 Na Ukrajinu dorazily první stíhací letouny F-16, které zemi bránící se už třetím rokem ruské vojenské agresi přislíbili spojenci Kyjeva z řad zemí NATO. V pátek to uvedly agentury Bloomberg a AP s odvoláním na své zdroje. Počet dodaných letounů není jasný, podle Bloombergu je spíše menší. Ukrajina přijetí těchto letadel zatím nepotvrdila.

Pojď mi to říct do očí, vyzvala Harrisová k duelu. Trumpa dohání i v klíčových státech

31.07.2024 23:32 Americká viceprezidentka Kamala Harrisová smazala náskok exprezidenta Donalda Trumpa v boji o Bílý dům. Vychází to z nových průzkumů veřejného mínění podle nichž se demokratka a republikán nyní nacházejí v nerozhodném postavení. Harrisová snížila náskok Trumpa jak v celostátním měřítku, tak v takzvaných „kolísavých státech“, kde se bojuje o přízeň nerozhodnutých voličů.

V červenci zemřelo na silnicích 41 lidí, o pět více než v loňském roce

31.07.2024 23:32 V červenci zemřelo na českých silnicích podle předběžných údajů 41 lidí, o pět více než loni. Od začátku letošního roku si nehody vyžádaly 251 životů, loni to bylo za prvních sedm měsíců o šest více.

Ozonový smog se šíří Českem. Doporučuje se omezit fyzickou aktivitu

31.07.2024 23:32 Meteorologové v podvečer vyhlásili pro Středočeský a Ústecký kraj a také hlavní město Prahu smogovou situaci kvůli vysoké koncentraci troposférického neboli přízemního ozonu. Doporučují lidem omezit fyzickou zátěž spojenou se zvýšenou frekvencí dýchání. Také by měli omezit výraznější fyzickou aktivitu.

Zastavení ropy Slovensko neohrožuje, konec diskuzí, odpověděla Ukrajina

31.07.2024 23:32 Sankce, které Kyjev uvalil na ruskou ropnou společnost Lukoil, energetickou bezpečnost Slovenska neohrožují. Ve středu to uvedl ukrajinský premiér Denys Šmyhal. Tranzit ruské ropy od Lukoilu ropovodem Družba přes své území Ukrajina zastavila asi před dvěma týdny. Zdůvodnila to právě tím, že si Lukoil v červnu zařadila na svůj sankční seznam.

Starbucks přichází o zákazníky. Tržby tohoto řetězce se opět propadly

31.07.2024 23:32 Starbucks už druhé čtvrtletí po sobě bojuje s propadem tržeb. Zdá se, že spotřebitelé po silné vlně zdražování z posledních let nechtějí tolerovat drahou kávu. Tržby kávového giganta, který působí po celém světě, se ve druhém letošním kvartále meziročně snížily o 3 procenta. Řetězec bojuje s nedostatečným zájmem i v Severní Americe, kde se obrat propadl o 2 procenta.

Poláci mají hotovo, otevřeli zbytek dálnice k Baltu. Na české straně stavba stojí

31.07.2024 18:12 Polsko otevřelo poslední příhraniční úsek rychlostní silnice S3 z Bolkówa do Kamienné Góry, jehož součástí jsou i dva tunely. Řidiči tak z Lubawky na hranicích s českým Královcem najedou na dálnici, která je dovede až k Baltskému moři. Dálnice D11 na české straně je ve skluzu, obce na Trutnovsku se bojí silnějšího provozu.

Hoří v oblíbené destinaci tisíců Čechů v Chorvatsku. A i jinde v jižní Evropě

31.07.2024 18:12 Jih Evropy sužuje vedro a sucho, balkánské země i Španělsko kvůli tomu zápolí s desítkami požárů. V ohrožení je řada destinací, kam jezdí na dovolenou statisíce turistů, včetně Čechů. V ohrožení je například jejich velmi oblíbená destinace Makarska v Chorvatsku.

Řidič chtěl po kolizi u křižovatky zastavit viníka, ten do něj opakovaně narazil

31.07.2024 18:12 Vyhrocenou situaci z jedné z olomouckých dopravních tepen vyšetřují nyní tamní policisté. Jeden z řidičů se podle prvotních informací pokusil vyhnout konfrontaci kvůli nebezpečnému manévru i za cenu další nehody.

Chlapec zakopl v zábavním centru na eskalátoru, ten mu přiskřípl prsty

31.07.2024 18:12 S velkou bolestí převáželi dopoledne jihomoravští záchranáři nezletilé dítě do nemocnice. V brněnském zábavním parku Vida! chlapec nešťastně zakopl na jezdících schodech a ty mu přiskříply prsty.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.