Světové módní značky v problémech. Bangladéš kvůli záplavám nemá dost bavlny

31.08.2024 21:02 Výrobci oděvů v Bangladéši mají problémy dokončit včas své zakázky zakázek. Záplavy totiž narušují dodávky bavlny. Bangladéš je jedním z největších center výroby oděvů na světě a už před záplavami měly zdejší závody zpoždění v dodávkách kvůli nedávným politickým nepokojům, uvedla agentura Reuters.

Žádná inkluze a radikální řez v migraci. Vzpurný Sarrazin má lék pro Německo

31.08.2024 21:02 Německo je v rozkladu a kritická situace si žádá drsné řešení, tak by se dala shrnout nejnovější kniha německého provokatéra Thila Sarrazina. Autor v ní vyzývá k mnohem tvrdšímu přístupu k migraci a radikální změně v hospodaření země. Jako příklad dává Dánsko, kde před pár lety ze vstřícné přistěhovalecké politiky ustoupili.

PRVNÍ DOJMY: Už i Nova má svou Partičku, kde platí, že Možné je všechno

31.08.2024 21:02 Něco z vědomostních kvízů, něco z improvizační Partičky a něco z tělocviku spojuje zábavný pořad Možné je všechno, který má premiéru na Nově. Zahraniční licenci zmíněnou v závěrečných titulcích zřejmě zosobňují technické hračky včetně šikmé plochy.

Peruc opět láká na Fillova díla, čínské umění a Sudkovy fotografie

31.08.2024 21:02 Nově opravená Pamětní síň Emila Filly na zámku v Peruci na Lounsku se poslední srpnovou sobotu otevřela pro veřejnost. Výstava nazvaná Orel rozsápe orla představuje především pozdní Fillova díla a ukázky z jeho sbírky čínského umění. Výstava je doplněná o fotografie Josefa Sudka, kterého pojilo s Fillou přátelství.

Populace lososů dramaticky klesá. Norsko kvůli tomu uzavřelo několik řek

31.08.2024 21:02 Klimatická krize ohrožuje budoucnost lososů. Současná populace těchto oblíbených ryb je v oblasti severního Atlantiku na historicky nejnižší úrovni. Během aktuální rybářské sezony kvůli tomu v Norsku uzavřeli třiatřicet řek, neboť odborníci nechtějí, aby rybáři populaci ryb ještě víc decimovali.

Aplikace dosáhnou tam, kam odborník ne. Člověka nenahradí, říká psycholožka

31.08.2024 21:02 V souvislosti s nedostatkem odborníků zažívají svůj boom aplikace zaměřené na péči o duševní zdraví. Hlavní tvůrkyně psychologického obsahu aplikace VOS.health, psycholožka Barbora Kutá, však upozorňuje, že osobní kontakt nahradit nemohou. „Aplikace spíš vidím jako berličku při péči o duševní zdraví. Ne jako něco, co by mělo nahradit člověka – terapeuta,“ říká Kutá v rozhovoru pro iDNES.cz.

Zádušní mše za chartistku Vondrovou proběhla v Litoměřicích. Přijel Duka i politici

31.08.2024 21:02 Do katedrály sv. Štěpána v Litoměřicích se se zesnulou signatářkou Charty 77, terapeutkou a manželkou poslance Alexandra Vondry Martinou Vondrovou přijeli rozloučit bývalí premiéři, poslanci, kardinál Dominik Duka či bývalý guvernér České národní banky. Premiér Petr Fiala poslal květiny.

OBRAZEM: Harley Davidson i vespa. Spanilá jízda 800 motorkářů ovládla Prahu

31.08.2024 21:02 Prahou projela při All American Festu spanilá jízda. Zapojilo se do ní přibližně 800 motorkářů především na motocyklech Harley Davidson, lidé ale mohli vidět i vespy a další skútry. Na jízdu dohlíželi policisté, větší dopravní komplikace ale nenastaly.

V kolínském zámku spadl do sklepení pes, hasiči ho tahali ven pomocí lan

31.08.2024 21:02 V areálu kolínského zámku zachránili hasiči v sobotu dopoledne psa, který propadl poklopem do sklepení. Aby ho vynesli ven, museli použít lanovou techniku. Zvíře následně předali majitelce.

Zfušované apartmány v Peci. Majitele čeká oprava, firma platit nechce

31.08.2024 21:02 Apartmánové hotely Pecr Deep a Well v Peci pod Sněžkou potřebují pár let po otevření opravy za desítky milionů korun. Oba projekty stavěla firma K2 invest chrudimského podnikatele Milana Kušty. Ten pochybení odmítá, Pecr Deep považuje za jeden z nejlepších projektů.

Věříme ve spalovací motor. Španělský gigant vsadil na biopaliva z odpadu

31.08.2024 21:02 Španělská společnost Repsol zmodernizovala jednu ze svých rafinerií tak, aby v ní mohla produkovat biopaliva vyráběná z odpadu. Předpokládá, že spalovací motory ještě nejsou zcela odepsané, pokud se pro ně využijí nízkouhlíková paliva.

Česko žádá od Švédska úpravu smlouvy ke gripenům, řekla ministryně Černochová

31.08.2024 21:02 České ministerstvo obrany požádalo o úpravu švédské nabídky na prodloužení pronájmu 14 letounů JAS-39 Gripen po roce 2027, jelikož nebylo spokojené. Jednání budou pokračovat v následujících týdnech. Po sobotním setkání se švédským ministrem obrany Palem Jonsonem v Praze to uvedla ministryně Jana Černochová .

Při honičce u Ostravy policisté stříleli, ve voze našli pomůcky na výrobu drog

31.08.2024 21:02 Policisté na Karvinsku v sobotu ráno pronásledovali řidiče, který odmítl zastavit. Při zásahu použili služební zbraň. Několikrát vystřelili a zasáhli pneumatiku. Teprve to sedmačtyřicetiletého muže za volantem donutilo zastavit. Ve voze pak policisté našli pomůcky na výrobu drog.

OBRAZEM: Od Spitfirů po F-35. Na čem Češi létají a co je čeká v budoucnu

31.08.2024 21:02 České vojenské letectvo prošlo za desetiletí výraznou proměnou. Řada strojů stále létá, pomáhá s výcvikem nováčků, ale i plní vojenské úkoly. Sovětská technika je z větší části nahrazena moderní západní a řada novinek na armádní letce čeká. Nejvýraznější bude přechod stíhačů na stroje páté generace F-35. Prohlédněte si současnou, minulou, ale i budoucí techniku, která bude brázdit nejen naše nebe.

ANALÝZA: Řecko je na scestí, musí přestavět svůj model cestovního ruchu

31.08.2024 21:02 S rostoucími teplotami a zvyšujícím se počtem turistů je Řecko pod stále větším tlakem, aby změnilo svůj model cestovního ruchu, který se stává stále neudržitelnějším. Protože celkový počet návštěvníků letos dále poroste, někteří analytici varují, že masovou turistikou si Řecko přidělává starosti, neboť řada místních s nimi pomalu ztrácí trpělivost.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.