Brněnská Moravia IT si loni pohoršila. Klesly jí tržby i zisky

19.05.2024 11:10 Brněnské softwarové společnosti Moravia IT loni klesly tržby po rekordním roku 2022 na nejnižší úroveň za poslední čtyři roky a odpovídají tržbám z roku 2019. Meziročně klesly o půl miliardy na 3,9 miliardy korun. Zisk sice poklesl také, o sedmdesát milionů korun na 367, ale zůstal vyšší než v letech 2020 a 2021, vyplývá z výroční zprávy. Firmu v předchozích letech nijak nepoznamenal covid,

Voňavý dezert bez pečení. Snadná panna cotta s černým bezem

19.05.2024 11:10 Černý bez zkoncentrovaný do dezertu. Uvařte si lehounkou panna cottu v sezonním bezovém provedení.

Guide to Jilemnice a Vrchlabí. Brány do Krkonoš, které produkují olympioniky

19.05.2024 11:10 Jilemnice a Vrchlabí patří k místům, v nichž turisté cestou do Krkonoš málokdy zastaví. Přitom je to škoda, stojí za výlet samy o sobě.

Urny jako radostná vzpomínka. Česká designérka se inspirovala v pravěku

18.05.2024 20:31 „Nabídka krematorií je z mého pohledu neestetická, až přímo nedůstojná. Proto jsem se rozhodla zvolit jinou než pochmurnou a depresivní perspektivu,“ říká o své kolekci uren designérka Gréta Kušnírová.

Langoše jako přežitek koupališť? Nikoli, hlásí pop-up kreativních šéfkuchařů

18.05.2024 20:31 Brynza, lanýž nebo pistácie a gothaj. Kreativní šéfkuchaři Horák a Valkovič udávají smaženým kynutým plackám nový směr.

Ruský soud zabavil majetek italské banky UniCredit i Deutsche Bank a Commerzbank

18.05.2024 20:31 Ruský soud ve sporu kolem plynárenského projektu nedokončeného kvůli protiválečným sankcím zablokoval majetky nejen italské bance UniCredit, ale také německým Deutsche Bank a Commerzbank. Informují o tom 18. května světová média, podle kterých objem zabaveného majetku dohromady činí nejméně sedm set milionů eur . Arbitrážní soud v Petrohradu rozhodl na základě stížností jedné z dceřiných společností ruské

Finsko na jihu. V Českých Budějovicích ochutnáte korvapuusti a laskiaispullu

18.05.2024 20:31 V Praze teď můžete sledovat finské hokejisty, v Českých Budějovicích si zase dát finský chleba. A další speciality z pekárny Leipomo, které jinde v Česku nenajdete.

Nepodpoříme prodej Křetínskému, varují odbory v ocelárnách Thyssenkrupp

18.05.2024 15:31 Největší německý odborový svaz pohrozil, že nepodpoří ohlášený prodej 20procentního podílu ocelářského podniku společnosti Thyssenkrupp investiční skupině EP Corporate Group českého miliardáře Daniela Křetínského. Odbory žádají záruky ohledně investic a zachování pracovních míst, řekl listu Welt am Sonntag jeden z odborářských šéfů. „To jsou pro nás červené linie,“ řekl Knut Giesler, předseda pobočky svazu IG Metall v Severním Porýní-Vestfálsku, kde

Dělal pro Guye Ritchieho nebo na Planetě opic. Splněný sen, říká český designér

18.05.2024 15:31 Odmala snil, že bude pracovat pro Hollywood. Ještě před třicítkou si Jakub Červenka tohle přání splnil, podepsal se třeba pod novinku Království Planeta opic.

Konflikt v Izraeli: Neshody v dodávkách zbraní, USA plánuje miliardový balík

18.05.2024 15:31 Jordánsko rozkrylo pašování zbraní a španělská levice blokovala loď s vojenským nákladem mířící do Česka. Tvrdila, že dodávku získá Izrael. Nový balík zbraní pro něj připravuje USA. Co dalšího přinesl týden v dění kolem konfliktu na Blízkém Východě?

Ze starého domu udělali butikový penzion. Teď chtějí přidat pekárnu a wellness

18.05.2024 15:31 Stará Pekárna patří k nejvyhlášenějším ubytováním ve Znojmě. Ne náhodou: strávit noc v citlivě rekonstruovaném měšťanském domě s jedinečným kouzlem je zážitkem.

DJ BoBo, ostrý nůž a John Galliano. Poznejte kuchařku Evu Che Out of Office

18.05.2024 10:21 Extravagance. Tak by se dal popsat nejen kulinářský styl private chefa Evy Che. Jaká je mimo kuchyni?

Poctivý kus koláče. Podmáslový s kešu náplní, jahodami & kokosovou drobenkou

18.05.2024 10:21 Víkendové potěšení v podobě božsky voňavých koláčů s kešu náplní a šťavnatými jahodami.

Akcie v USA posilují. Dow Jones poprvé uzavřel nad 40 tisíci body

18.05.2024 10:21 Americký Dow Jonesův akciový index poprvé uzavřel nad hranicí čtyřiceti tisíc bodů. Investoři 17. května vyhodnocovali několikatýdenní růst, k němuž přispěly zejména firemní výsledky a statistika. Ta podpořila očekávání, že americká centrální banka sníží v letošním roce úrokové sazby. Zpevnil také index S&P 500, naopak index Nasdaq Composite mírně oslabil. Za celý týden ale všechny tři hlavní indexy zaznamenaly

Pražská burza v týdnu podruhé v řadě posílila. Index PX stoupl o 0,7 procenta

17.05.2024 19:51 Pražská burza v týdnu podruhé v řadě posílila. V uplynulém týdnu stoupl index PX o 0,7 procenta na 1561,4 bodu. Nejvíce rostly akcie výrobce nápojů Kofola, největší oslabení zaznamenaly akcie Pilulky. V předchozím týdnu index PX stoupl o dvě procenta. „Pražské burze se tento týden dařilo. Obchodování na burze bylo rozkolísané, nakonec díky výsledku pátečního obchodování převážil počet růstových seancí,“ uvedl makléř Wood

Následujíci měsíc
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.